2008 yılında ölmüş bir yazar bu kitabı nasıl yazmış olabilir acaba? En büyük eksikliğimiz nedir biliyor musunuz? Araştırmıyoruz arkadaşlar. Bir kitabı elinize aldığınızda, yazarı detaylı bir şekilde araştırır, basım tarihi, kurgusu, okur puanı derken bize hitap ediyorsa sepete atarız. Bu sadece kitaplar için geçerli değil. Her anlatılana inanan, sabit fikirleriyle bildiklerinden geri adım atmayan bir dünyada yaşıyoruz maalesef. Okumuyor ve duymuyoruz.
Serinin ilk kitabı olan "Andromeda Esrarı" ( Uzay Mikrobu), 1969'da Michael Crichton tarafından yazılan bir bilim kurgudur. 1971 ve 2008 yılında Andromeda Esrarı adıyla iki kez beyaz perdeye aktarılmıştır.
Andromeda Evrimi ise, Daniel H. Wilson tarafından yazılan bir kitaptır. Kitaba "Andromeda Esrarı"nın devamı diyebiliriz. İlk kitapta gerçekleşen olaylar bu kitapta ara ara anlatıldığından, 50 yıl önce gelişen olanları az çok tahmin ediyoruz. Yani demem o ki, bunu bağımsız bir şekilde okuyabilirsiniz.
Kitabın ilk 80 sayfası beni fazlasıyla yordu. Teknik bilgiler ve bilimsel veriler beynimi yaktı diyebilirim. Kitapla telefon arasında sürekli mekik dokuyup durdum. Ta ki bir araştırma ekibinin Amazon Ormanlarına adım atmasına kadar.
Kitap, insan soyunu neredeyse sonunu getirecek Andromeda Evrimi'nın bilimsel araştırmasıyla başlıyor ve beş günde yaşananlar anlatılıyor.
Hafif kıvrımlı, bir apartman büyüklüğünde bir şey, Amazon Ormanlarında yayılmaya başlamış, etrafındaki ağaçları ve canlıları öldürmüştür. Bilim insanları, Amazon Ormanlarına bir şeyin bulaştığını, tabiri caizse hasta olduğunu ve yakında yağmur ormanlarının ölümüne neden olacak kadar büyük bir felâketin kapılarını çalacağını fark ederler. Balta girmemiş Amazon Ormanlarının yoğun örtüsü altında, üç bilim insanı, binbaşı, eğitimli asker ve on iki rehberden