Casual Enchantment Serisi 4

Orijinal Adı:
Anomaly
Sıralamalar

2020 25. kitabı
Kapakta da yazdığı gibi "Bu dünya yalan ve entrikalarla dolu!" Serisinin ilk üç kitabını okuyalı bayağı olmuştu ve o dönemde bilim kurgu, fantastik, distopya türü kitaplar çok fazla ilgimi çekiyordu. Fantastik-Bilim kurgu karışımı bir kitap. Konu olarak akıcı ve sürükleyici bir dille yazılmış. Sıkılmanıza fırsat vermiyor. Her bölüm yenilikle dolu. Kitap iki kişinin bakış açısı ile anlatılıyor, Evangeline ve Sofie. Evangeline 13 yaşındayken annesini trajik bir trafik kazasında kaybetmiş. Sonra ise koruyucu aileler arasında oradan oraya sürüklenmiş. Yani anlayacağınız yalnız bir kız. Üniversite hayali var ama paraya da ihtiyacı var. Çalışmak istiyor kimse iş vermiyor.. Yağmurlu bir günde, koşmaya çalışırken kazara bir vazoyu kırıyor Evangeline. Bu vazonun sahibi Sofie. Vazo çok pahalı ve Evangeline'in bunu ödeyecek parası yok. Borcunu ödeyebilmek için kızımız Sofie'ye kafede çalışmayı teklif ediyor. Sofie'de kabul ediyor. Fakat Evangeline çalışmaya gittiğinde, Sofie'nin iş için başka bir yere gitmesi gerektiğini ve kafeyi bir kaç hafta kapatacağını öğreniyor. Burada Sofie'den ilginç bir teklif geliyor. “Ailen izin verirse benimle gel, bana yardımcı olursun” diyor Evangeline'e. Kızımız iznini alıyor ve Sofie'yle gidiyor. Gittiği yerde çok iyi ağırlanıyor. Çok lüks bir yaşam, ne isterse alabileceği türden hayat.. Tabi ki hiç birşey karşılıksız değil.. Evangeline çok saf temiz kalpli bir kız, yüzüne gülen herkese çok çabuk inanıyor. Bu da kötü sonuçlar doğuruyor. Sofie’nin yaptığı bir büyü sonucunda Evangeline her gece uyuduktan sonra paralel bir dünya olan Ratheus'ta buluyor kendini ve bir gurup vampirle tanışıp onlarla arkadaş oluyor tabi ayriyeten Caden'e aşık oluyor. Bazı karakterleri çok sevdim. Caden, Evangelin, Sofie, Amelie, Bishop, Fiona, Mage ve tabiki favorim
2023 7. kitabı
Evet serinin son kitabı. Genel olarak kötü değil. Okuması keyifli ama kurgusal olarak çok tatmin edici olmamakla birlikte sonunu güzel bağlamış diyebilirim. Eksiği elbette fazlasıyla var ama okumaktan zarar gelmez. Tam bir ergen kitabı.
2018 8. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2018 00:00
Ve serimin son kitabı “Anomali” de bitti :( 4 kitap nasıl bitti ben anlamadım ve keşke daha uzun bir seri olsaydı dediğim seriler arasında yerini aldı. Evangeline dönüştüğü yeni hayatına alışmaya çalışıyor ve bu güçlerini henüz çözemedi. Oysa arkasında bilmediği çok şey var. **Tüm sırlar teker teker aydınlanıyor… **Lanet’in izleri çözülüyor… **Vigo hepsine karşı cephe aldı ve şehri yok etmek üzere… **Takdir perilerinde ki muhteşem olay :) :) ** Gözcüler ayrı, diğer cadılar ayrı, Vigo ayrı ve kaçak Mutant ve dönüştürdüğü çaylaklar ayrı ayrı savaşı başlatıyor... Tüm şehir yerle bir… **Evangeline ve dostları İnsanlığı ve şehri kurtarabilecekler mi? Yoksa her şeyin sonuna mı geldiler? Son kitabında çok fazla yorum yapmayacağım, zira bu sefer spoi vermiş olurum. Yazarın hayal gücüne hayran oldum, son kitabı gerçekten şahaneydi… Olayları çok güzel kurgulamış ve her seferinde yeni yeni sürprizler ile şaşırtmaya devam etti. Özellikle finali daha güzel olamazdı. Hiç aklıma gelmeyen muhteşem bir final ile seriye veda ettim :) Fantastik severler bu seriyi çok seveceksiniz :)
2021 11. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2021 19:20
Son kitap biraz daha sürükleyici olmuş ama ben yine de seriye çok ısınamadım. Sonu bence çok masalsı olmuş ki, bu yazarın hayal dünyası olduğu için karışamayız gerçi ama bana kalırsa biraz ergenlere özgü bir kitap. Kötü bir dönemde okumuş olmamın kitap üzerinde etkisi var mı diye şöyle bir düşünüyorum ama hayır, bir kitap beni bağlayamadıysa bağlamaz. Özellikle karakterler bu konuda çok önemlidir. Bana göre dümdüzdü hepsi. Hiç bir özelliği, düzeltiyorum hiçbir cezbedici özelliği yoktu hiçbirinin. Okudum. Bitti. Çok şükür.

K. A. TuckerYazar · 13 kitap
K.A. Tucker ilk kitabını, okuduğu ilkokuldaki kütüphaneci ile bir kutu pastel boyanın yardımıyla yayınladı. Kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar her şeyi ayırt etmeden okuduğu için de tek bir tarza kesinlikle bağlı kalmayan bir okuyucu. Kocası, iki dünyalar güzeli kızı ve birçok dört ayaklı yaratıkla birlikte Toronto'nun dışındaki hoş ve ufak bir kasabada yaşıyor.