Causal Enchantment Serisi 1

Anathema
Sıralamalar

·352 syf.·
2019 1. kitabı
Kitabın kapağına aldanarak distopik bir vampir serisi olduğunu düşündüğümden tüm serisini almıştım fakat okumaya başladığımda büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Öncelikle roman distopik yada bilim kurgu değil, daha çok büyüler üzerine olan vampir romanı, benim gibi kapağına aldanmayın. Kitabı okurken zamanında çok fazla anime ve manga takibi yapmış biri olarak (ahh o 16'lı yaşlarım) shoujo türüne sahip bir manga okur gibi hissettim kendimi. Yalnızlık içerisinde büyümüş saf güzel bir kız bir anda kendini gösterişli zengin insanlar arasında ve onların ilgisi içerisinde bulur tabi onların sakladığı sırlar vardır. Geceleri bu güzel kızımız ansızın geleceğe dair ilginç rüyalar görmeye başlar tabi bu rüyalarda kendi yaşıtı gibi görünen vampir arkadaşları (ahh bir de gözünü bir türlü alamadığı yakışıklısı) olur. Sonrasında rüyaların rüya olmadığı anlaşılır, kızımızı yanına alan gösterişli insanların gizemleri, olaylar silsilesine bağlı olarak çözülmeye başlar. Arka kapağındaki övgüleri hak etmesede idare eder bir kitaptı. Sonu ilginç bir yerde bitmiş olmasına rağmen ikinci kitabının devamını bir türlü getiremedim.
LanetliK. A. Tucker · Yabancı Yayınevi · 2015116 okunma
Eğer heyecanlı bir distopya/fantastik/bilimkurgu tarzı bir şey bekliyorsanız okumayın. İnternette konusunu okuyup heyecanlandığım fakat çok kötü bir kurgu, çok kötü bir anlatım ve ayrıca çok kötü bir çeviriyle karşılaştığım bir genç kurgu kitabı oldu. Karakter ve olay akışı o kadar kötü ki okuduğumu ilk başta anlamadım. Baş karakterin saflığı salaklığı çok sahte. Gerçekçilik yok. Fantastik kurgularda bile insanı içine çeken gerçeklikten yansımalar vardır. Alakası bile yok. Oldukça dandik bir kitap. Okumayın okutturmayın.
2020 2. kitabı
Açıkçası kitabın ilk yarısı beni çok içine çekmedi. Yazarın sürekli olarak "neyse" kullanması da oldukça sinir bozucu. Kitabı distopik zannetmiştim ama vampir çıkınca hayli şaşırdım açıkçası. Seriyi takım olarak tavsiye üzerine aldım. Almasaydım, devamını satın alır mıydım pek bilmiyorum açıkçası.
LanetliK. A. Tucker · Yabancı Yayınevi · 2015116 okunma
Hayal kırıklığı sadece ...
2022 8. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 02:29
Bu kitabı ben çok uzun bir zaman önce üniversite kütüphanesinden alıp okumuştum, o zamanlar kitabı aşırı sevdiğimi hatırlıyorum, malum kitap fiyatları artınca eski serilere bakıp uygun olanları almaya çalışıyorum, o yüzden bu seriye bir daha şans vermek istedim. Belki bu kafayla sevmem düşüncesiyle ilk kitabı alıp okudum sadece. İyiki de öyle yapmışım diyorum. :') Konu olarak değişik ve ilginç olsa da karakterler tamamen kötüydü benim için. Sanki Wattpad kitabı okuyorum gibi hissettim, yarım bırakma huyum olmadığı için devam ettim mecburen. Kitapta vampirlerden tutun zaman yolculuğuna kadar birçok konu var, cadılar da var tabii ki. Ana karakterimiz Evangeline talihsiz bir olay sonucu hiç tanımadığı bir kadın ile seyahat etmeyi kabul eder ve olaylar böylelikle başlar. Kadının arkadaşları Viggo ve Moltimer ile tanışır. Bu üçlünün ondan sakladığı birçok sır vardır. Evangeline istemsizce zaman yolculuğu yapmaya başlar ve başka bir dünyadan olan Caden ve vampir arkadaşlarıyla da böylelikle tanışmış olur. Özet itibariyle bu şekilde, aslında konu bakımından benim için güzel olsa da işlenişi hiç sevemedim maalesef. Karakterler gözümde çok çocuksu kaldı. Kesinlikle karakterlerin bir derinliği yoktu. Eğer çerezlik kitap arayışında iseniz önerebilirim. Kitapla kalın. 🫐
2022 33. kitabı
Bir vampir serisi daha... Kolay okunan, çerez bir kitap. Uzun zamandır geçmeyen bir göz problemim olduğundan okuyup üstüne düşünmek istediğim derin kitaplardan uzak duruyorum. Okumayı bir süre bırakmam gerektiğini bildiğim hâlde kendimi uzaklaştıramıyorum. Çareyi çerez kitaplarda buldum, oku geç, zihnini yormasın. Velhasıl güzeldi. Biraz basite indirgenmiş ama çok da rahatsız etmiyor. Okunabilir. Gençlerin seveceğini düşünüyorum.
2021 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2021 14:59
Vampir kitabı olduğunu bilmeden aldığım bir kitaptı. Okuduğum ilk vampir kitabı oldu kendisi. İlk sayfaları biraz sıkıcı geldi ama ilerleyen sayfalarında heyecanlı olmaya başladı. Okumayı düşünenler için konusunu şöyle özetleyeyim: Evangeline, yalnız yaşayan hiçbir arkadaşı olmayan, bakıcı aile tarafından büyütülen bir genç kız. Bir gün yolu Sofie ile kesişiyor ve hayal edemeyeceği bir dünyaya adım atıyor. Sofie’nin asistanı olmayı kabul edip New York’a taşınıyor. Sınırsız zenginlik ve her istediği şeyin gerçek olduğu bir hayat karşılıyor onu. İlk zamanlar hiçbir şeyi anlamasa da aslında üç vampirle aynı evde yaşıyor. Bunu öğrendikten sonra artık ona verilen görevleri yerine getirmek için uğraşıyor. Aşkın, nefretin, kana susamışlığın bir arada olduğu bir roman. heyecanlı bir yerde bitti fakat ikinci kitabını okur muyum bilmiyorum. Spoiler vermeden anlatmak zor okuyun ve görün :)
2015 279. kitabı
Yabancı Yayınları'nın son çıkan kitaplarından Lanetli, kapağıyla dikkatimi çeken kitaplardandı. Bilimkurgu havası var değil mi? Değilmiş :D Fantastik bir hikaye var elimizde arkadaşlar. Doğaüstü olaylar, varlıklar, aslında özlediğim bir gece yaratığı olan vampirler var hikayede. Sadece bununla kalmıyor tabii ama diğer kısımlar sürpriz olsun size. Şimdi ben kitabımıza bir özet giriş yapayım. Ne anlatıyor bakalım: Evangeline isimli bir kızımız var burada. 18'ine basmak üzere. Babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, annesi büyütmüş onu. Ama Evangeline 13 yaşındayken annesini de trajik bir trafik kazasında kaybetmiş. Sonra ise koruyucu aileler arasında oradan oraya sürüklenmiş. Hiç ama hiç arkadaş edinememiş. Annesi de öldükten sonra çevresinde olan arkadaşları onu birer birer terk etmiş. Daha sonra kendisi arkadaş edinmeye çalışmış ama kimse buna yanaşmamış, sanki cüzzamlıymış gibi herkes ondan kaçmış. Yani anlayacağınız müthiş yalnız bir kız. Parası da yok. Üniversite hayali var ama paraya ihtiyacı var. Çalışmak istiyor ama kimse iş vermiyor. Nasıl çaresiz durumda nasıl, insanın içi burkuluyor. Yağmurlu bir günde, şöyle göz gözü görmeyecek türden bir yağmur bu, koşmaya çalışırken kazara bir vazoyu kırıyor Evangeline. Bu vazonun sahibi Sofie, bir kafe işleten çok hoş, alımlı bir kadın. Vazo çok pahalı bir vazo ve Evangeline'in bunu ödeyecek parası yok tabii ki. Borcunu ödeyebilmek için kızımız Sofie'ye kafede çalışmayı teklif ediyor. Sofie'de kabul ediyor. Fakat Evangeline çalışmaya gittiğinde, Sofie'nin iş için başka bir yere gitmesi gerektiğini ve kafeyi bir kaç hafta kapatacağını öğreniyor. Burada Sofie'den ilginç bir teklif geliyor. 'Ailen izin verirse benimle gel, bana yardımcı olursun' diyor Evangeline'e. Kızımız iznini alıyor ki zaten koruyucu ailenin pek umurunda
2021 72. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2021 21:44
Merhabalar Herkese Yazarın daha önce genç yetişkin tarzında olan nefes serisini okumuş beğenmiştim buna istinaden bu serisini aldım. Seriyi bitirince de açıkçası biraz çekimser kaldım. Yani seriyi ne sevdim nede sevmedim diyemiyorum yani anlayacağınız. Yazarın kurguladığı olaylar, fantastik karekterleri bir tık daha farklıydı okuduğum serilerden o yüzden okumaya devam ederken güzel bir seri çıkacak gibi düşünüyordum başlarda. Ama yazarımız bilin bakalım ne yaptı? Saftirik baş kadın kahramanın iç dünyasına dalıp o saflığını vurgulamaya çalışırken, olayları üstün körü geçti. Buda benim açımdan büyük bir potansiyeli olan serinin vasat kalmasına yol açtı malasef. Vampir edebiyatını seven bir okur olarak fazlaca bu konuda okuduğum için beni öyle çok etkilemedi ama bu tarza yeni başlayanlar için giriş kitabı olabilecek kalitede bir seri diyerek yorumuma son veriyorum. Kitap dolu bir ömür geçirmeniz dileğiyle
2017 30. kitabı
İyi bir vampir serisi olabilirdi ama beklentimden çok daha düşüktü. Alaca karanlık serisi benzer olmamak için içine mutantlar, vampirhayvanlar, cadılar ve farklı dünyalar katılmış ancak yanından bile geçemiyor. Yine de bunlar dışında yazarın iyi bir iş çıkardığı söylenebilir. Boş zamanları değerlendirmek için iyi bir seri olabilir ama daha iyilerini de görmüştüm. Bu inceleme kitabın kötü veya sıkıcı ya da acemi olduğunu kanıtlayamaz. Üzerinde konuşulması gerekir.
2016 59. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2016 12:10
Başlama gününün cumartesiye denk gelmesi mi yoksa mükemmel bir şekilde akıcı olması mı bir gecede bu romanı bitirdi bilmiyorum. Vampirlerle ilgili yazılmış bir çok kitap varken, onların arasında başarılı bir yer bulacağına eminim bu serinin de. İkinci kitabı gelsin bakalım...

K. A. TuckerYazar · 13 kitap
K.A. Tucker ilk kitabını, okuduğu ilkokuldaki kütüphaneci ile bir kutu pastel boyanın yardımıyla yayınladı. Kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar her şeyi ayırt etmeden okuduğu için de tek bir tarza kesinlikle bağlı kalmayan bir okuyucu. Kocası, iki dünyalar güzeli kızı ve birçok dört ayaklı yaratıkla birlikte Toronto'nun dışındaki hoş ve ufak bir kasabada yaşıyor.