Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Antik Kentte Aşk

Mürvet Sarıyıldız

Antik Kentte Aşk Gönderileri

Antik Kentte Aşk kitaplarını, Antik Kentte Aşk sözleri ve alıntılarını, Antik Kentte Aşk yazarlarını, Antik Kentte Aşk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
·
Puan vermedi
Antik Kentte Aşk, İslam felsefesi üzerine yazılmış ilk roman özelliğini taşıyor. Anlayacağınız kitap buram buram felsefe ile aynı zamanda mitoloji kokuyor. Mekan ve konu olarak kitap Şam' dan Maraş'a uzanan büyülü bir aşk hikayesi olarak ifade edebiliriz. Tanıtım bülteninde de bahsedildiği gibi "Suriyeli bir Ermeni olan Aren ile İslam felsefesi üzerine doktora yapan Maraşlı Deniz' in bir tesadüf eseri Şam'da karşılaşması ile başlıyor kitap. Şam'ın derin ve tarihsel kültüründe filizlenen bu yakınlık onları başka bir coğrafyaya, Maraş'a sürüklüyor. Aşkın doğasını ve felsefesini mistik boyutlarını keşfe çıkan aşıklar burada çok farklı bir dünyaya adım atacaklardır ve Medusa'nın laneti artık uyanmıştır. İnsanlığı ele geçirmek üzere olan bu lanetin kaderi ise iki aşığın vereceği kararda saklıdır. Bu mücadelede amansız bir tarikatla karşı karşıya kalan aşıklar, her şeye çare olacak tılsımı içlerinde tanıdıklardan habersizdirler. " Mekan da canım şehrim Maraş'ımm yani Kahramanmaraş' ımın olması kitabın en sevdiğim yanıydı. Yazarın Kahramanmaraş 'lı olması ve kitaplarında Kahramanmaraş' ı mekan olarak seçmesi çok güzel. Kahramanmaraş 'ımın böyle bir çok yazara ihtiyacı var. Ve kitabın diğer sevdiğim yanıysa felsefe ile canım mesleğim matematiğinde harmanlanmış olmasıydı. Fırsat bulduğumda felsefecilerin hayatlarının anlatıldığı kısımları tekrar tekrar okuyacağım. Severek okuduğum bilgi yüklü güzel bir kitaptı. Felsefe severler mutlaka okumalı.
Antik Kentte Aşk
Antik Kentte AşkMürvet Sarıyıldız · Sayfa6 Yayınları · 2012201 okunma
Aşk, ilme benzer. Işığı nerede görürse oraya gider. Işığa ulaşmak isteyenler, aşıklar, onun peşinden koşar. Aşkın gözü kör olduğu gibi ilminde gönlü delidir...
Reklam
Bütün filozoflar matematiğe çok önem verirler, çünkü bir insanın matematiği bilmeden evreni anlaması mümkün değildir. Matematik soyut kavramlarla ilgilendiği için, felsefeyle uğraşan birinin matematiği de bilmesi gerekir.
Bilim ve sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur. Tavuk toplum önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz
İnsanı insan yapan akıldır ve bu nedenle aklın desteklemediği hiçbir davranış insani bir davranış değildir.
“Hayat da zor bir yolculuk değil mi Deniz? Hangi noktasında çekip gideceğini bilemediğin bir oyun. Kimle, ne zaman karşılaşacağını tahmin edemediğin rastlantısal günler...”
Reklam
Aşk, ilme benzer. Işığı nerede görürse oraya gider. Işığa ulaşmak isteyenler, aşıklar, onun peşinden koşar. Aşkın gözü kör olduğu gibi ilmin de gönlü delidir.
“Kadınlar güvercin gibidir. Ürkütmeye gelmez. Ona göre davran!”
‘İnsan politik bir varlıktır . İnsanı çevreleyen bir toplum olmazsa insan gerçek anlamda insan olamaz.’
Reklam
Her kişinin yaratılırken iyi yaratıldığını, kimsenin bile bile kötü olmadığını, her kötülüğün bilgi sanılan bir bilgisizlikten ileri geldiğini savunuyordum, çünkü insan doğruyu bilse, doğru olarak gördüğü yanlışı yapmayacaktı.
"Bazen insan olmak o kadar zoruma gidiyor ki..Bu zorluğu nasıl aşacağımı bilemiyorum.. Hayatı ve insanları anlamakta zorlanıyorum.."
Sayfa 116
Karanlık bir gecede, yolunu bulduracak olan yıldızlardır.
Sayfa 69
68 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.