Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Antik Kentte Aşk

Mürvet Sarıyıldız

Antik Kentte Aşk Gönderileri

Antik Kentte Aşk kitaplarını, Antik Kentte Aşk sözleri ve alıntılarını, Antik Kentte Aşk yazarlarını, Antik Kentte Aşk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
·
Puan vermedi
Beni çeken kitabın ismi olmuştu açıkçası, şimdi ise finali ile beni tatmin etmedi. Felsefe üzerine dayanan bir kitaptan elbette felsefi düşünceler olmamasını bekleyemem ama aşırı felsefi tanımlar ve düşünceler açıkçası beni çok sıktı, hem mitoloji ile hem felsefe ile bağlantısı olması ilgimi cezbetse de benim açımdan kitap beklentimin altındaydı. Özellikle finali konusunda, finalden hiç memnun olamadım. Beklediğim final böyle değildi, bazı yerlerdeki mantık hataları da beni tatmin etmedi. Dan Brown gibi yazarları okuduktan sonra bu kitap bence beklenti altındaydı. Felsefe okumaktan hoşlanmayan ve aşırı felsefeye maruz kalmak istemeyenler için tavsiye etmem.
Antik Kentte Aşk
Antik Kentte AşkMürvet Sarıyıldız · Sayfa6 Yayınları · 2012201 okunma
"Hayat da zor bir yolculuk değil ki Deniz? Hangi noktasında çekip gideceğini bilemediğin bir oyun. Kimle, ne zaman karşılaşacağını tahmin edemediğin rastlantısal günler..."
Reklam
Aşk, ilme benzer. Işığı nerede görürse oraya gider. Işığa ulaşmak isteyenler, aşıklar, onun peşinden koşar. Aşkın gözü kör olduğu gibi ilmin de gönlü delidir.
Atina uyuşuk bir at, bense onu uyandırıp canlandırmaya çalışan bir at sineği. Görünen o ki Atina uyanmak ve canlanmak istemiyor. Bunun için de kolay yolu seçtiler: Beni yok etmek. Sokrates
Her kişinin yaratılırken iyi yaratıldığını, kimsenin bile bile kötü olmadığını, her kötülüğün bilgi sanılan bir bilgisizlikten ileri geldiğini savunuyordum, çünkü insan doğruyu bilse doğru olarak gördüğü yanlışı yapmayacaktı. Doğruyu bilen doğru davranır diyor, doğru bilginin doğru eylemi gerçekleştireceğine inanıyordum.
Bilim ile sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar.Uçamayanlar ise tavuk olur .Tavuk toplum önüne atılan bir avuç yemi gagalarken ,arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz
Reklam
1 Şehvet duygularının ağır bastığı insanlar domuza; 2 Öfkesi galip gelenler, köpeklere; 3 Aklın galip geldiği insanlar ise krallara benzer.
248 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
Felsefeli
Kitapta bazı rahatsız edici yazım yanlışları vardı. Konu olarak ele alınan ‘felsefe’ sanki kopyalanıp yapıştırılmış gibiydi. Olay örgüsünde bazı kopukluklar da söz konusuydu bence. ‘Buraya nasıl geldik? Ne alakası var?’ Sorularını sıklıkla sordum kendime. Bilgiyi salt bilgi şeklinde vermiş olması da kitaba bağlanmamı zorlaştırdı açıkçası. Kitabın yarısından sonrasında artık felsefecilerle ilgili daha fazla bilgi görmek istemedim. Aşkı ele alış şekli ve olayların içine eklenen felsefecilerin hayatı beni pek için çekmedi açıkçası. Ama felsefik bilgi almak ve bazı efsanevi bilgiler için okunabilir.
Antik Kentte Aşk
Antik Kentte AşkMürvet Sarıyıldız · Sayfa6 Yayınları · 2012201 okunma
·
Puan vermedi
Felsefe aşkı değiştirir!.. Şam’dan Maraş’a uzanan büyülü bir aşk hikâyesi Suriyeli bir Ermeni olan Aren ile İslam felsefesi üzerine doktora yapan Maraşlı Deniz’in aşkı din, dil, ırk tanımadan zamanın ve mekânın sınırlarını aşarak sonsuzluğa karışan bir masal… Her şey Aren ile Deniz’in bir tesadüf eseri Şam’da karşılaşmasıyla başlar. Şam’ın derin ve tarihsel kültüründe filizlenen bu yakınlık onları başka bir coğrafyaya, Maraş’a sürükler. Aşkın doğasını ve felsefenin mistik boyutlarını keşfe çıkan âşıklar burada çok farklı bir dünyaya adım atacaklardır. Medusa’nın laneti artık uyanmıştır. İnsanlığı ele geçirmek üzere olan bu lanetin kaderi ise iki âşığın vereceği kararda saklıdır. Bu mücadelede amansız bir tarikatla karşı karşıya kalan âşıklar, her şeye çare olacak tılsımı kendi içlerinde taşıdıklarından habersizdirler… Mürvet Sarıyıldız’dan İslam felsefesi üzerine yazılmış bir ilk roman. Felsefe ve mitolojiyle örülü, aşkın çetin, aşılmaz yollarında ilerleyen Antik Kentte Aşk, antik Yunan felsefesinden İslam felsefesine uzanan zengin ve kayıtsız kalınamayacak bir üretkenliğin izinde yürüyor. Aşk, gizem ve felsefe dolu bu kasırganın etkisinden uzun süre kurtulamayacaksınız…
Antik Kentte Aşk
Antik Kentte AşkMürvet Sarıyıldız · Sayfa6 Yayınları · 2012201 okunma
248 syf.
·
Puan vermedi
Şam'dan başlayıp Maraş'a kadar uzanan aşk ve felsefe ama daha çok yunan ve islam felesefini okuyorsunuz. Felsefenin içine aşk yerleştirmiş ama bu aşk bu kadar kötü anlatılamazdı bana göre. Kitabın kapağı ve adı çok çekici geldiği için aldım. Konusu güzel ama konuyu kurguya yansıtamamış nasıl desem havada asılı kalmış, bazı yerler aceleye getirilmiş. En saçma bulduğum kısımda olaylar oluyor mesela araba ile biri kovalıyor onları bir anda felsefe anlat bana diye tutturuyorlar ‍️ Bana çok acemice geldi, daha güzel daha uzun ve detaylı anlatılabilirdi. Benim hoşuma gitmedi önereceğim bir eser mi? Bilmiyorum siz okumak isterseniz okuyun derim
Antik Kentte Aşk
Antik Kentte AşkMürvet Sarıyıldız · Sayfa6 Yayınları · 2012201 okunma
Reklam
Aristoteles iyi devlet türünden söz eder ve iyi devleti üçe ayırır: Bunların ilki, devletin başında tek kişinin bulunduğu monarşidir. Yani bu devlet şeklinde devleti tek kişi yönetir ve idare eder. Bu devlet biçiminin iyi olabilmesi için, baştaki kişinin kendi çıkarları uğruna devleti kötüye kullanmaması gerekir. İkinci iyi devlet biçimi ise aristokrasidir. Aristokrasi, devletin yönetiminin bir grup liderinin elinde bulunmasıdır. Bu devlet şeklindede grubun iyi olması gerekir. Üçüncü iyi devlet biçimi de, Aristotales'in 'politeia' (politika) diye adlandırdığı günümüz demokrasi anlayışıdır. Aristo bu yönetimi pek sevmez, çünkü bu yönetim biçiminin büyük bir tehlikesi vardır: Koca bir devletin, demokrasi yoluyla kolayca, cahil bir grubun eline verilmesiyle bir ayaktakımı egemenliğine dönüşebileceğini söyler.
Felsefe hakim olmak istiyorsan önce matematiğe hakim olmalısın...
68 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.