Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Antropolojiye Giriş

Aliye Çınar

Antropolojiye Giriş Gönderileri

Antropolojiye Giriş kitaplarını, Antropolojiye Giriş sözleri ve alıntılarını, Antropolojiye Giriş yazarlarını, Antropolojiye Giriş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aborjinler duası
  Seni ayakta tutmaya yetecek kadar Güzelliklerle dolu bir yaşam sürmeni dilerim. Aydınlık bir bakış açı...sına sahip olmana Yetecek kadar güneş diliyorum. Güneşi daha çok sevmene Yetecek kadar yağmur diliyorum. Ruhunu canlı tutmaya yetecek kadar Mutluluk diliyorum. Yaşamdaki en küçük zevklerin daha büyükmüş Gibi algılanmasına yetecek kadar acı diliyorum. İsteklerini tatmin etmeye yetecek kadar Kazanç diliyorum. Sahip olduğun her şeyi taktir etmene Yetecek kadar kayıp diliyorum. Son 'Elveda'yı atlatmana yetecek kadar 'Merhaba' diliyorum
Kadının doğası özellikle annelik açısından düşünülürse, namus eksenli algı anneliği kutsadığı için diğer boyutlarından çaldığı kadını, doğal anaç yönüyle baş başa bırakarak cinsiyeti bir görev boyutuna kilitleyecektir. Onun rolü anne olmak olacaktır.
Sayfa 187Kitabı okudu
Reklam
400 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kitap, Sosyal antropolojinin gelişim sürecinden sosyal ve kültürel antropolojinin alt dallarına kadar tüm süreçleri tek tek ve Türkiye’deki örnekleriyle kıyaslayarak anlatmaktadır. Ayrıca sosyal antropolojide günümüz toplumlarını incelerken kullanabilecek örnekler ve gözlemlere de değinerek bizlere gözlem alanı oluşturmaktadır. Bütünsel bir bakış açısı sunan kitap antropolojiyi kolay ve anlaşılabilir bir dil ile aktarmıştır.
Antropolojiye Giriş
Antropolojiye GirişAliye Çınar · Emin Yayınları · 20128 okunma
Kişinin gündelik yaşam içindeki davranışı ile dans içindeki davranışının farklı olduğuna vurgu yapan barba, dans tekniğini de bedenin özel bir kullanımı olarak görür.
Sayfa 163Kitabı okudu
Evans-pritchard “ insan toplumunun tabiat bilgisi olarak sosyal antropolojinin görevi, toplumsal kurumların doğasını sistematik olarak araştırmaktır.” der.
Strauss’a göre insan denen varlık öncelikle bilinç değilde dilin, kültürün, eğitimin ürünü olan toplumsal ve bu yönleriyle de evrensel bir varlıktır.
Reklam
Bir kültürün tasnif biçimini ve algı haritasını normal olmayan davranış belirler.
Antropolog, özneyi anlamak için yükleme yani eyleme bakar ve neden, nasıl sorularını sorarak nesne ile temasa geçer.