Antropolojiye Giriş Kültür ve Mekan Hikayeleri

Michael G. Kenny

Antropolojiye Giriş Kültür ve Mekan Hikayeleri Gönderileri

Antropolojiye Giriş Kültür ve Mekan Hikayeleri kitaplarını, Antropolojiye Giriş Kültür ve Mekan Hikayeleri sözleri ve alıntılarını, Antropolojiye Giriş Kültür ve Mekan Hikayeleri yazarlarını, Antropolojiye Giriş Kültür ve Mekan Hikayeleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Todorov:
"Kolomb'un davranışı, onun yerlilere, kendi kaderlerine sahip olma hakkını bahşetmediğini, onlara kısacası yaşayan nesneler olarak baktığını göstermektedir."
Sayfa 16 - Dipnot YayınlarıKitabı okudu
Strauss'un ileri sürdüğü gibi, 'toplum, doğal insanlık durumudur.' Tamamen insan olabilmek için topluma ihtiyacımız vardır. Bu bir biyolojik zorunluluktur.
Reklam
"...imparatorluğun rüyaları, başka halkların kabusu hâline gelir."
Sayfa 16 - Dipnot YayınlarıKitabı okudu
Sosyoloji kariyeri boyunca Durkheim, tutarlı biçimde tek bir konunun üzerinde durdu: insanları topluluklar dahilinde birbirine bağlayan ahlaki bağın doğası. Durkheim'ın odak noktası, inanç değil, dini pratkti ve dinin kökenleri sorununun yanıtının dinsel duyguda yattığını bulacaktı. Esasen bu bir sosyo-psikolojik teoriydi: kalabalıkların psikolojisi. 1912 yılı itibariyle, Avustralya Aborjinlerinin dini ve ritüelleri üzerine hatırı sayılır ölçüde etnografik materyal birikmiş durumdaydı (Stocking 1995: 84-98). Erken dönem etnograflar, Aborjin ritüellerinin pek çoğuna muazzam duygusal gösterilerin eşlik ettiğine şahit olmuşlardı. Durkheim, insanlar gruplar dahilinde kolektif biçimde hareket ettiğinde, kaynağı kendilerinin dışında olacak biçimde deneyimlenen bir yaşamı-iyileştiren gücün varlığım hissettiklerini savunuyordu (duygusal yükü yoğun dinsel ritüelleri, siyasi gösterileri, rock konserleri vs.’yi düşünün). Bu mantıktan hareketle, doğaüstü güç anlayışı pek de dünyanın ötesinden gelmemekte, toplumun üyeleri olarak bizden gelmektedir.
undefined
Geri15
54 öğeden 51 ile 54 arasındakiler gösteriliyor.