Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ortadoğu'da Yeni Bir Stratejik Rekabete Doğru Gidiş mi ?

Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye

Mohammad Reza Djalili

Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye Gönderileri

Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye kitaplarını, Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye sözleri ve alıntılarını, Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye yazarlarını, Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
151 syf.
8/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
Arap Baharı Karşısında Türkiye ve İran’ın Yaklaşımlar
Ortadoğu, Dünyanın gözünün olduğu topraklar konusunda yakın tarihte yaşanan tüm gelişmeleri İran ve Türkiye penceresinden değerlendiriyor yazar. Arap Baharı karşısında Arap olmayan iki devlet İran ve Türkiye’nin yaklaşımlarını ele alıyor. Bilhassa 2002den sonraki yaşanan gelişmelerde Ortadoğu’da sınır ve iç güvenlik hakkında Başkentlerin tutumları aktarılıyor. Beşar Esad rejimi karşısında Türkiye ve İran’nın farklı yaklaşımları, ticari ve iktisadi sonuçları anlatılıyor. İlgilisini sıkmadan ve kısa süre içerisinde yakın tarih Ortadoğu siyaseti hakkında fikir verecek okunulası bir eser.
Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye
Arap Baharı Karşısında İran ve TürkiyeMohammad Reza Djalili · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 20135 okunma
Suriye Bir İç Meseledir
Bu açıdan Suriye’yi etkileyen her şey Türkiye’yi doğrudan ilgilendirir.
Sayfa 143 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Zaten oldukça karmaşık olan bu durumda, 2012 Haziranının sonunda bir Türk uçağının Suriye hava savunma sistemi tarafından havadayken düşürülmesi, Ankara ile Şam arasındaki diplomatik gerilimi daha da arttırmıştır.
Sayfa 136 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Ahmet Davutoğlu’na göre, Suriye’nin Annan Planını kabul etmesi basit bir taktik manevradan başka bir şey değildir.
Sayfa 127 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Bu arada, Suriye’deki güvenlik koşullarının kötüye gitmesi nedeniyle Ankara’nın büyükelçiliğinin bütün faaliyetlerini askıya alması, Şam büyükelçisini geri çağırması ve 2012 martının sonunda büyükelçiliğini geçici olarak kapatması güçlü bir siyasi işarettir.
Sayfa 125 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Türk Başbakanı ise, yedi aylık bir kanlı bastırma döneminden sonra, Hitler’e benzettiği Beşar Esad’a ilk kez iktidarı bırakma çağrısında bulunmuştur.
Sayfa 119 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Üstün Irk Türk
Suriye’deki Müslüman kardeşler gibi bazı muhalif gruplar, daha da ileri giderek halkın bir Türk askeri müdahelesini kabul edebileceğini ima ediyorlardı.
Sayfa 119 - Bilgi Kültür SanatKitabı okudu
Yine ilk kez Türk Başbakan’ı. Beşar Esad’ı Albay Kaddafi’ye benzetirken, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Suriye’ye olan güvenini kaybettiğini açıklamıştır.
Sayfa 115 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Sabır Taşıyor
Ankara 15 Ağustos’ta Suriye rejimini “hemen, koşulsuz ve bahanesiz” olarak bu “kıyımı” durdurmaya çağırarak Suriye’ye gerçek bir ultimatom vermiştir.
Sayfa 115 - Bilgi Kültür Sanat YayıneviKitabı okudu
Obama yönetimi, özellikle Suriye ve Libya meselelerinde Türkiye ile eşgüdümünü arttıracak ve iki ülke kayda değer bir şekilde yakınlaşacaktır.
Sayfa 113 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Suriye Sorunu
(Sınırlarda karmaşa, Türk topraklarına yoğun mülteci akını, sınırın her iki tarafındaki Kürt nüfusun daha fazla özerklik arayışı, Âlevilerin memnuniyetsizliği, kendi topraklarında bir mezhep çatışmasının patlak vermesi olasılığı vb.)
Sayfa 109 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
“Arap Baharı” isyanları içinde, Ankara için yönetilmesi en zoru kuşkusuz Suriye Ayaklanması olmuştur.
Sayfa 108 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Osmanlı’yı Anlamak
“Osmanlı İmparatorluğu ile Yemen arasındadaki tarihsel ve kültürel bağlara rağmen, Türkiye’nin uzun bir süredir bu ülkede pek de bir mevcudiyeti yoktu.”
Sayfa 97 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Hep Aynı Senaryo
“ Batılı ülkelerin politikaları (ülkeyi) zayıflatmak ve ülkenin güçsüz hâle gelmesini sağlamak smacıyla bir iç savaş çıkartmak ve böylece, bu hassas hâle gelmiş ülkenin işlerinin yönetimini doğrudan ya da dolaylı olarak ele geçirmektir.”
Sayfa 40 - Bilgi Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.