Bir Yaprakta Dört Mevsim

18 Ekim 2022
Feniks Kitap

2024 91. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2024 22:21
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Son dönem Türkiye'sinde yaşanan dini, siyasi çatışmalar ve bölünmeler, toplumsal olgular, Suriye'de yaşanan iç savaşın ülkemize olan etkisi ve bunların bir arada insanımıza, aile, iş ve sosyal yaşantılarına yansımalarını oluyoruz romanda. Dr. Hamza Hidayet Almanya'da öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Babasının sağlığının iyi olmadığı haberi üzerine yurda döner. Babasının hastalığının yanında son zamanda Suriyeli genç, dul ve çocuklu bir kadınla yapmış olduğu evlilik ve kadının hamile olduğu gerçeği ile birlikte kadın hakkında dolaşan dedikodular aile içerisinde huzursuzluklara neden olmaktadır. Bu noktada hak ve adalet için Hamza yalnız kalmaktadır. Şer-i hukukun altında yapılan haksızlıklar ve birilerinin dini kemdi çıkarları doğrultusunda kullanması Hamza için kabul edilebilir bir durum değildir. Yurda dönen Hamza ailevi sorunları toparlamaya çalışırken her geçen günün bir önceki günden daha zor olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Hamza gençlik döneminden arkadaşları Mustafa, Hilmi, Celal, dost abisi Metin , onun yakını Ahmet, uzatmalı kız arkadaşı Büşra ile görüşür bu süreçte. Onlar ile görüşmeleri, yaptıkları sohbetler, abileri ve ablaları ile yaşadıkları, Suriye'li gelinin yaşadıkları bazı acı gerçeklerimizi gözler önüne seriyor. Bir tarafta din ve siyasetin afyonuyla yoğrulan insanlar; diğer tarafta dini ve siyaseti çıkarları uğruna kullananlar. Trajikomik insanımızın gerçekleri. Okurken çokça da düşünürdüyor Daha önce CEZZAR Son Osmanlı Tokadı kitabı ile kalemiyle tanıştığım ve keyifle okuduğum yazarın bu kitabını da görünce okumayı çok istedim ve bu günlere nasip oldu. Başarılı bir tarihi romandan sonra dönem romanı olabilecek kalitede böylesine güzel bir güncel roman ile
Arka BahçeÖmer Murat Demirtaş · Feniks Kitap · 20224 okunma
2023 99. kitabı
Çok başarılı. Dindar mahallenin röntgenini büyük bir ustalıkla çekmiş. Mahallenin gençleri bu romanı mutlaka okumalı. Oldukça başarılı . . Tavsiye ederim
Arka BahçeÖmer Murat Demirtaş · Feniks Kitap · 20224 okunma