1975
The Case Of The Horrified Heirs
Yok
Sıralamalar

2014 279. kitabı
Oldukça güzel bir Perry Mason romanı. Virginia Baxter, uçakla döndüğünde valizinin içerisinde uyuşturucu madde bulunur ancak kendisinin koymadığını Perry sayesinde ispat eder. Bu arada eskiden çalıştığı noterde vasiyetnamesini yazdığı Lauretta Brent adında çok zengin bir kadın vardır ve arsenik ile zehirlenmek istenmektedir. İşin bir ucu bir şekilde Virginia'ya dokunur ve Perry Mason çetin bir mücadeleye başlar. Acaba müvekkilini kurtarabilecek midir?
2020 231. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2020 10:42
Arsenik romanını görünce aklıma ilk evvela Agatha Christie gelse de Erle Stanley Gardner’in de bu isimde bir romanı olduğunu görünce ve romanın kahramanın da Perry Mason olduğunu okuyunca kitabı okumak için daha fazla beklemeye gerek görmedim. Virginia Baxter adlı kadının uçaktan iner inmez valizinin aranması, valizden çıkan torbalar ve hemen Perry Mason’un olaya dahil olması çok ilgimi çekti. Özellikle hazırda bir fotoğrafçının olması ve resim çekmesiyle de bunun bir komplo olduğu aşikardı. Hemen akabinde ise eskiden çalıştığı noterde vasiyetnamesini hazırlatan Lauretta Brent adlı zengin kadının Arsenik ile zehirlenmek istemesi ve ucunun sonradan Virginia’ya dokunması ile roman devam etmektedir. İlk başlarda ne alaka, buradan buraya geçtik diye de kendi kendime sormuştum ki sonradan bunun aydınlanmasını da yaşadık. Perry Mason’un iyi bir mücadelesine daha hazır mıyız? Keyifli okumalar, mutlu günler dilerim efendim..
2020 27. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2020 09:52
avukat perry mason'ın hoş bir davasına daha tanık olduk. gayet güzel ve akıcı bir anlatımla güzel bir kurgusu vardı. eski bir noter katibine atılan bir iftirayı daha sonrasında da bir mirası elde etmek için yapılan oyunları anlatan hoş bir kitap... daha önce de belirtmiştim bunu yazarı ve kitaplarını tesadüf eseri buldum ama iyi ki bulmuşum keyifle okunuyor...

Erle Stanley GardnerYazar · 43 kitap
Erle Stanley Gardner, Amerikalı avukat ve dedektif öyküleri yazarıdır. En çok Perry Mason serisi ile bilinir. Kitaplarını pek çok takma adlarla yayınladı: A.A. Fair, Kyle Corning, Charles M. Green, Carleton Kendrake, Charles J. Kenny, Les Tillray ve Robert Parr. Malden, Massachusetts'te doğan Erle Stanley Gardner on yaşındayken Portland'e taşındı ve 1909 yılında okulu bitirip Hukuk eğitimine başladı. Indiana'daki Valparaiso University'den yumruklu bir kavgadan dolayı atılan Gardner, daha sonra da yasal olmayan boks müsabakalarında boy gösterdi. Bir Hukuk şirketinde çalışmaya başlayan Gardner, 1910 yılında Kaliforniya'da kendi bürosunu açtı. 1911-1918'de Oxnard'da avukat olarak çalışan Gardner'in gelirinin çoğu Çinli vatandaşlardan kazanmıştır. Bir ara satıcı olarak çalıştıysa da 1933 yılına kadar avukatlık yapmaya devam etmiştir. 1921 yılında Natalie Frances Talbert ile evlenir. 1948 yılında haksız olarak mahkum edilmiş olabilecek şahıslara yardımcı olan ve "Court of Last Resort" adını taşıyan bir dernek kurar. 20'li yıllarda Gardner western ve polisiye romanlar yazmaya başlar. A.A. Fair, Carleton Kendrake und Charles J. Kenny takma adlarıyla çok sayıda hikaye yayınlamıştır. Her üç günde bir, bir kısa hikaye yazmayı kendine hedef koymuş ve bu hedefi de büyük ölçüde yerine getirmiştir. 1932 yılından itibaren Diktaphon (bir tür kayıt cihazı) kullanarak, hikayelerini daha da hızlı yazabilmiştir. 1933 yılında avukat Perry Mason kahramanının geçtiği ilk romanını yazar. Aynı karakter ile toplam 82 roman ve üç kısa hikaye yayınlanmıştır. Oldukça şaşalı bir yaşam süren Gardner, daha fazla para kazanabilmek için A.A. Fair takma adıyla yeni bir seriye başlar. Bu serinin baş karakterleri Bertha Cool ve Donald Lam'dır. Başarılı bulunan bu serini 1939-1970 yılları arasında 29 roman yayınlanmıştır. 1962 yılında Grandmaster ödülünü alan Gardner, 1968 yılında sekreteri olan Agnes J. Bethell ile ikinci evliliğini yapar ve 11 Mart 1970'te Kaliforniya'da vefat eder.