Ash Princess

Laura Sebastian
Nisan 2018
Random House
Orijinal Adı:
Ash Princess (Ash Princess Trilogy #1)
İngilizce
Sıralamalar

2022 14. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2022 20:57
Kitabın ilk sayfaları beni içine çekmemişti açıkçası ama yine de okumaktan vazgeçmedim iyi ki de geçmemişim. Thora’nın mücadelesini okurken hangi duyguları hissedeceğimi bilemedim. Annesinin muhafızı olarak bildiği adamın babası olduğunu anlaması mı ? Yoksa onu düşmanları öldürmesin diye kendi elleriyle öldürmesi mi ? Bir düşmanın onu öldürmesindense seven birinin hayatına son vermesi daha iyiydi. Thora küçük yaşta annesi gözleri önünde katledilmiş bir prenses. Kendi sarayında on yıl boyunca köle olarak kalmış ve Kayzer’e boyun eğmek zorunda kalmıştır. Kayzer Thora’nın halkını esir alırken prensese de işkence etmeye devam etmiştir. Ne olursa olsun Thora umudunu asla kaybetmemiş bir gün Kayzer’in ellerinden kurtulup kendini ve halkını kurtaracaktı. Ama on yıl boyunca onu kimse kurtarmaya gelmemişti. Ama bir gün annesinin muhafızını sarayda esir alındığını gördüğü günden sonra her şey değişti. Thora kim olduğunu biliyordu ve bunu artık hissetmişti ve her şeyi yapmak İçin hazırdı ama dikkatleri üzerine çekerse bu onun İçin çok zor olurdu. Derken bir anda Blaise gelir çocukluğunu geçirdiği tek arkadaşı.️ Beraber planlar yaparken neler yapabileceklerini göz önünde bulundururlar. Heron ve Artemisia eşliğinde grup halinde bu yolda ilerlerler. Peki bu yolda sağ kalabilecekler mi ? Dört kişi koca imparatorluktan nasıl kurtulacak ? Evet kitabımızda bunları öğreniyoruz ️ Kitapta en çok üzüldüğüm nokta Søren prens oldu. Bana göre bu olanları haketmedi. Evet Thora’da yaşadıklarını haketmemişti, ülkesi de hak etmemişti ama ne olursa olsun koskaca imparatorlukta sadece Søren prensin uzattığı o ele karşı böyle olmamalıydı.
2020 124. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2020 16:10
Kitap tek kelimeyle mükemmel. Okuyun kesinlikle pişman olmazsınız. Pegasus umarım diğer iki kitabı da bir an önce çevirir. İlk bölümden itibaren güzel bazı kitaplarda ilk yüz yada ikiyüze kadar konuya girmezler ama bunda öyle değildi direk konuya girip ilerleyen kitap. Konusu da kendi ülkesinde kül prensesi olarak yaşamaya mahkum olan kızımız var. Ama ülkeyi ele geçiren kral'ın yaptı şeye kadar. Kız o zaman dan sonra sahip olduğu yeri almaya çalışacaktır. Ve böylece de her şey değişmeye başlar. İyi okumalar.
Puan vermedi·424 syf.·
2023 30. kitabı
kitabı beklediğimden çok daha hızlı bitirdim. genellikle bu tarzda fantastik kitapları okumam çok daha zaman alır, gerek yavaş ilerlemelerinden, gerek zamanımın çok olmamasından. ama Kül Prensesi'nde öyle olmadı :) düşüncelerim (spoilersız) ilk defa bir fantastik kitaba bu kadar hızlı adapte oldum sanırım. yazarın dili sade ve akıcıydı, olan olaylarla beraber hiç sıkılmadan okudum. üç kitaptan oluşan bir seri ve devamını okumayı iple çekiyorum :) düşüncelerim (spoilerlı) ben kitabı beğendim. dediğim gibi, normalde bu tarz kitaplarda yazarlar, karakterler ve yaşadıkları dünya hakkındaki tüm bilgileri kitabın başına yığar ve okuma isteğini azaltır, bunda böyle bir sıkıntı yaşamadığım için sevindim. kitapta aşk üçgeni var, Søren ve Blaise'in dahil olduğu ve ben tüm içtenliğimle Theo'nun, Søren'ı seçmesini istiyorum. şu ana kadar okuduğum aşk üçgeni içeren kitaplarda, ana karakter hiç bir zaman benim tahmin ettiğim kişiyi seçmiyor, bu sebepten Blaise ile birlikte olacağını düşünüyorum. maalesef demeyeceğim çünkü iki karakter de hiç mi hiç fena değil :D Theo karakterini sevdim, güçlü bir kız, ama etrafındaki insanlar da o kadar acı çekmiş ki onun yaşadıkları resmen sönük kalıyor, halbuki asla öyle değil. Cress'i hiç sevmedim, tam klasik, şımarık ve aptal sarışın kız karakter. şaşırmadım. Theo'nun ona nasıl dayandığını hatta öldürmeye nasıl kıyamadığını anlamadım, en yakın arkadaşının babası seni yapmadığın şeylerden dolayı kırbaçlayıp duruyor ve aynı arkadaşın hiç bir şey olmamış gibi salağa yatıp kitaplardan falan bahsediyor, bi de sen araya mesafe koyunca "ne oldu bana kırgın mısın?" gibi şeyler soruyor... hani Cress o kadar bencil ve saftı ki, kendisi hakkında okuduğumuz hiç bir kısmında ısınamadım. ölmemesinin nedeni muhtemelen diğer iki kitapta Theo'ya ve ekibine
Selamm.
2023 56. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2023 00:00
Çok ama çok merak etdiğim bir kitapdı. Okuyup bitirdiğimde, aklımda yine hüsran şarkısı vardı. Kitabın bence en büyük sorunu aşk kısmıydı. Evet hiç kimse onunla konuşmamış ola bilir, ilk bildiği erkekler falan filan ola bilir ama her elli sayfadan bir, başka bir erkeği öpemezsin. Sorenin yanındayken ona, Blaisenin yanındayken ona aşık oluyordu. Kitapta iki- üç tane çok can alıcı sahne vardı. Insan o sahnelerin bile heyfini çıkararamıyordu. Belki ikide güzelleşir diye bir şans vereyim bakalım.
Düşünce
2023 2. kitabı
Seriye dün başladım ve az önce üçüncü kitabın da sonuna gelerek bitirdim. Konusuna dair birçok inceleme mevcut, o yüzden konusu yerine diğer özelliklerinden bahsedeceğim. Dili gerçekten çok akıcıydı, bu sayede bir buçuk gün içinde üç kitabı da okuyabildim. İlk kitap da dahil olmak üzere asla temposu düşmedi, hiç hız kesmedi. Bu anlamda gerçekten su gibi akıp gittiğini söyleyebilirim. İkinci kitapta benim açımdan hoş bir ters köşe vardı, ana kötü karakterin değişmesi gibi. Bu güzel bir detaydı. Ayrıca dört ana elementi Ruh Taşları/Cevher olarak işlenmesi de güzel bir farklılık katmış, element bükücülüğe farklı bir yaklaşım olmuş. Türü sevenlerin okurken keyif alacağı, çerezlik bir fantastik. Yazarın ilk serisi olduğu düşünülürse çerezlik olması bana göre normal. Ağır fantastikleri biraz daha fazla seviyorum açıkçası, yine de gayet keyifle okudum. Seride benim sinirlerimi bozan tek şey yazım yanlışları oldu. Karakter isimleri, eksik kelimeler (evet, komple kelime yok) ve yanlış yazılmış kelimeler beni epeyce yordu. Özellikle ikinci kitaptaki yanlışlar bir noktada bayağı can sıkıcı oldu; çünkü aynı sayfada üçten fazla hata çıkmaya başlamıştı. Kitapların baskıya girene kadar maruz kaldığı aşamaları çok iyi biliyorum ve açıkçası bu seri, o aşamaları olması gerektiği özende aşamamış. Keşke kapaklarına ve iç tasarımına gösterilen itina içerik için de gösterilseymiş. Bunlar dışında dediğim gibi, türü sevenlerin boş zamanında keyifle okuyacağı bir seri.
2021 25. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2021 19:02
Uzun zamandır alıp bekletmiştim bu kitabı.Her kitabın zamanı vardır derler ya ben de kısa süre önce zamanı geldiğini anlayıp okudum.Beklentimi çok düşük tutmama rağmen kitap beni kıskıvrak yakalayarak içine aldı.Hatta bu kadar geç başladığım için kendime de kızmadım değil.Bir kere kitapta daha ilk sayfalardan olaylar başlıyor.Genelde fantastik kitaplarda girişte değil gelişme kısmında olaylar olur ama bunda direk başladı bu da benim için çok büyük bir artı oldu. Başlangıçta Kalovaksiyalıların esiri olan Theodosia’nın yaşadıklarını okuyoruz.Kalovaksiyalılar;önlerine gelen tüm imparatorlukları sömürgeleriyle ele geçirmeye odaklanmış barbarlar topluluğu.Theodosia’nın annesi de barışçıl bir kadın Astrea’nın da kraliçesi.Haliyle Astrea ele geçiriliyor kraliçe ölüyor ve prensesimiz de Kalovaksiya imparatoru Kayzer’in esiri oluyor yıllarca.Theodosia’nın ise yaşamaya çalışıp alacağı intikam gününü beklemekten başka çaresi yok. Kitabın başında kurguları anlatan çok çok güzel haritalar mevcut,ben haritaları olan kitaplara ayrı bir düşüyorum daha özenli,kuyucuya çok daha fazlasını vermeyi amaçlayan ve kurgu evrenini daha ulaşılabilirleştiren kitaplar gibi geliyor.Ben gerçekten çok çok fazla sevdim sizler de benim gibi bu kitabı geç okuma gafletinde bulunmayın.En kısa zamanda ikincisi alacağım kitabın devamına neler oldu diye meraktan çatlıyorum.Kitapla kalın
2022 6. kitabı
Kitabı üç sene önce okumuştum sanırım ve devam kitaplarının henüz dilimize çevrilmediğini öğrendiğimde resmen kahrolmuştum. (artık çevrilmiş yuppi) Sarsıcı bir travmayla başlayan hayatı yine olaylı ve zor devam eden, adeta kişilik değiştirmek zorunda bırakılan Theo gerçekten çok güzel ve özenli işlenilmiş bir karakter bence. Kitabı elimden bırakmadığımı hatırlıyorum. Başları sıkıcı ve monoton gelebilir ama sona yaklaştıkça heyecan ve canlılık artıyor, ne olacağını öğrenmek için bekleyemiyorsunuz. Theo'nun hiddet ve kararlılığı beni çok etkilemişti, vurdulu kırdılı kısımların canlılığı da keza. Öneririm yani, henüz devam kitaplarını okumadım fakat en kısa sürede okumayı umuyorum. İyi okumalarr :3
Kül Prensesi
2019 29. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2019 13:44
Tek kelime ile MÜKRMMEL! Kitabin konusuna "gerçekten çok farklı bir kurgu olmuş" diyemem fakat yine de mükemmel bir kitapti. Olayların akışı,anlatımı ve kitabı okudukça öğrendiğimiz bilgilerle kitap harika bir şeye dönüşüyor. Tek sıkıntılı kitabın sonu tam olarak bitmedi. Zaten serinin ikinci kitabı LADY SMOKE (BAYAN DUMAN) olmasına rağmen türkçeye cevrilmedigi için okuyamiyorum ve kitabın devamını merak ediyorum. Kitabın sonu çok kritik bir yerde bitti. Umarım serinin ikinci kitabı türkçeye çevrilir. Herkese iyi okumalar
2025 125. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2025 21:41
Konu güzel, işleyiş güzel ama bir şey eksik... okurken beni çekmedi kitap. Bir de bu kız çok yanar döner biri... Bir ona bir buna gidiyor. En sinir olduğum şey... Belki sonradan açılır güzelleşir... umuyorum ki...
2021 9. kitabı
Bu kitap inanılmaz. Eğer bu tür saray hayatı olan kitaplar seviyorsanız asla pişman olmazsınız. Baş karakterin her yönüne aşığım. İsyana baş kaldırışı, cesareti… İkinci kitabı da okudum. Kısacası okuyun ve okutturun.

Laura SebastianYazar · 6 kitap
Laura Sebastian Güney Florida'da büyüdü ve Savannah Sanat ve Tasarım Koleji'nde eğitim gördü. Şu anda iki köpeği Neville ve Circe ile birlikte Londra, İngiltere'de yaşıyor ve yazıyor. Laura, New York Times'ın çok satanlar listesine giren Kül Prensesi serisinin (Kül Prensesi, Duman Leydisi ve Zümrüt Kraliçe) yanı sıra Castles in Their Bones serisinin (Castles in Their Bones, Stardust in Their Veins ve Poison in Their Hearts) yazarıdır; yetişkinler için yazdığı ilk romanı "Half Sick of Shadows" ve ortaokul öğrencileri için yazdığı "Into the Glades" adlı eseri de bulunmaktadır.