Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ

Abdullah Uçar

Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ Gönderileri

Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ kitaplarını, Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ sözleri ve alıntılarını, Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ yazarlarını, Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mevlana diyor ki:
Bedeninin her zerresinden bir feryat duy, bir inilti işit! Sen büyük bir şehirsin; hayır bir değil binlerce şehirsin. Belki görünüşte hepsi sessiz gibidirler, ama senin gizli şeylerini görüyorlar ve çalışmalarını senden gizlemiyorlar.
Sayfa 99
Tarih düşmanlığı sanki bizde sâri ( bulaşıcı) bir hastalık gibidir. Elin oğlu geriye dönüp tüküreceğim veya geçmişle kavga edeceğim diye vakit kaybetmiyor , ileriye doğru koşuyor. Sekiz asır önce yaşayan biri ile üstelik kendi ceddimiz olan biri ile savaşmak kime ne kazandıracaksa , faydası ne olacaksa maalesef bunu yapanlarda var.
Sayfa 256Kitabı okudu
Reklam
He tam da bu işte
Bizim milletimiz geleceğe hazırlanmayı zor gördüğü için , geçmişle kavga etmeyi tercih ediyor .
Sayfa 255Kitabı okudu
Arap şairi öyle diyor : " Lidû lilmevt , vebnû lilharâp " Ölmek için doğunuz , yıkılmak için yapınız.
Sayfa 214Kitabı okudu
Devlet yardımıyla çıkan Tübitak'ın Bilim ve Teknik Dergisinde de "Şimdiye kadar yapılan deneyler ve çalışmalar neticesinde , canlıların ömrünü uzatmanın ancak , aldıkları kaloriyi azaltmakla mümkün olabileceği neticesine varıldı. " denmektedir. Peygamberimiz "Oruç tutun sıhhat bulursunuz. " buyurur.
Sayfa 195Kitabı okudu
18.Yüzyılda İsveç'in İstanbul Büyükelçiliğini yapan ve büyük bir Osmanlı Tarihi yazan D'ohson eserinde Osmanlının bir sabah , birde akşamüzeri olmak üzere iki öğün yemek yediğini yazmaktadır . İslam fıkhında fıtra (sadaka-i fıtır) hesap edilirken de günlük iki öğün yemeğin nazar-ı dikkate alınması , eski aşevlerinde ücretsiz iki öğün yemeğin verilmesi , insan fıtratının günlük iki öğüne daha uygun olduğuna bir delildir.
Sayfa 195Kitabı okudu
Reklam
Olmanın yolu bilmeden geçer. Bilmenin yolu ise okuma ve dinlemedir. Bu sebeple Cenâb-ı Allah kullarına gönderdiği ilk ayette " Oku " buyurur. Hz.Peygamber ilim , irfan ve okuma hususunda yüzlerce hadisi vardır. Hz. Mevlânâ da Mesnevisinin ilk beytini "Dinle" diye başlatmış.
153 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.