Aşk Dilinin Grameri

Destur-i Zeban-i 'Işk
Sıralamalar

2024 134. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2024 17:11
*'Özne'mize kim koyduysa 'yüklem'siz Şu aşk dilinin gramerini İyi biliyordu elbette, keskin kılıcın Bir sarhoşun eline verilmeyeceğini. * Furuğ Ferruhzad ve Sohrab Sepehri'den sonra yol aldığım İran Şiiri yolculuğunda durağım Kayser Eminpur oldu. Orjinal metinlerinde yer aldığı kitapta aşk, ayrılık ve din konuları şiirlerin temel taşlarıydı. İran Edebiyatıyla ilgilenen herkesin fırsat vermesi gereken bir şiir kitabı. Ve umarım bir gün İran Edebiyatına yönelik kitaplara ulaşmak çok daha kolay olur. Keyifli okumalar.
Aşk Dilinin Grameri
2022 28. kitabı
Çağdaş İran Şiirinin yakın dönem temsilcilerinden olan şairin son şiir kitabıdır. Aşk Dilinin Grameri 2007 yılında yayımlanmış ve şairin vefatından sonra İran'da 2009 yılında "yılın kitabı" seçilmiştir. Kitapta orijinal metinler ve çeviri aynı anda sunulmuş ve çeviriler notlarla açıklanmıştır. "...ve 'k' aşkın son harfidir, benim küçük adımın başladığı yer..."
·192 syf.·
2021 83. kitabı
Çoğunlukla gazellerden oluşan -modern gazel diyebilirim- kitabımız, çok hoş güzellemeler içeriyor. Aşk ve ayrılık konusu işlenmesi tahmin edilesi bir yönü kitabın. İyi okumalar dilerim.

Kayser EminpurYazar · 1 kitap
Kayser Eminpur Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde Doktora derecesine kadar eğitimini sürdürdü. 1979-1987 tarihleri arasında haftalık Soruş dergisinin şiir bölümü editörlüğünü yaptı. Dörtlüklerden oluşan "Güneşin Sokağında" adlı ilk şiir kitabı 1984 yılında yayınlandı. Bu eseri, "Sabah Teneffüsü" adlı kitap izledi. 1988'de el-Zehra Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve 1990 yılında Tahran Üniversitesine geçerek bu görevini vefatına kadar sürdürdü. Dr. Eminpur, 2003 yılında Fars Dili ve Edebiyatı Akademisinin daimi üyesi olarak seçildi. 2000 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda çeşitli hastalıklara maruz kaldı. Uzun süren tedavilerden sonra 30 Ekim 2007 tarihinde hastanede hayatını kaybetti ve doğum yeri olan Gotvend şehrinde toprağa verildi. Aşk Dilinin Grameri adlı son şiir kitabı, İran'da defalarca basıldı ve 2009 yılında “yılın kitabı” seçildi.