Aşka Düşüş | Gizem Aslan
Selam bacım nasılsın? Bugün elimde uzun zamandır merak ettiğim, kapağını açtığım an beni içine çeken ve son sayfaya kadar bırakamadığım bir hikaye var.Eğer siz de düşmandan aşka ve karanlık romantizm temalarını seviyorsanız, koltuklarınıza sıkı tutunun çünkü Cihangir Arslan ile tanışmak üzeresiniz.
Hikaye, geçmişten gelen karanlık bir intikam planının ortasında kalan Cemre ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Cihangir Arslan etrafında şekilleniyor.Cihangir, geçmişte yaşananların hesabını sormak için yola çıkar. Amacı, düşmanının en kıymetli varlığı olan kızı Cemre'den babasının günahlarının bedelini ödetmek. Cemre, bir gece kuzeninin oyununa gelerek dışarı çıkar ancak beklediği gibi bir gece geçirmek yerine Cihangir tarafından kaçırılır. Kendisini hiç bilmediği, yabancı ve tehlikeli bir dünyanın içinde tutsak olarak bulur.Başlangıçta birbirlerinden nefret eden, biri adalet diğeri ise öfke peşinde koşan bu iki karakter, zamanla aralarındaki duvarların yıkılmasına engel olamazlar. Cihangir'in buz gibi intikam arzusu, Cemre'nin masumiyeti ve direnciyle karşılaştığında olaylar beklenmedik bir yöne evrilir.
Kitabı okurken en çok etkilendiğim şey karakterlerin derinliği oldu. Cemre’nin o çaresizliğinin içinden çıkardığı güçlü duruşu, Cihangir’in ise o sert, acımasız maskesinin ardındaki insani çatışmaları okumak çok etkileyiciydi.Yazarın dili o kadar akıcı ki, betimlemeler sayesinde kendimi bir an o karanlık odalarda, bir an o yüksek gerilimli diyalogların tam ortasında hissettim. Duygular o kadar yoğun işlenmiş ki bir sahnede Cihangir’e kızarken, diğer sahnede ona hak vermeye çalışırken buluyorsunuz kendinizi. Aşkın, nefretin en uç noktalarından nasıl doğabileceğini görmek isteyenler bu kitabı kesinlikle listesine eklemeli
Ters köşe sahneleri