Kasım 2014
Optimum Kitap
Sıralamalar

Aşk zordur hemde çok zor
2022 5. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2022 18:35
Hayatan yeterince darbe almış 4 kişi. Kötülüklerle mücadele ederken patronun vçcan dosttunun kardeşine aşık oldu. Tam 4 yıl uzaktan hissettirmeden sevdi. 4 yıl sonunda kız yaptığı hatadan son anda döndü ve o zaman farkına vardı abisinin can dosttunun ona olan ilgisinin. Kavgalar tartışmalar hiç bitmedi. Bir çok zorluk ve ayrılık yaşadılar ama sonra kavuştular.
Aşk
2015 144. kitabı
Serinin ikinci kitabı da mantık hataları, kurgu hatalarıyla doluydu ve gerçeklikten uzaktı. En çok dikkat çekeni en sonda Betül'ün beş dakikada yaptığı doğumdu herhalde. Yağmur da dört yaşında bir çocuk gibi değildi. Yine de kendime artık yazarın başka kitabını okumam desem de üçüncü kitabı merak etmekten kendimi alamadım. Hikayenin insanı içine çektiği de bir gerçek. Umarım yazar gelecek kitaplarında kendini geliştirir.
·608 syf.·
2019 16. kitabı
Serinin 2. kitabı bana gereğinden fazla uzun geldi. Olayları daha hızlı ele alabilirdi. Yine de serinin ilk kitabının devamı gibi sürdürmesi güzel olmuş.
2021 42. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2021 21:49
"O bir aşık! Körkütük hem de... Sarhoşken bile aşkına ihanet edemeyecek kadar kara sevdalı..." Herkesin aklında yer edinen, ne kadar zaman geçerse geçsin ilk okuyuştaki hisleri hissettiren sevdiği kitaplar vardır. Bu kitapta benim için öyle. Yıllar önce Facebook da yazar sayfasında bölüm bölüm paylaşırken Sümeyye heyecanla okur, anlık hislerimizi dökerdik. Aşka Rehin beni hep o anlarıma götürür, bir başka özeldir bana kitap. Bir de esas kahramanımız var ki, ne kadar anlatırsam anlatayım bir yanı hep eksik kalır Burak, hayatın bir kez olsun yüzüne gülmediği her döneminde acılar yaşattığı bir karakter. Saygılı, sevgili, sadık, sadakati sorgulanmaz bir adam kendisi; yakışıklıdır da üstelik. Bir de içine sakladığı sevdası var, Betül. Çocukluktan tanıyıp genç kadın olduğu onca zamana şahitlik ettiği, başta masumane duygular besleyerek gittikçe aşık olduğu Betül. Benim hiç sevmediğim her hareketi gözüme batan ama Burak'cığımın her haliyle sevdiği Betül. Daha önce de bahsini ettiğim gibi, serinin ikinci kitabı. İlk kitapta karşılaştığımız yan rollerdeki karakterlerimizin aralarında çatırdayan elektirikle harlanan aşkı Aşka Rehin ile devam ediyor. Rehine kitabındaki Esma ve Baran'ı burada evli mutlu birbirinden bilmiş zeki çocuklarıyla birlikte görüyoruz. Burak, yanında çalıştığı can dostum dediği Baran ile hayatına Betül giriyor. Başlarda dikkat etmediği bu güzelliğe zamanla kayıtsız kalamayarak öyle güzel seviyor ki, insanın içi eziliyor. Bu yüzden Burak sevgim sorgulanamaz benim, en sevdiğim karakterlerden biridir o. Betül ise kelimenin tam anlamıyla hislerini en uçlarda yaşayan biri diyebilirim onun için. Bazı noktalarda davranışları açısından elbette ki hak verdim, çocukluktan kalma korkuları ikilemleri hayata karşı kendini savunma şekli vs vardı fakat bazı
2017 196. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2017 00:00
Serinin ikinci kitabı imiş. Ben birinciyi okumadım ama sorun yok. Kitap akıcı, romantik ve aşk dolu idi. Kitap ta Betül ve Burak'ın aşkları anlatılıyor. Betül , 25 yaşında, yeri geldiğinde çılgınlıkta ve inatçılıkta sınır tanımayan, ailesinden geriye sadece abisi kaldığı için ona sıkı sıkı tutunan ve bol bol naz yapan, aşkla ilgisi olmayan bir kız. Geçmişten gelen korkuları evlilik ve çocuk düşmanı yapmış onu. Esma'nın sorumsuz abisi Tolga ile nikahtan dönmesi muhtemelen hayatında verdiği en iyi kararlardan biri. 18 yıldır yanlarında çalışan abisinin sağ kolu Burak, işte o noktada işler felaket karışıyor Burak , 35 yaşında, ailesini küçük yaşta kaybetmiş ve aile özlemi çeken, zor koşullarda Baran ile tanışınca hayatı değişen, Baran'ın sağ kolu olsa da daha çok dostu olan, ağır ağabey tipinde biri. Yakışıklı, boylu poslu, sürekli takım elbise giyiyor. Ailesi ve akrabaları olmadığı için kendisini Baran'ın ailesine yakın hisseden bir adam. Ne olduysa 4 yıl önce oluyor ve Burak, Betül'e aşık olduğunu fark ediyor. Çocukluğunu bildiği, sürekli naz yapan, şımarık bu kızı sevdiğini kabul etmesi zaman alıyor tabii. Bir de Esma'nın kardeşi Tolga var. Hiç güvenilir bulmadığı bu adam Betül'ün kocası olacak. Ona düşen uzaktan izlemek ve elinden gelen yardımı yapmak. Ama bu süreçte canı çok yanıyor. Tabi ki hayat Betül'ün düğün gününde yüzüne gülüyor. Burak nikah ta artık görmeye dayanamadığı için nikah kıyılırken salondan ayrılıp arabasına binip oturuyor. Kalbinin acısını dindirmeye çalışıyor. Tam o sırada Betül gelinlikle arabasına binip hadi buradan gidelim deyince işler değişiyor.Burak hayal gördüğünü sanıyor donup kalıyor ama kalbi sevinçli ve çok mutlu oluyor. İşler böyle başlıyor. Acaba Burak'ın bir şansı olacak mı Betül'e karşı bence okuyup öğrenin....iyi okumalar...
2016 478. kitabı
Kitabın büyük bir kısmında kızımızdan ve yaptıklarından usandım. Sonlara doğru oğlumuzda biraz beni kızdırmasına rağmen eğlenceli ve sürükleyiciydi.