Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ateizm: Teori ve Pratik

Tufan Çelebi

Ateizm: Teori ve Pratik Gönderileri

Ateizm: Teori ve Pratik kitaplarını, Ateizm: Teori ve Pratik sözleri ve alıntılarını, Ateizm: Teori ve Pratik yazarlarını, Ateizm: Teori ve Pratik yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"1) Görelilik sorunu: Tanrının varlığı tanrının tanımından bağımsız ele alınamaz. Tanrının ise farklı tanımları vardır. Tanrı kimine göre birdir, kimine göre birden fazladır; kimine göre maddeden oluşur, kimine göre tinseldir; kimine göre insanın yaşam işlerine karışır, kimine göre karışmaz. Birbiriyle çelişen bu tanımların hepsi doğru olamayacağına göre, bu tanımlardan hangisinin doğru olduğunu bilmemiz ve söz konusu göreli durumdan kurtulmamız için bir kanıta gereksinim vardır. 2) Kanıt sorunu: Oysa ortaya konan her kanıtın kendisi de bir kanıta gereksinim duyacağı için ve sonsuz sayıda kanıt ortaya koyamayacağımız için, başka bir deyişle, kanıt bulmak konususunda kendimizi bir sonsuz gerileme içinde bulacağımız için, tanrının varlığı konusunda bir kanıt geliştirmek olanaklı değildir. Tanrının kendi kendisini belirgin kılması ve bir kanıta gereksinim duymaması da iddia edilemez. Çünkü böyle olsaydı, tanrı konusunda farklı tanımlar ve tanrı bağlamında görelilik sorunu olmazdı." Sextus Empiricus
"Epikuros’un akıl yürütmesi özetle şöyledir: Tanrılar varsa, neden kötülük vardır? Tanrılar zayıf olduğu için mi, yoksa tanrılar kötü oldukları için mi kötülük vardır? Tanrılar zayıf oldukları ve kötülükleri engelleyemedikleri için mi kötülük vardır, yoksa tanrıların kendileri kötülük sıfatını da taşıdıkları için mi kötülük vardır? Bu akıl yürütme şöyle de özetlenebilir: Tanrılar her şeyin nedeni iseler, kötülüklerin de nedeni haline gelirler. Oysa kötü olmak tanrılara veya belli tanrılara özgü bir şey değildir. Eğer tanrılar kötülüklerin nedeni değillerse, her şeyin nedeni olamazlar. Tanrılar her şeyin nedeni değillerse, zayıftırlar. Oysa zayıflık tanrılara veya belli tanrılara özgü bir şey değildir."
Sayfa 15 - PropagandaKitabı okuyacak
Reklam
"Antik Yunan filozoflarının, çoktanrıcı dine inanıp inanmadıkları konusuna gelecek olursak, filozofların büyük çoğunluğunun bu dine de inanmadıklarını söyleyebiliriz. Antik Yunan filozoflarının temel kaygısı, mitos anlayışından logos anlayışına geçmekti."
Sayfa 12 - PropagandaKitabı okuyacak
İnsanlar yıllar boyu inandıkları dogmaları hemen bırakamayabilirler, gerçeklerle karşılaştıklarında rahatsız olabilirler, huzursuz olabilirler. Ama eninde sonunda gerçeği kabul etmek zorundadırlar
Marx a göre din, kitlelerin afyonudur, kitlelerin uyuşturucusudur
Gelelim Cosmos Şikayetine... Meslektaşlarımızın binlercesi her gün ihraç ediliyor, her yerde can sıkıcı bir cadı avı var, herkes tedirgin. 17 Ekim 2016 tarihinde müdür yardımcısı beni yanına çağırdı ve endişeli bir şekilde “Müdür Bey sizinle görüşecek” dedi, bir Şikayet varmış. O güne kadar yukarıda da anlattığım gibi hep dolaylı Saldırılara uğramıştım, kimse bilimi Şikayet etmemişti doğrudan. Tamam, benim öğretmenliğim gericilerde bir rahatsızlık yaratıyordu ama öğrenciler memnundu ve kanunlar benden yanaydı. Müdür Beyle karşılaştık. Endişeli bir Şekilde “Hocam, ders çıkışında bana gel. Bir sorun var.” dedi. Dersler bittikten sonra müdürün odasına gittim. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'den gelen Şikayet dilekçesini uzattı. Okuduğumda bir Şaşkınlık yaşadım. Çünkü açıkça “Kardeşim burası İslam devlet, din devleti. Burada bilim yapamazsın, dine uygun olmayan bilgiler veremezsin” diyordu.
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
17 Ekim 2016 tarihinde hakkımda, derste Cosmos belgeselini izlettiğim ve %97’si Müslüman olan bir ülkede İslam inancına aykırı davrandığım gerekçesiyle soruşturma açıldı ve yaklaşık 20 öğrenciden yazılı bilgi alındı. Şikayet metninde belgeseli defalarca izlettiğim söyleniyordu; doğruydu. Bulduğum her fırsatta öğrencilerime temel bilimsel kavramlara dayalı bilgiler vermeye çalıştım ve belgeseller izlettim.
Sayfa 124Kitabı okudu
66 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.