Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atlas Tarih - Sayı 68 (Nisan-Mayıs 2021)

Atlas Tarih Dergisi

Atlas Tarih - Sayı 68 (Nisan-Mayıs 2021) Sözleri ve Alıntıları

Atlas Tarih - Sayı 68 (Nisan-Mayıs 2021) sözleri ve alıntılarını, Atlas Tarih - Sayı 68 (Nisan-Mayıs 2021) kitap alıntılarını, Atlas Tarih - Sayı 68 (Nisan-Mayıs 2021) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Muharebe Meydan Turları
Yabancı turistlerde öne çıkan duygu merak,öğrenme ve saygı iken yerli turistlerde daha çok duygu ve milli heyecanları gözlemekteyim. ....
Marshall . Sütün tozu
Amerikan yardımı süt tozu Cemal Süreya'nın Afyon Garındaki adlı şiirine de konu olmuştur.
Reklam
Muharebe meydanı turizminin asıl öğesini teşkil eden halkın ilgi ve talebi konusunda da ne yazık ki Türkiye'nin durumu çok iç açıcı değil. Özellikle 2005 yılı sonrasında her yıl binlerce kişinin çoğunlukla yerel yönetimlerin düzenlediği turlarla Çanakkale muharebe meydanlarını gezmesi bile ülke içinde doğan bir ilgi ve talep sonucu değil, her yıl artan sayıda Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistin Çanakkale'ye akın etmesinin sonucudur. Gelibolu Yarımadası'nı 1920'lerden beri kaplayan yabancı savaş anıtları ve askeri mezarlıklar 1980 sonrasında Türk anıt ve şehitliklerinin inşasını teşvik etmesi gibi her yıl yarımadaya akan yabancı turistler ve 25 Nisan'da düzenlenen törenler yerli talep ve faaliyetlerin doğmasında büyük rol oynamıştır. Bu sayede Çanakkale ülkemizdeki en iyi korunan ve ziyarete açılmış muharebe meydanı olmuştur. Her ne kadar Malazgirt, Sarıkamış ve Sakarya muharebe meydanlarının korunması için ilk adımlar atılmış ve milli parklar teşkil edilmişse de Çanakkale seviyesine ulaşmak bir yana, basit düzenlemelerle ziyaretçi hizmeti bile verilememektedir. Daha da kötüsü Malazgirt örneğinde yanlış alanın korumaya alındığı şüphesi bulunurken, Sakarya örneğinde ise muharebe meydanının sadece bir kısmı milli park koruması altındadır. Prof. Dr. Mesut Uyar
Bütün Alıntılar
ABD’DE YAPILAN ILK COVID-19 AŞI ŞIŞESI MÜZEYE YOLLANDI 26 Arap askerler toplu bir isyanda bulunmadı mesela hiçbir zaman. Tüm gayrimüslim askerler de amele taburlarında istihdam edilmedi…
Bugünün dünyası, gerçekten tehlike de. Bugünün dünyası şiddetli çatışmalara sahne olabilir. Ve medeniyet dediğimiz şey tamamen yok olabilir, eğer ki insanlığı bir araya getiren farklı parçalar arasındaki ilişkiyi düzene sokamazsak. Hem büyük ülkeler arası ilişkiyi hem de tüm toplumlar içindeki farklı din, renk, ulustan insanlar arası ilişkiyi kuramazsak. Bence bu tün insanlık için geçerli. Ben uyumlu bir ilişki düzeni sağlanabileceğini düşünüyorum.
Bugün artık nedenler, keşkeler ve kurgusal çözümler üretmenin değil, yaşanmış olanları olanca çıplaklığıyla görüp, bir sanatçıyı kaybolduğu yerde bulup, oradan çıkarıp yeniden ait olduğu yere yerleştirebilmenin gerekli olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla İvi Stangali'yi gölgede kalmış biri olarak değil, İlhan Berk'in onda gördüğü ışıkla nitelendirip, İstanbul'da yaşamış, üretmiş, özel ve özgün bir ressam olarak saygıyla anmamız gerektiğini görüyoruz. Şimdi biliyoruz ki İvi, buradaydı ve resim tarihimizde bir yeri vardı... Hep de olacak
Sayfa 115 - Seza Sinanlar UsluKitabı okudu
Reklam
Röportaj
"Bence tarih diğer alanların arasında yer almıyor. Tarih, bütün insanlık serüvenlerinin anlatımı. Devrimlerin, rejimlerin, ülkelerin, bilimin, insan alışkanlıklarının, her şeyin anlatımıdır tarih. Dolayısıyla benim tarih anlayışım, tüm dünyayı ve evreni öğrenmek üzerine."
Sayfa 68 - Amin MAALOUFKitabı okudu
1950’li yıllarda ABD’nin katkısıyla iki üniversite kurulmuştur. Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü kurulmuş, sonra ismi ODTÜ olmuştur. İkincisi ise Marshall Yardımı gereği ve Demokrat Parti programı bağlamında doğuda tarım- sal gelişimi desteklemek, tarım ve hayvancılık alanında eğitim görmüş uzman yetiştirilmek amacıyla 1954 yılında Nebraska Üniversitesi (University of Nebraska Lincoln, UNL) Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşunu üstlenmiştir.
Muhabir: Hem yabancı hem de yerli turistler için muharebe meydanı turları düzenliyorsunuz. İki grup arasındaki farkları belirtir misiniz? Türkiye'nin ilk muharebe meydanları rehberlerinden Serhan Güngör: Yabancı turistlerde öne çıkan duygu merak, öğrenmek ve saygı iken yerli turistlerde daha çok duygu ve milli heyecanları gözlemlemekteyim. Yine
Batı adeta kıta değiştirmiş, ABD her bakımdan ‘’batı’’ olmuştu. ABD yeni düzenin, kapitalizmin de merkezi ve simgesiydi. Hatta o kadar başat bir hale gelecekti ki, para birimi dolar bile uluslararası değişim birimi haline dönüşecekti. 1950 ‘li yıllarda ABD ‘ nin katkısıyla iki üniversite kurulmuştur. Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü kurulmuş, sonra ismi ODTÜ olmuştur. İkincisi ise Marshall Yardımı gereği Demokrat Parti programı bağlamında doğuda tarımsal gelişimi desteklemek, tarım ve hayvancılık alanında eğitim görmüş uzman yetiştirilmek amacıyla 1954 yılında Nebraska Üniversitesi (University of Nebraska Lincoln, UNL) Erzurum Atatürk Üniversitesi’ nin kuruluşunu üstlenmiştir.
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.