Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büyük Taarruz Özel Sayısı

Atlas Tarih - Sayı 76 (Ağustos-Eylül 2022)

Atlas Tarih Dergisi

Atlas Tarih - Sayı 76 (Ağustos-Eylül 2022) Sözleri ve Alıntıları

Atlas Tarih - Sayı 76 (Ağustos-Eylül 2022) sözleri ve alıntılarını, Atlas Tarih - Sayı 76 (Ağustos-Eylül 2022) kitap alıntılarını, Atlas Tarih - Sayı 76 (Ağustos-Eylül 2022) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kurtuluş Savaşı
27 Temmuz 1922: General Townshend’in Londra'ya gönderdiği rapor: “Türk milli ordusu güçlü ve etkindir. İngiltere hükümeti bunu kavrayabilmiş değildir. Yepyeni bir Türkiye doğmuştur.”
Sayfa 9 - Atlas Tarih DergisiKitabı okudu
Büyük Taarruz
"Avrupa'dan silah satın almada çok sayıda talihsizlik yaşandı. Türk temsilcileri Almanya ve İsviçre'de dolandırıldı. Bulgaristan'dan satın alınan silahları taşıyan gemi battı. Satın alınan silahların bir kısmı taarruza yetişmedi. Bütün bu aksiliklere rağmen silah mevcudu ikiye katlandı ve yeterli mühimmat stokları tesis edildi."
Reklam
"Büyük Taarruz birçok açıdan dünya askeri tarihine geçmiş bir taarruzi harekâttır. Örneğin süvarinin kitle halinde kullanıldığı son büyük muharebedir. 1930 sonrasında Sovyetler Birliği ve Almanya, 1970'lerde Amerika tarafından benimsenen ve strateji ile taktik arasındaki irtibatı sağlayan operatif sanatın erken ve başarılı bir uygulamasıdır."
Büyük Taaruz
…Çünkü İstiklal Harbi bir demiryolu savaşıydı. Bakarsanız haritaya, gördüğünüz bütün muharebe alanları aslında 1920'lerdeki demiryolu hatlarının üzerindeydi.Anadolu'nun çorak, yolsuz, dağlık coğrafyasında en iyi ikmal demiryolundan oluyordu.O yüzden bütün taraflar, imkanları nispetinde demiryollarını kontrol etmek istiyorlardı. Bir tesadüf değildir yani.İnönü, Kütahya-Eskişehir, Sakarya muharebeleri hep demiryolu hattı üzerinde oluyor.İşte o tren istasyonu bize demiryolunun önemini gösteriyor.
Sayfa 107Kitabı okudu
Büyük Taarruz
Büyük Taarruz birçok açıdan dünya askeri tarihine geçmiş bir taarruzi harekettir. Örneğin süvarinin kitle halide kullanıldığı son büyük muharebedir. 1930 sonrasında Sovyetler Birliği ve Almanya, 1970'lerde Amerika tarafından benimsenen ve strateji ile taktik arasındaki irtibatı sağlayan operatif sanatın erken ve başarılı bir uygulamasıdır.
Albay Reşat Çiğiltepe
…Ancak bazı trajik hadiseler de yaşandı. Örneğin 57'nci Tümen kendisine tahsis edilen Çiğiltepe’yi zamanında ele geçiremeyince Albay Reşat Bey bunu gururuna yediremeyip intihar etti.Oysa tümeni birkaç saat sonra tepeyi zapt edecekti.
Reklam
Basmane İstasyonu'na yanaşan trenlerden sedye içinde gelenler Türk süvarilerini ve piyadelerini de kast ederek; "Geliyorlar" diyorlardı.
Bütün Alıntılar
İsmet Paşa’nın cevabı “Ben bu- raya Mondros’tan değil, Mudanya’dan geldim” Fevzi Çakmak, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin harekât planlarının hazırlayıcısıydı. 39 Büyük taarruz döneminde uçak sayısı pilot sayısından fazlaydı. 69
İsmet Paşa’nın cevabı “Ben buraya Mondros’tan değil, Mudanya’dan geldim”
Büyük taarruz döneminde uçak sayısı pilot sayısından fazlaydı.
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.