Attack On Titan 4

İngilizce
Sıralamalar

2025 5. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2025 04:44
AOT'un bu serisini de elbette severek okudum ancak çok fazla Flashback olması okurken biraz sıktı ve sahneler arasında ister istemez kopukluk olmasına neden oldu. Yine de okurken çok eğlendim.
Attack On Titan 4Hajime İsayama · Kodansha Comics · 2013711 okunma
Attack on Titan vol.4
2024 52. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2024 20:29
Yaniiiii İlk 3 ciltte okuyup %80'nin ölü olduğuna emin olduğumuz karakterlerin bu geri dönüşüne ihtiyacımız var mıydı? -_- Bu cildin neredeyse tamamında karakterlerin geçmişini okuduk ve bana hiçbir şey kazandırmadı. Her zaman takık olduğum karakter gelişimini mangada okumayı istemediğimi fark ettim. En azından karakterler öldükten sonra istemediğimi. Bu 4 değil de 2. cilt olsa daha çok sevebilirdim belki ama sıkıcı geldi. Neyse ara vermeden 5. ciltle devam.
1000k
Titana Saldırı - Cilt 4Hajime İsayama · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2015711 okunma
2017 44. kitabı
Her ciltte mükemmelliğini biraz daha arttıran manga. Bu ciltte acemi birliğinden mezun olan ve 1. ciltte sadece isimlerini ve titanlara karşı savaşlarını kısaca gördüğümüz 10 askerimizin kişiliklerini, zihinsel ve fiziksel yönden artı ve eksi yönlerini detaylıca tanımış olduk.
2018 66. kitabı
Bir manga serisine devam edip etmeyeceğime genelde üç dört manga sonra karar veriyorum, Titana Saldırı'yı serinin başında sevmiştim ama bu cildi okumakta oldukça zorlandım. Seriye ağırlıklı olarak flashbacklerin dahil olmasıyla birlikte benim için okumak zorlaştı. Normalde flashbacklere bayılırım, müthiş tat katıyor olduğu yere ancak bu seride aynı tadı alamadım. Hem sıkıcı buldum hem de diyaloglar doğal değil. Yazar okura hissettirip, dolaylı yoldan anlatmak yerine direk cümleler kuruyor gibi. Bu cildi bir süredir biraz okuyup geri bırakıyordum, bitirdim ve seriye devam etmemeye karar verdim. Aslında hala merak ettiğim şeyler var ancak o kısımlara gelene kadar diğer ciltlerle oyalanmak istemiyorum.
Karakterlerin Arka Plan Hikayesi
2025 5. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 23:34
Bu ciltte önce askeri birlikler, Eren'in başrole olduğu çok önemli bir görevi tamamlamaya çalışıyorlar. Ardından ise seride göreceğimiz ana karakterlerin asker olmak için aldıkları eğitim süreçleri işleniyor. Karakterleri, duruşları, yetenekler ve amaçları hakkında önemli bilgiler veriliyor. Eren'in iç hesaplaşması ve motivasyonu net bir şekilde anlatılmış. Karakterler aralarındaki arkadaşlıklar ve rekabetler işleniyor. Hikaye için önemli bir sayı.

Hajime İsayamaYazar · 52 kitap
Hajime İsayama (Japonca:諫山 創, Isayama Hajime; d. 29 Ağustos 1986), Japon manga sanatçısıdır. İlk serisi Attack On Titan, 2019 Aralık itibarı ile dolaşımda olan 100 milyon kopya ile tüm zamanların en çok satan manga serilerinden biri oldu. 29 Ağustos 1986'da Japonya'nın Ōita prefektörlüğüne bağlı Hita şehrinin Ōyama kasabasında doğmuştur. Lise yıllarındayken manga yarışmalarına çizdiği mangaları gönderirdi. Liseden mezun olduktan sonra 2006 yılında Fukuoka şehrinde bulunan Kyushu Designer Gakuin meslek yüksekokuluna kaydoldu. 2006 yılında Magazine Grand Prix veya kısaca MGP olarak bilinen ve Kodansha Ltd. tarafından teşvik edilen dergiye Attack On Titan'ın ufak bir sürümü ile başvurdu ve "Kaliteli Çalışma" ödülünü aldı. Daha sonra 20 yaşındayken mangaka mesleğine devam etmek için Tokyo'ya taşındı ve internet kafede çalıştı. 2008'de 80. Haftalık Shōnen Dergisi Yeni Gelen Manga Ödülü Yarışmasına kaydoldu, Heart Break One adlı mangasından dolayı "Özel Teşvik" ödülünü aldı. Bir başka mangası Orz, sonraki yıl aynı yarışma için bir aday olarak seçildi. 1 Kasım 2014'te Hita'da yaklaşık 2.500 kişinin katıldığı Attack On Titan hakkında bir özel bir etkinlik düzenlendi. Ertesi gün Patria Hita kültür salonunda İsayama, bir konuşma yaptı ve belediye başkanı Keisuke Harada tarafından resmi olarak "Hita'nın Turizm Elçisi" olarak adlandırıldı. 2009'da mangası olan Attack On Titan, Bessatsu Shōnen Dergisi'nde yayınlanmaya başlamıştır ve 2011 yılında 35.nci Kodansha Manga Ödülleri'nde Shōnen kategorisini kazanmıştır. Daha sonra ise yönetmenliğini Tetsurō Araki'nin üstlendiği Japon anime şirketi olan Wit Studio tarafından anime adaptasyonu yapılmıştır fakat Attack On Titan, son sezonu itibarı ile MAPPA tarafından yapılmaktadır. 9 Eylül 2009 yılından beri yayınlanan Attack on Titan'ın mangası, 9 Nisan 2021 tarihinde 34.ncü cildin beşinci ve son bölümü, toplamda 139.ncu bölümü ile final yapmıştır. Ünlü mangaka 2018'de kendi blog sayfasında evlendiğini söyledi ama eşinin kim olduğunu söylemedi.