Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

2018 Ağustos

Ayarsız Dergi - Sayı 30

Ayarsız Dergisi

Ayarsız Dergi - Sayı 30 Gönderileri

Ayarsız Dergi - Sayı 30 kitaplarını, Ayarsız Dergi - Sayı 30 sözleri ve alıntılarını, Ayarsız Dergi - Sayı 30 yazarlarını, Ayarsız Dergi - Sayı 30 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Samed Behrengi
"Ben gökyüzüne çıkacağım! Oradaki yıldızları alıp ceketime düğme yapacağım!"
Sayfa 48
"Acaba Tanrı mı bizi kendi sûretinde yarattı, yoksa biz mi Tanrı'yı kendi sûretimizin üstün bir sürümü olarak düşünüyoruz?"
Sayfa 47
Reklam
"Insana, kıymetini anlasın diye ayrılığı, lezzetini bilsin diye acıyı, dünyaya bağlanmasın diye de aşkı verdin değil mi?
Sayfa 45
"Ve demir dağların arkasına çekildiğimiz bu soylu savaşta tam bir asır bekledikten sonra 1 Kasım 1918'in yüzüncü yılında geri döneceğiz. Duvarlara "ittihat ıs back bitchezz" yazacağız, yazacağız ki o asırlık kraliçenin çerilerinin eblek suratında kocaman bir şaşkınlık izi bir asır silinmesin diye. Allah-Vatan-Namus-Ittihat sancağı çekeceğiz göndere."
Sayfa 45
At uşakları...
"Halktan olup da soyluluk verilenlere "Tarkan" der Türkler. Tarkanlığa sözümüz yok, sözümüz at uşaklarının beylik davası güdebildiği ideolojiyedir."
Sayfa 44
Reklam
"Tımarhanedeyken yanlışlıkla açık bırakılmış bir kapı aralığından yalan ile gerçeğin duraksızca sevişerek ürediklerini gördüğümden beridir korkuyorum doğru ile yalan arasındaki kantarın topuzunu kaçırmaktan."
Sayfa 43
Bizim aydınların saatleri ya londra'ya, ya moskova'ya ayarlı azizim...
"Bugün Türk aydınları, kültür meselesine bakamayacak kadar at gözlüklü, ya sâdece Batı'nın önlerine oyalanmaları için koyduğu gündemleri ve tartışmaları karşılamakla meşguller ya da gündemle ve güncelle olan münasebetlerinden kültürü keşfetmeye tenezzül edemiyorlar... Kültürel meselelere dair akıl geliştirmeliyiz dedim ya hani; sorun halk değil, sorun aydınlar."
Sayfa 41
Çuvaldız
"Kent ve kültür meselesi; bir adamın eline belediye verilip, 10 yıl 20 Yıl onun insafına bırakılıp, ondan sonra o kente, kültüre ve gelişime hiçbir katkısı olmadan, sağa sola çirkin dinozorlar, lüzumsuz transformerslar, demir yığını olan parklar, çukurlar, bitmemiş avm'ler falan bıraktıktan sonra görevden alınmasıyla olup bitmiş kabul edilecek meseleler değildir. Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok, mükemmel."
Sayfa 44
Reklam
"Bir dünyanın eşiğindeyim. Anlamadığım, anlamaya çalıştığım, anlamak istediğim bir dünya bu."
Sayfa 37
%50 cevap versin...
"Çirkinler ayna sevmez. Tarihimizi özleyelim ya da ona öfkelenelim: Geçmişle kurduğumuz ilişki her daim problemli, her daim hastalıklı. Otomobilin arka camına Tuğra çıkartması yapıştıran, kılıç elde Osmanlıcı televizyon dizilerini seyrederek "ecdadına" hürmet gösterdiğini sanan ya da dedelerinin mezar taşını okuyamamaktan mustarip kalabalıkların evinde Fuzuli'den, Nedim'den veya Baki'den bir tek "divan" var mı acaba? Deniz doldurulacak, birileri zengin edilecek diye Mimar Sinan'ın beş yüz yıllık camisinin duvarları çatlatılmış kimin umurunda?"
Sayfa 37
"Oysa Türk modernleşmesinin sıhhati, "geleneğin tasfiyesinde" değil "yeniden üretilmesinde" yatıyordu. Geleneğin tasfiyesinin bizi getirip bıraktığı yer: "Şehr-i Kebap and Lahmacun" tabelaları, çay bardağı, ya da selfie çeken şehzade heykelleri, özentilik kargaşası ve yozlaşma..."
Sayfa 37
Kimi suçlamalı?
"Arkadaşlarımın da kabahati yok aslında. Mozart'ı, Beethoven'u, Bach'ı işitip de Dede Efendi'ye sağır oluşumuzun günahını kime yazmalı? Kimi suçlamalı? Zamanında radyoda Türk musikisini yasaklayanları mı? Kanunları mı? Geleneksel kültürü unutarak, tavan arasına kaldırarak Batılılaşacağımızı sananları mı?"
Sayfa 37
Yahya Kemal
"Çok insan anlayamaz eski musikimizden. Ve ondan anlayamayan bir şey anlamaz bizden."
Sayfa 37
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.