Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yaşayışı Ahlakı Prensipleri

Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz

İbrahim Cücük

Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz Gönderileri

Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz kitaplarını, Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz sözleri ve alıntılarını, Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz yazarlarını, Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her dinin kendine has veya galip olan bir karakteri vardır. İslâm Dini' nin karakteri ise hayâdır.
Sayfa 185Kitabı okudu
Ne zaman İslâm ile müslüman birbirine tam benzer ise işte o zaman gerçek huzur meydana gelir, neticede ilâhi rahmet, sekîne ve rıza hasıl olur.
Sayfa 153Kitabı okudu
Reklam
Hz. Âişe ( r.anha )
Bu ümmete, peygamberin vefatından sonra gelen belânın ilki doymak olmuştur. Bir kavmin mideleri doyarsa bedenleri semizleşir, kalpleri zayıflar, kendilerine de şehvetleri galip olur.
Sayfa 127Kitabı okudu
Câizi kullanmak câizdir ama onu devamlı kullanmak câiz değildir.
Sayfa 114Kitabı okudu
Kişi dünyayı elde etmeli ama , dünya o kimseyi elde etmemeli.
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Ebû Hureyre (r.a.) diyor ki: Bir adam Hz. Ebû Bekir'e sövdü, Hz. Peygamber (s.a.s.) de orada oturmaktaydı. Hz. Peygamber, hayret etti ve tebessüm etti. Adam sözü çoğaltınca, Hz. Ebû Bekir adamın sözlerinin bazısına cevap verdi. Hz. Peygamber kızdı ve kalktı. Hz. Ebû Bekir, Hz. Peygam ber (s.a.s.)'e kavuştu ve: Ya Rasûlallah! Sen otururken bana sövüyordu. Ben onun sözler inin bazısına cevap verince sen kızdın ve kalktın, dedi. Hz. Peyg amber (s.a.s.): - "Senin yanında senin adına cevap veren bir melek vardı. Sen ona sözlerinin bazısına cevap verince şeytan ortaya çık tı. Ben de şeytanla beraber oturmadım" buyurdu.
Sayfa 114Kitabı okudu
Reklam
Zira dünya, kavga etmeye değecek bir değer değildir. Elimizden çıkacak şey için niye kavga edelim. Ama bütün kavgalar dünya ve nefis için. Gerçekten af gibi rahatlık, iyilik gibi kazanç ve müsamaha gibi huzur yoktur.
“Haklı dahi olsa münakaşayı terk eden kimseye cennetin kenarında bir köşk, şaka da olsa yalanı terk edene cennetin ortasında bir köşk, ahlakını güzelleştirene de cennetin en yüksek yerinde bir köşk (şefaatçı olarak) söz veriyorum”
İbn-i Mes'ûd da, "bir şeyde uğursuzluk varsa, o da iki çene arasındaki 'dil'de vardır, dilden başka uzun zaman hapsedilmeye değer bir şey yoktur," demiştir.
Ne zaman İslâm ile müslüman birbirine tamamen benzer ise işte o zaman gerçek huzur meydana gelir, neticede ilâhi rahmet, sekîne ve rıza hâsıl olur.
"İşin (dinin) başı islâm (kalbin teslimiyeti, tasdik; bedenin teslimiyeti, tatbik ve tatbikin) direği namaz, zirvesi cihaddır."