Aralık 2021
Ötüken Neşriyat
Sıralamalar

2022 3. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2022 21:15
Kitapla ilgili söyleyeceğim ilk şey asla anlaşılır bir kitap değil. Okurken size hiçbir şey katmıyor. Arada güzel bulduğum birkaç söz oldu ama o sözlerde beni o kadar içine çekemedi . Sözler çok karışık anlaşılması gerçekten zor. Sanki sözlükten rastgele kelimeler seçilmiş ve öyle yazılmış gibi hissettirdi bana. Birbiriyle bağlantısız ve çok karmaşık. Yani açıkçası önerebileceğim bir kitap değil.
2022 104. kitabı
Şiir kitaplarının kaderi böyledir. Her kitabı her okur beğenmek zorunda değil. Elbette bu her kitap için de böyledir lakin şiir kitapları için dah fazla böyledir. Mesela bence bu kitap değerlidir. Hangi şairin bütün şiirlerini herkese tavsiye edebiliriz? Birisi kitapta okunacak bir şiirbile bulamayabilir. Ben ondan fazla okunacak, akılda kalacak şiir bulabilirim. Bu belki biraz da o anki ruh halimizle ilgilidir. Aynı şiir kitabını seneler sonra okuduğumuzda da işler değişir. Yıllar önce beğendiğimiz şiirleri niye beğendiğimizi kensimze anlatmakta güçlük çekebiliriz. Ya da aynı kitabı yeniden elimize aldığımızda "bu şiirleri daha önce okumamış mıyım?" diyebiliriz. Kitap ince işlenmiş şiirlerden oluluyor. Alıp okursanız hacmine göre size de söyleyeceklerinin olduğunu göreceksiniz.
2022 120. kitabı
Murat Özel / Aynı. 1982 Uşak doğumlu olan Murat Özel, Gazi Üniversitesi mezunudur. İngilizce öğretmenliği yapmaktadır, şiirleri Dergah, Aşkar, Mahalle Mektebi, Hacı Şair, Temrin gibi dergilerde ve değişik fanzinlerde yer almaktadır. Tüm yorgunlara ithaf edilen kitap, 4 bölümde 24 şiiri barındırmaktadır. Şair hakkında Zeynep Arıkan şiirin dünyayı değiştirme gücüne inanmasa şiir yazmayacak sanki Murat Özel... Yadırgayan, sorgulayan ve bu sebeple insanı her önüne konanı kabul etmeden, yaşamaya davet eden kırgınlığına ortak olacak okurlar için yazan bir şair, diye anlatmaktadır. Merhamet, adalet, insan kalmanın önemi gibi, temel konularda titizlik, özen, inançla donanma halleri içinde yazılmış şiirler, şairin ideal dünyasının bir yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.