Okuyacaklarıma Ekle
Beğeni
Gösterim
Yazar:
Yaşar İliksiz
"Aşkların en güzelini buldum ve yitirdim bundandır bilesin dillere destan divaneliğim" diye söze başlayan ve teselli arayan serseri ruhlu bir şairin peşinde sürüklüyor Yaşar İliksiz, bu kez şiir hayranlarını... Adını bir tılsımdan alan Azobra, şiir dünyasından günlük yaşama açılan bir kapı. Eser, düşler alemi ile gerçekler dünyası arasındaki geçitlerde yaşanmış hakiki bir maceranın, yazılan değil yaşanan mısraları ile örülmüş... Kalp ve vicdan taşıyan herkesin başından geçen, herkesin yaşadığı ama söze dökemediği duyguları seslendiren İliksiz, maskeleri yırtarak, sevdanın ve kavganın gerçek yüzünü göstermeye gayret ediyor... İliksiz romantik ruhları okşayan ve saran imgelere ağırlık verdiği bu eserinde değişik portreler sunarken muhalif duruşundan da taviz vermiyor ve meydan okuyan gür sesli mısraları ile de "itaatsizlik" çağrısını sürdürüyor... "Aklettim ve geldim işte" mısrasıyla başlayan şiirle noktalanan kitap, Şarap Kıvılcımları kadar sarsıcı imgeler içeriyor ama kesinle çok daha romantik tatlar içeriyor... Bütün bu özellikleriyle de en az şarap kıvılcımları kadar adından söz ettirmeye aday görünüyor.
64 sayfa (1 sa. 49 dk.) · Delişarmaşık Yayınevi
64 syf.
Kitabı okudu
2017 11. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2017 00:00
Şairin psikolojisi biraz bozuktu.Bunun dışında çok fazla da sövdü,her şeye sövdü ama birkaç tane iyi şiir vardı.Kısa olmasa çok dayanamazdım kitaba.
Şiir
7.6
Kurtarıcı
7.7
Azobra
Akdeniz Korsanları - Zorlu Gör...
Şarap Kıvılcımları
İleri