Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Babalar Eve Dönsün

Yavuz Bahadıroğlu

Babalar Eve Dönsün Gönderileri

Babalar Eve Dönsün kitaplarını, Babalar Eve Dönsün sözleri ve alıntılarını, Babalar Eve Dönsün yazarlarını, Babalar Eve Dönsün yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
BABALAR EVE DÖNSÜN - Yavuz BAHADIROĞLI (Niyazi BİRİNCİ) Yavuz Bahadıroğlu, günümüzde yozlaşan aile kültürünü bu eseri ile onarmaya çalışmış. Aile kültürümüzü nasıl canlandıracağımızı, sorumluluklarımızın neler olduğunu, aile içi iletişimi nasıl kurmamız gerektiği gibi kavramları geniş çerçeveli bir şekilde öğreneceksiniz. Yurtiçi ve yurtdışı örneklerle yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenleri anlatırken; ideal ailenin ne olduğunu ve “nasıl“ kurulacağını öğreten bir eser. Bir Osmanlı aşığı olan Yavuz Bahadıroğlu; Osmanlı dönemindeki toplum yapısını, günümüzle kıyaslamış. Örneğin; Osmanlı mahallesi dayanışma kültürüne hasret çekerken; günümüz beton yığını kültürden ve komşulukdan bihaber apartmanlara dair üzüntülerini dile getirmiş. Toplumun en kılcal meselelerini mercek altına alırken; topluma kuşbakışı atmayı da ihmal etmemiş. Ailevi sorunları derinlemesine inceleyip, çözüm önerilerinde bulunmuş. Bu eserde çocuğumuzu nasıl yetiştirmemiz gerektiğini öğrenirken; çocuk yetiştirecek bir ebeveyn olabilmek için kendimizi nasıl yetiştireceğimizi de öğreneceksiniz. Eser başta babalara olmak üzere annelere ve anne, baba adaylarına seslenmekte... Eseri bilhassa anne-baba adaylarına ve hatta aday adaylarına öneriyoruz. En iyi eğitim; kişinin kendini eğitmesidir. Kendinizi gerçekleştirmek için bizi takip edin.
Kitap Terbiyecisi
Kitap Terbiyecisi
Babalar Eve Dönsün
Babalar Eve DönsünYavuz Bahadıroğlu · Hayat Yayınları · 201521 okunma
Çocuklarınızla en son ne zaman muhabbet ettiniz? (Muhabbet: Sevgi ve bilgi katkılı sohbetin adıdır.)
Reklam
“Yüreğim var, var ama yüreğimi dayayacak bir yer yok.” Plautos
Yazık ki, topluma örnek olması gereken isimler bile asgari nezaket kurallarına riayet etmiyor artık.
Reklam
“Selâm yayınız” diyen bir Peygamber’in ümmeti, “selâm verdik borçlu çıktık.” anlayışına nasıl geldi?
Zaten kendisi israf içinde yüzen bir devlet, toplumun ekseriyetini fakirliğe mahkûm eden maneviyatsız bir sistem, zengin çocukları sarhoş, zengin çocukları sarhoş, fakir çocukları da terörist yapar.
İngiliz yazar Thornton; “Türklerin ahlâkı, çocuklukta, iyilik telkini alarak değil, toplumda kötü örnek görmeyerek gelişir…” der.
Ben batılı bir aile hukuku profesörü olarak diyorum ki; Türk milletinin elinden aile nizamını alınız, geriye hiçbir şey kalmaz. İsveçli Prof. Gaston Jezz
Reklam
Osmanlı toplumu, yaşlılarına “saygı” gösterirken geçmişine; çocuklara “ilgi” gösterirken geleceğine sahip çıkıyordu. Böylece, geçmiş gelecekle bütünlenip başarıyı inşa ediyordu.
Sorunlar ancak sevgi ekseninde üreyen ilgi, bilgi ve dayanışma ile aşılabilir.
Çocuklarınızın mümkünse özel kitaplıkları olsun. Zaman zaman kitapçılara gidin ama kitabı siz seçmeyin, yalnızca danışmanlık yapın. Parasını da çocuk ödesin. Böylece kitabın, tıpkı gıda maddesi gibi bir ihtiyaç olduğunu öğrenecekler.
Önce şunu sorun kendinize: “Ben çocuklarımı yetiştirmek istediğim gibi biri miyim?
“O bilir” inancı, en başta düşünce tembelliği olmak üzere her türlü tembelliğin de anasıdır.
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.