Babil Kraliçesi

Kum Saati Yayıncılık

Samra ve Necdet
2023 5. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2023 00:00
Acıkcası mitoloji serisi olarak aldım. geçmişte yaşayan ve yok olan milletlerin kültürlerini yaşam şekillerini şimdiyle bağlantılı anlatan kitapları sevdigim için bu kitaptada böyle bir hikaye bulacagımı düşünmüştüm. Acıkcası ana fikir güzel ama bazı eksiklikler vardı. Yani bir türlü tam gözümde olayları kişileri mekanı canlandıramadım. Bazı çok detaylı anlatılması gereken bir cok yer çok hızlı üstün körün geçiştirilerek anlatılmış. Kitap keşke bir 50 sayfa fazla olsaydıda o detaylar anlatısaydı. Yazarın yinede eline emegine saglık bizimle bu güzel romanı paylaştıgı için.
1000k
Babil Kraliçesiİzzet Sedes · Kum Saati Yayıncılık · 201151 okunma
Puan vermedi·182 syf.·
2020 44. kitabı
Kitapta Samra hanım ve Necdet bey var, birbirlerine masum bir aşkla bağlılar. Ama Samra'nın bir sırrı var, o da bu dünyaya ait olmadığı. Kendisi bir yeraltı krallığı olan Babil'in 12. Kraliçesi. Kendisi geçmişini ve geleceğini bilmeyen bir kraliçe, büyütülmesi için Türk bir askere emanet edilmiş. Sırlar bir bir açığa çıkarken, Necdet Samra'sından koparılıyor. Ona kavuşmaya çalışırken başına türlü türlü şeyler geliyor, kavuşuyorlar da ama kısa bir süreliğine.. Romantizm gözlerinizi ve ruhunuzu kanatmayacak şekilde, tarihi bilgilere çok güzel değinilmiş mükemmel bir mitolojik roman. Herkesin okumasını isterim:) 10/10
Babil Kraliçesiİzzet Sedes · Kum Saati Yayıncılık · 201151 okunma

İzzet SedesYazar · 8 kitap
İstanbul'da doğdu. Galatasaray Sultanîsini bitirdi. İ.Ü. Edebiyat Fakültesinde okurken yüksek öğrenimini yarıda bırakarak 1917 yılında Akşam gazetesinde gazeteciliğe başladı. Mehmet Rauf'un kızı Nihal Hanımla evlendi. Basın alanında uzun yıllar çalıştı. İstanbul'da öldü.Romanlar, hikâyeler, şiirler yazdı. İlk şiir ve hikâyeleri Yeni Mecmua ve Servet-i Fünûn dergilerinde çıktı. Dedektif romanları çevirdi. Tiyatro eleştirileri yazdı. Romanları: Gece'ye Âşık (1922), Siyah Benli Kadın (1925), Dertli Geceler (1925), Sevişenler (1925), Şüphe!.. Aşka Galipsin (1925), Gönül Sarmaşıkları (1925), Gönül Acısı (1926), Gönül Cehennemi (1926), Aşkım Günahımdır (1926), Ağustos Böceği (1926), Menekşe Demeti (1926), Aşk, İzdivaç, Gönül Mektupları (1926). Yılan, Geber... (1926), Yaseminci Güzeli (1926), Bir Dans Gecesi (1926), Gönül Oyuncağı (1926), Kül Kedisi Evlendi (1931), Küçük Hanımın Kısmeti (1933), Canım Ayşe (1933), Fadime (1933), Deli (1933), Bir Kadın Geçti (1934), Kalbimin Romanı (1938), Babil Melikesi (1943), Okşanmayan Kadın (1944), Gönül Avcısı (1944), Aşka Şeytan Karışır (1962), Sevimli Haydut (1963). Oyunu: Üçücüzler (Uyarlama, 1920). Diğer eserleri: Pierre Corneille ve Jean Racine (1931), Tiyatro Sanatı (1935), Tiyatro Konuşmaları (1936), Tiyatroya Dair (1938). Fransız yazar Maurice Leblanc'dan Arsen Lüpen, İngiliz yazar Conan Doyle'den Şerlok Holmes polisiye romanlarını çevirdi.