Kelime ve Kavramların Dilden Dile Yolculukları

Babil Kulesi Kitabı

Mahir Ünsal Eriş

Babil Kulesi Kitabı Sözleri ve Alıntıları

Babil Kulesi Kitabı sözleri ve alıntılarını, Babil Kulesi Kitabı kitap alıntılarını, Babil Kulesi Kitabı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İranlılara ‘Farslar’ dememizin sebebiyse Arapçada ‘P’ harfinin bulunmaması. Tarihe damgasını vurmuş Pers İmparatorluğuna Araplar ‘Fars’ diyorlardı. Arapların İranlılara verdikleri adlardan bir diğeri ise ‘Acem’ (عجم). ‘Acem’ aslında ne dediği anlaşılmayan, dilsiz, sözsüz anlamında bir sözcük. Araplar, Farsların Arapça konuşmuyor olmasından ötürü bu adla, biraz da küçümser tarzda ‘Acem’ olarak anmışlar onları.
“Türkçe büyülü bir dil. Kendi dilimizi hor görmeye yatkınız biraz. Ama Asya içlerinden çıkıp “Bin Tanrı İli” Anadolu’ya gelen dilimizin zenginliği yabana atılır cinsten değil.”
Reklam
Mitos sözcüğü eski Yunancada söylenti, tevatür demektir.Ağızdan ağıza yayılarak anlatılan şey.
Dil , onu konuşan toplumun kendini , dünyasını ve bunları kavrayışını anlatmaya yarayan cihazdır .
“Türkçe öğrenen bir yabancıyla muhakkak tanışmışsınızdır. Konuşurken yaptığı hataları -yine neredeyse içgüdüsel denebilecek bir alışkanlıkla- düzeltirsiniz. Çünkü bu durum yalnızca onun dili doğru öğrenmesini istemenin ötesinde, siz de alışkanlığınızı bozan, size huzursuzluk veren bir yanlışlık hissi uyandırır.”
“Dil çok büyülü bir şeydir. İnsan, öğrendiği, kapısını araladığı her dille başka bir insan olur. Çünkü dil öğrenmek yalnızca zihni kelimeler ve gramer kurallarıyla doldurmaktan ibaret değildir. O insan topluluklarının içine bakmaktır; en içine bakmak.”
Reklam
60 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.