Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mezopotamya Efsaneleri ve İnanışları

Babil Mitolojisi

L. W. King

Babil Mitolojisi Gönderileri

Babil Mitolojisi kitaplarını, Babil Mitolojisi sözleri ve alıntılarını, Babil Mitolojisi yazarlarını, Babil Mitolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
176 syf.
8/10 puan verdi
Mitoloji Gerçekten Hayal Ürünü Müydü.?
Mitolojiler tamamen hayal ürünü müydü.? Yoksa başka dünyaların hikayeleri miydi? Kadim bir coğrafya olan Mezopotamya medeniyetinin mitolojisi anlatılmaktadır. Medeniyet, bundan sekiz bin yıl önce, Fırat ve Dicle nehirlerinin arasındaki verimli topraklarda doğdu. Çevredeki dağlardan ve çöllerden gelen insanların burada kurduğu Babil, antikçağın en önemli ve görkemli şehirlerindendir. Mezopotamya’da gerçekleştirilen kazılar sonucunda elde edilmiş yazıtlara dayanan bu araştırma, Babil, Asur ve Sümer mitolojisiyle ilgili temel gerçekleri ortaya çıkarıyor. Bu kitap sizi tanrılarla şeytanların, kahramanlarla kralların büyülü dünyasına davet edecek..
Babil Mitolojisi
Babil Mitolojisi
Babil Mitolojisi
Babil MitolojisiL. W. King · Maya Kitap · 2019124 okunma
Bereketli hilâl
Medeniyet, bundan sekiz bin yıl önce, Fırat ve Dicle nehirlerinin arasındaki verimli topraklarda doğdu.
Maya Kitap
Reklam
Her bir şehir kendi tanrısına tapınmak ve onun onuruna savaşmaktan memnuniyet duyuyordu. Tanrının kaderi tapınıldığı şehrin kaderine bağlıydı.
Maya Kitap
Mezopotamya
Birçok kültürün ve bir çok coğrafyanın mitleri vardır. Kadim bir coğrafya olan, Mezopotamya’nın mitolojisi..
Maya Kitap
Mitoloji
Mitolojiler tamamen hayal ürünü müydü, Yoksa başka dünyaların hikâyeleri miydi.?
Maya Kitap
Kader
"Tanrının kaderi tapınıldığı şehrin kaderine bağlıydı. Tanrının düşüşünün hemen ardından şehir de düşerdi."
Maya Kitap
Reklam
Şuruppak
“Gılgamış destanında, Nuh tufanın geçtiği kent olarak bilinen şuruppak kenti, bugün Fırat nehri kıyısında bulunan antik bir sümer kentidir.”
Maya Kitap
Nuh Peygamber
“Gılgamış destanında adı Utnapiştim olarak geçen kişi, Nuh peygamberden başkası değildir.”
Maya Kitap
Gılgamış
Gılgamış destanın 11. tableti Tufan olayından söz etmektedir.
Maya Kitap
Tanrı isimleri
Anu cennetin tanrısıydı, Bēl yeryüzü ve insanlığın tanrısıydı, Ea ise yeryüzünün altındaki derin suların tanrısıydı. Sümer tarihinin çok erken bir döneminde bu üç ilahi varlığın birbiriyle yakından ilişkili olduğundan bahsediliyor.
Maya Kitap
Reklam
Asur Tabletleri
"Asur tabletlerinde yazılanlara göre dünya yaratılmadan önce, başlangıçtaki kaos sulu bir kütleden oluşmaktaydı..”
Maya Kitap
İSİM ÖNEMLİDİR
Sami düşüncesine göre bir şeyin ismi, onun varlığının kabul edildiği anlamına geliyordu. Bu yüzden bir isme sahip olmak, var olmaya eşdeğerdi.
Maya Kitap
Şamaş Güneş Tanrısı
Ey Şamaş! Gökyüzünün temellerinden tutuşup çıktın,Parlak göklerin kilidini açtın, Gökyüzünün kapılarını açtın. Ey Şamaş! Yeryüzünün üzerinde başını kaldırdın.Ey Şamaş! Yeryüzünü cennetin aydınlığı ile kapladın.
Maya Kitap
176 syf.
·
Puan vermedi
Babil Mitolojisi
Medeniyet, bundan sekiz bin yıl önce, Fırat ve Dicle nehirlerinin arasındaki verimli topraklarda doğdu. Çevredeki dağlardan ve çöllerden gelen insanların burada kurduğu Babil, antikçağın en önemli ve görkemli şehirlerindendir. Mezopotamya’da gerçekleştirilen kazılar sonucunda elde edilmiş yazıtlara dayanan bu araştırma, Babil, Asur ve Sümer mitolojisiyle ilgili temel gerçekleri ortaya çıkarıyor. Bu kitap sizi tanrılarla şeytanların, kahramanlarla kralların büyülü dünyasına davet edecek.
Babil Mitolojisi
Babil MitolojisiL. W. King · Maya Kitap · 2019124 okunma
65 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.