Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sanal veya Gerçek Bağımlılıkla Başa Çıkma

Bağımlılık

Nevzat Tarhan

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Çocuğun öğrenme merkezine ulaşmak için kararlı ve tutarlı tekrarlar en doğru yoldur.
Sayfa 63 - Timaș YayınlarıKitabı okudu
Freud, rüyaları bilinçaltı düşünce ve isteklerin ifade edildiği alan olarak görmüş, hatta “Rüyalar davranışları yönlendiren güdülere ışık tutar. Gizli bilinçaltı muhtevası rüyalar yoluyla dışa vurulur” demiştir.
Reklam
İnsanlar Neden Bağımlı Olur?
Arkadaş ortamı, kısaca sözde arkadaşlarına hayır diyememek; İnsanların bağımlılık yapan maddeleri kullanmaya başlamalarının en önemli nedenlerinden biridir. Bazı insanlar ise acılarını, üzüntülerini unutmak ve böylece sorunlarının üstesinden gelmek için madde kullanmaya başlarlar. Öte yandan insanlar denemedikleri tehlikeli şeyleri hep merak ederler. Bir çok kişi madde kullanmaya "bir kereden bir şey olmaz" diyerek başlar. Hiç kimse "ben bağımlı olacağım" diye başlamaz, ama sonunda bağımlı olur. Madde kullanımına yönelten bir başka neden de eğlenme amacıdır. Lakin belli bir zaman sonra eğlence eziyete dönüşür. Bazıları da farklı görünmek için madde kullanmaya başlar ve sonunda gerçekten "farklı" olurlar.
Sayfa 141 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
İnsanoğlu bilmediği şeylerden korkar.
Sayfa 151 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Alkole bakış açısı her dine göre farklıdır. Örneğin Hıristiyan inanışa göre alkol "günah" değil, aksine dinî törenlerde kullanılan bir içecektir. İslam'a göre ise azı çoğu fark etmez, alkol "haram" dır. Seküler anlayışa göre ise alkol "yasak" değildir.
Sayfa 191 - Timaș YayınlarıKitabı okudu
Zekâ, beynin bilgi işlem kapasitesidir.
Sayfa 46 - Timaș YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Nikotin - Sigara
Nikotin diğer bağımlılık yapan maddeler gibi beynin haz ve ödül merkezine de etki ederek bağımlılığının gelişmesine neden olur. Bağımlılık yapan maddenin yarı ömrü ne kadar kısa ise, bağımlılık o kadar hızlı gelişir ve o maddeyi bırakmak o kadar zor olur. Bu nedenle sigara bağımlığı çok çabuk gelişir ve kimi zaman bırakılması çok zor hale gelir. Hatta bazı kaynaklara göre, sigara kullanımına bağlı kalp krizinden sonra sigara tiryakilerinin neredeyse yarısı sigara içmeye devam etmektedir. Yoksunluğunda huzursuzluk, sinirlilik, dikkat dağınıklığı, unutkanlık, yerinde duramama, depresyon, baş ağrısı ve açlık gibi belirtiler, nikotinin sadece psikolojik değil, fizyolojik bağımlılık da yaptığının göstergesidir.
Sayfa 223 - Timaș YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.