Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bahrü'l-Medid Cilt 6

İbn Acîbe el-Hasenî

Bahrü'l-Medid Cilt 6 Sözleri ve Alıntıları

Bahrü'l-Medid Cilt 6 sözleri ve alıntılarını, Bahrü'l-Medid Cilt 6 kitap alıntılarını, Bahrü'l-Medid Cilt 6 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah Teâlâ, “Doğru teraziyle tartın” âyetiyle (Şuarâ Sûresi 182) maddi terazide adalet istediği gibi, manevi terazide de adaleti emretmiştir. O, kalbe gelen düşüncelerin, dinin ölçüsüyle tartılıp kontrol edilmesidir. İnsan bir şey yapmak veya konuşmak istediğinde, onları yapmadan önce kalbine gelen düşünceyi dinin ölçüsüyle ölçmelidir. Eğer kalbine gelen düşünce faydalı ise onu olduğu gibi yapmalı veya gerekli şekilde değiştirmelidir. Kalbine gelen düşüncede bir zarar varsa o, kalbinde arzu veya karara dönüşmeden derhal kalbinden silip atmaya çalışmalıdır; yoksa geri çevrilmesi zor olur. Hayırlı işlerde muvaffak olmak sadece yüce Allah’ın yardımıyla mümkündür.
Hz. Hûd’un [aleyhisselâm] kavminin yaptığı ve onun güzel bulmadığı ikinci şey, Allah’ın kullarına zulmetmek, onlara bir acıma ve şefkat olmadan şiddetle muamele etmektir. Bu davranış, kalbin katlığından ileri gelir. Kalbi katı kimse, Allah’tan uzaktır. Hz. İsa’ya [aleyhisselâm] ait bir haberde şöyle buyrulmuştur: “Allah’ın zikrinin dışında çok fazla konuşmayın, yoksa kalbiniz katılaşır. Şüphesiz kalbi katı olan kimse Allah’tan uzaktır fakat siz onu bilemezsiniz. Kendinizi (hiç kusuru olmayan) bir efendi gibi görerek insanların ayıplarına bakmayın; kendinizi bir köle gibi görerek kendi kusurlarınıza bakın. İnsanlar iki gruptur; bir grup belaya müptela olmuştur, diğeri afiyet içindedir. Belaya uğrayanlara merhamet edip acıyın ve Allah’tan afiyet isteyin.
Sayfa 3877Kitabı okudu
19 öğeden 16 ile 19 arasındakiler gösteriliyor.