Bal Kavanozu

34 dk.
Mart 2021
Mühür Kitaplığı

2021 29. kitabı
Selamlar kitap ailem Bugün, çocuklarınıza ve yeğenlerinize uygun bir çocuk kitabıyla geldim. @bernaolgac kaleminden #balkavanozu çocuk kitabımız çok eğlenceli. Okurken biraz da kendi çocukluğumu gördüm diyebilirim Yaramazlık çok yapmazdım ama abimle birlikte yapmadığımız da kalmazdı Annem çok çekmiştir bizden ama bir gün de bıktım sizden dememiştir demekki anne olmak böyle bir şeymiş Anniş ayımız alışverişe giderken ne kadar akıllı durun dese de bizim bebek ayı durmayı başaramadı ve o küçük boyuyla kocaman bal kavanozunu almaya yeltendi ve sonuç kaçınılmazdı Anniş Ayı eve geldiğinde gördüğü manzaraya her ne kadar kızsa da yanlış yapmadan öğrenemezlerdi ya doğruları diyip çocuklarını kucağına alıp sarılmaya devam etti. Tam bir çocuk kitabı ama o kadar güzel betimlemeler vardı ki çok güldüm okurken Ben de kitaplığımda saklayıp çocuğum olduğunda keyifle okumayı planlıyorum ve yoğun kitaplardan nefes almak için güzel bir seçim olduğunu söylemeden bitirmek istemiyorum
2021 74. kitabı
Selamlar! Bugün farklı olarak bir çocuk kitabı ile geldim. Anniş ayı evin ihtiyaçlarını almak için markete gider. Gitmeden önce de çocuklarını yaramazlık yapmamaları konusunda uyarır. Tabi bizim iki yaramazımız söz dinlemez. Dolabın kapağını açıp bal kavanozunu alırlar. Anniş ayı eve geldiğinde nasıl bir tepki verdi? Gerisi kitabımızın sayfalarında Okul öncesi çocuklar için olan bu kitabımızın çizimleri ödüllü karikatürist @oguzgrl tarafından yapılmış. Şahsen ben bayıldım Ece Ceren Gültepe 'nin moderatörlüğünde, @muhuryayinlari' ndan çıkmış olan @bernaolgac 'ın #balkavanozu kitabını güzel bir grup ile okuduk. Büyük küçük herkese tavsiyemdir
2021 28. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 15:13
Bal Kavanozu-Berna Olgaç Kitap Yorumu Bugün Berna Olgaç'ın kaleminden okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine uygun Bal Kavanozu kitabının yorumu ile geldim. Yıllar Yıllar önce Ayıcıklar ülkesinde Anniş ayı ve çocukları yaşıyormuş. Anniş Ayı markete gideceği için çocuklarını yaramazlık yapmamaları konusunda sıkıca tembihlemiş. Abiş ayı bilgisayar oyununa dalınca Bebiş ayı ile ilgilenmeyi unutmuş. Bebiş ayı da karnı çok acıkınca rafta duran bal kavanozuna gözlerini dikmiş.. Karnı acıkan Bebiş ayı, bilgisayar oyunundan ayrılamayan Abiş ayı, düşüp kırılmış bal kavanozu ve baştan aşağı bala bulanmış mutfak.. Anniş ayı eve gelince çocuklarına kızacak mı sizce? . Küçük okurlar için çok güzel mesajlar veren bir kitaptı. Anneleri tembihlediği halde bilgisayara dalıp kardeşini unutan abi, ulaşamayacağı yere ulaşmaya çalışan bir minik.. Baskı kalitesi ve resimleme de harikaydı.
2021 31. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 17:33
Kitabımız Bal Kavanozu minik arkadaşlarımız için yazılmış, resimlendirilmiş güzel mi güzel bir öykü kitabıdır. 20 sayfalık güzel bir macera oldu benim için. Çizimleri, kitabın sonundaki soruları çok beğendim diyebilirim. Kitabın konusuna gelecek olursak eğer Ayıcıklar ülkesinde yaşayan Anniş ayı Abiş ayı ve bebiş ayı var. Bu ayıcıkların ufak bir macerasını anlatıyor. Anne sözü dinlemenin ne kadar önemli olduğunu belirtiliyor. En son sayfada ki sorular ise çocukların muazzam fikirlerini ortaya çıkartıyor. Keşfedilmesi gereken güzel bir kitap. Tüm okul öncesi çocuklar okumalı diye düşünüyorum. Kitapla ve sağlıkla kalın.
2021 72. kitabı
Sevgili yazarımız Berna Olgaç 'ın kaleme aldığı #balkavanozu kitabı özellikle okul öncesi dönemdeki minikler için yazılmış bir eser ama benim dokuz yaşındaki oğlum da çok severek okudu. Biz kitabın görsellerine bayıldık eminim ki çocuklarınız da çok beğenecek ve elinden bırakamayacak. Ayrıca baskısı da çok kaliteli. İçeriğinden bahsedecek olursam; anniş ayının alışverişe gitmesi gerekir. Çocuklarına o evde yokken yaramazlık yapmamalarını, buzdolabından uzak durmalarını tembihler. Peki bu uyarılar yavru ayılar üzerinde etkili olmuş mudur sizce? Anniş ayı eve döndüğünde her şeyi bıraktığı gibi bulabilecek midir? Bazen çocuklarımıza öğüt vermenin işe yaramadığını, onların yaşayarak öğrenmesi gerektiğini anlatan bu güzel kitaba minikleriniz bayılacak bence. Ayrıca kitabın sonunda yer alan sorular da çok iyi düşünülmüş.
2021 12. kitabı
Bugün yine bir çocuk kitabıyla geldim. Kitap her yaştan çocuğa okunabilir. Çok tatlı. Annelerinin sözünü dinlemeyen iki yavru ayıyı anlatıyor.Aslında arka planda da çocuklara mesajlar veriyor. Bazen hata yapa yapa öğrenileceğini, anne sözünün dinlenmesinin önemini vurguluyor. Kitabın arkasında okul öncesi dönemi minikleri için olduğu yazıyor. Şiirsel bir dili var.
2021 1. kitabı
Anne ayı ve 2 çocuğu yaşamaktadır ve anne evin ihtiyaçlarını karşılamak üzere evden çıkmadan önce çocuklarının yaramazlık yapmamaları için uyarıda bulunur.Ancak abiş ayının bilgisayar oyununa dalmasıyla bebiş ayı balkavanozuna uzanıp almaya çalışırken kavanozu düşürüp kırar ve her tarafa cam ve bal dağılmıştır.Abiş ayı da baldan yemeye başlar tam o sırada anne ayı da gelir ve etrafı o şekilde gördüğü için kızar.Ama anne yüreği çabucak yumuşar.Pastaneden aldığı çörekleri hep beraber yerler.
2021 30. kitabı
Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırıyor muyuz? Kitapları sevmelerini sağlıyor muyuz? Ben kardeşime okuma alışkanlığı kazandırırken bu türde kitaplar alırdım. İçi güzel görsellerle hazırlanmış bir kitap. Ana düşüncenin net bir şekilde verilmesinin yanında cümlelerin sadeliğine ve içinin cıvıl cıvıl olmasına dikkat ederdim. Belli bir yaşa kadar çocuklarımız için görsel temalar her zaman daha akılda kalıcı oluyor. Kitabın anlatım sadeliğini ve içinin cıvıl cıvıl olmasını, çizimlerle görsel temanın net yansıtılmış olmasını beğendim. Üstelik kitabın son sayfasında beş soruluk bir etkinlik var. Bu da ana düşüncenin çocuklar için daha da akılda kalmasını sağlıyor.
2021 22. kitabı
Selam millet Size tatlı mı tatlı kızımın elinden bir türlü alıp da fotoğraflayamadığım bir kitap ile geldim. Aşırı sevdik Okul öncesi çocuklar için tam ideal olan kitap miniklere tam bir ders içeriğinde. Bir buçuk yaşındaki kızım bile sayfalardaki resimlere gülüp gülüp durdu. Ece Ceren Gültepe öncülüğünde @muhuryayinlarindan çıkan @bernaolgac ın #balkavonozu kitabını çok sevdik grupça Kitabın konusuna gelecek olursak Anne ayının dışarı çıkması lazımdır ve iki kardeşi evde sıkı sıkıya tembihlese de abi bilgisayara dalınca evde işler karışır. Anne sözünün önemini böyle bir günde dile getirmek daha güzel oldu. #birfincankitaplikileokuyoruz #muhuryayınları #mühüryayınları #bernaolgaç #bernaolgac #balkavonozum
2021 64. kitabı
Bal Kavanozu;okul öncesi dönemindeki minikler için yazılmış ve resimler ile hikayenin desteklendiği tatlı bir öykü kitabı. Ayıcıklar ülkesinde geçen kısa çocuk kitabında Anniş ayı bebiş ayı ve abiş ayı var. Başlarına neler geldiği ise kitaptaki macerada. Kitabın sonundaki soru kısmında ise çocuğunuzun yaratıcılığını ortaya çıkartacak sorular var, bu sorulara cevap verirken bir çocuğu hayal dünyasını zenginliğini hep beraber keşfedebilirdiniz. . Ece Ceren Gültepe #balkavanozu kitabının okuma grubu için teşekkür ederim. . #oku #okumak #masal #hikaye #books #kahvekolik

Berna OlgaçYazar · 11 kitap
1975 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yazarın şiir ve yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Mühür Kitaplığı Yayınlarının sahibidir. Şiirleri ve şiir üzerine yazıları dergilerde yayımlandı. Çok sayıda çocuk kitabı kaleme almış olup, dört şiir kitabı bulunmaktadır.