Balıkçı

Burcu Denizci
10 Temmuz 2024
İthaki Yayınları

2024 37. kitabı
Yazarın Balıkçı'yı, Hayvan Mezarlığı ve Şeytan kitaplarından esinlenerek yazdığı çok açık. Tek fark birinin karadan diğerinin nehirden gelmesi. Yürüyen ölülerin varlığı, dirilenin kötülüğü, şeytanın birinin içine girerek insanlarla konuşması... Çok sıkıldım. Uzun uzadıya kurulan cümleler, korku-gerilimin olmaması, hikayenin nereye varacağını bilmenin verdiği umursamazlık, melankolik ruh haline sahip insanların umutsuzluğu kitabı kasvetli bir havaya sokmuş. Bol bol esneyerek okudum.
2025 3. kitabı
Lovecraft tarzını seviyorsanız, kozmik korku türüne aşinaysanız kesinlikle tavsiye ederim.Çok akıcı bir kitap.Sadece biraz gereksiz uzatılmış gibi geldi bana onun dışında herhangi bir negatif yorum yapamam.
2024 26. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 18:00
kitabın giriş ve gelişme kısmını beğenmiştim fakat 2. yarısından sonra öyle bir sıkmaya başladı ki anlatamam. ana karakterimiz başkasının hikayesini anlatırken nasıl en ufak ayrıntıya kadar bilebilir? bu soruyla beraber kafamda oluşan hiçbir soruya cevap verilmediğini fark ettim kitap bittiğinde. sonu zaten allaha emanet gibi bırakılmış. ne oldu? ne olacak? bunların cevapları bile yok. alıp okuduğuma biraz pişman oldum açıkçası. post-itlerime de yazık oldu.

John LanganYazar · 0 kitap
John Langan, Amerikalı bir yazar ve çağdaş korku yazarıdır. Langan, International Horror Guild Ödülü için finalist oldu. 2008'de En İyi Koleksiyon dalında Bram Stoker Ödülü adayı ve 2016'da The Fisherman adlı romanıyla Bram Stoker Ödülü sahibi oldu. Shirley Jackson Ödülleri'nin yönetim kurulu üyesidir.