Ice Planet Barbarians #2

İngilizce

Uzaylı aşk mı?
2024 146. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2024 17:30
Liz ve Raahosh arasındaki ilişkiyi anlatıyor diyelim. Liz tam bir feminizmin kurucusu edasıyla kadınlarda yapar barbarlar modunda gezen bir kadın karakter. Raahosh da kabilesinin avcılarından biri ve terk edilmiş bir baskın erkek karakter. Raahosh, Liz’i kabileden kaçırıyor ve bir mağaraya hapsediyor, olaylar zaten böyle başlıyor. İkisi birbirlerinin rezonans eşi haline geliyor. (bilmeyenler için kurtların mühürlenmesi misali ruh eşi oluyorlar ve bir nevi evlilik gibi birlikte olmaları gerekiyor.) Tabi Liz inatçı ve benim seçmediğimi rezonans seçemez diye dikleniyor. Raahosh ise en az onun kadar inatçı. Kötü kız kötü erkek çiftlerinin uzayda eşleşmiş haliler. Neyse bir şekilde kabileye dönüyorlar. Tabi şefe (Vektal) söylemeden kabile kuralını çiğneyip kızı kaçırdığı için Raahosh’u kabileden kovuyorlar. Liz de eşini geri almanın bir yolunu bulmaya çalışıyor. Not: Raahosh’un babası da aynı sebeple kabileden atılmış ve oğlunu terk etmiş biri. Raahosh bu konuda geçmişi yaralı Bu seri tamamen kafa dağıtmak için başladığım yetişkin sahneden rahatsız olacakların tercih etmeyeceği bir kitap serisi. Ciddiye almadan yormadan çerezlik okunacak bilim kurgu romantik seri.
Bilim-Kurgu
Barbarian AlienRuby Dixon · Berkley · 2020303 okunma
#spoiler içerebilir #
2026 4. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2026 00:43
liz ve raahosh (benim için ramoş afahsha) çiftinin anlatıldığı kitapta, liz tam bir ateş parçası. lafını esirgemeyen, inandığı şeyler için gözünü karartıp cesur olabilen bir kadın. ramoş, küçükken babasının hatası yüzünden zorluklarla büyümüş kimsesiz uzaylı. birbirlerinin ruh eşi olduktan sonra ramoş aslında iyi niyetle liz'i kaçırıyor fakat bu kabilelerinin misyonuna aykırı bir durum. ikili eş bağı yüzünden liz her ne kadar istemese de ayrılamıyor ve aralarında derin bir çekim başlıyor. bir süre sonra yakalanan çifte kabile reisi ceza veriyor ve ramoş kabileden atılıyor. eşini kaybeden liz her türlü tehlikeyi göze alıyor ve ramoşu kurtarmak için akıllıca bir plan yapıyor. inanılmaz kafa patlatıp okunacak bir kitap değil ama kesinlikle eğlenceli ve akıcı bir kitap, çok kısa sürede bitirdim. hem lizin dik başlılığına hem ramoşun o kocaman cüssesinin altında yatan merhametli adama hayran oldum. yazar smut sahnelerini de diğer bölümleri de bence çok iyi yazmış. serinin diğer erkeklerini bilmiyorum ama ramoşu kimse geçemeyecek sanırım. keyifli okumalar
Barbarian AlienRuby Dixon · Berkley · 2020303 okunma
BARBAR UZAYLI
2024 78. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 11:45
Herkese merhaba, Buz gezegini barbarlar serisinin 2. Kitabı ile karşınızdayım. Çok bir şey denilecek bir kitap değil. Çerezlik bir kitap, para verilir mi? Hele bu zamanda verilmez bence.... pdf bulursanız belki. Mantık aranmanması lazım bu seri okumak isteyenlere duyrulur. 10 puan üzerinden değerlendirecek bir kitap değil bence. Ne puan vericemi cokta bilemedim. Bilim kurgulu – değişik uzaylı aşk- seks okumak istiyorsanız. Okuyabilirsiniz. Ben bizden çıkmadan önce biliyordum bu seriyi; merakta ediyordum. Aldım ilk iki kitabıda okudum, devamını okur muyum bilmiyorum valla... belli bir konu ve gidişat var. Burdaki konu ise; Liz Cramer, sıkışıp kaldığı buz gezegeninden bir çıkış yolu bulacağına yemin ederken kendini onu rahat bırakmayan, asık suratlı ve inatçı uzaylı Raahosh ile baş başa bulur... Uzaylı barbarların ruh eşi olayı vardır. Raahosh liz kendi eşi olduğunu anlayınca onu kaçırır. Liz tam bir ateş... aklından geleni söyleyen-inatcı bir kızımızdır. İşte bu ikisi mağarada ve ormanda beraber vakit geçirirler zamanla aşık olurlar. Tabı bunun etkisi de ruh ikizleri oldukları için bastıramadıkları cinsel çekiminde büyük etkisi var. Yazar smut sahneleri baya iyi yazıyor, ondan bir yana sorunumuz yok. Aşırı basit bir kitap olması sorun... kısa hikayeler gibi ama değişik biraz da saçma tabikide... Karakterleri sevdim ben, liz en başta beni sinir etsenede sonrada, Raahosh halkına karşı koruması her zaman arkasında olması ve onlara hadlerini bildirmesi aşırı hoşuma gitti. Raashoh halkının kurallıgı çiğnedi ve liz kaçırdığı için sürgüne gönderilip sevdiği kadından ayırdılar. Liz buna izin veriri mi? Vermez, neler etti neler.... Özellikle birinci kitapta karakterler resmen malığa bağlaşmıştı, özellikle birinci kitaptaki kız karakter bu kitapta iki aşığı ayıran kocasına
1000k
Barbar UzaylıRuby Dixon · Dex Kitap · 2024303 okunma
Dikkat spoiler içerir!Ve fazlaca övgü :)
2025 9. kitabı
Herkese merhaba sevgili okurlar.Bugün Barbar uzaylı hakkında sohbet etmeye geldim.Biliyorsunuz buz gezegeni barbarlarını çok ama çok seviyorum bu da yine aynı evrende geçiyor ama başka karakterleri anlatıyor.Georgie'nin arkadaşı Liz ve Vektal'in arkadaşı Raahosh ile ilgili.Konusuna gelecek olursam,uzaylılar tarafından kaçılan Liz Georgie'nin aksine durumu kabul etmek istemez.Vücutlarına solucan şeklinde bir parazit almak istemiyor bunu kabul etmeyi reddediyordur.Ta ki Raahosh isimli uzaylının onu sahiplenmesine kadar.Kendisine eş olduğunu ve içerisindeki kenenin titreştiğini söylediğini ve Liz'in aslında onun olduğunu söyler.Liz,kendi iradesi dışında birşey yapmayı seven birisi değildir.İlk başlarda ondan nefret eder.Ta ki Raahosh onu kaçırana kadar.Birbirlerine katlanması çok zor olsa da sonunda Liz,Raahosh'a öyle bağlanır ve aşık olur ki ondan ayrılmayı istemez.Tabi maalesef onu kaçırdığı için bir lider olarak Vektal'in ceza vermesi gerekmektedir.Burada durmak istiyorum.Birçok kişi Vektal'i ceza yani sürgüne gönderdiği için çok kızmış ancak Vektal'i bir açıdan haklı buluyorum.Eğer Raahosh'a bir ceza vermeseydi diğer uzaylılar insanlarından iradesi dışında kaçırabilir,zarar verebildi.Bunun olmasını engellemek için yaptı.Georgie'ye biraz kızmış olabilirim çünkü Raahosh'u sürgüne gönderdiğinde Liz'e başka bir eş bulmasını söylemesi çok acımasızcaydı.Aynı şey kendi başına gelseydi eminim Vektal'i bırakmazdı.Ki ilk kitapta okuduğum kadarıyla bırakmadı da.Ancak son yerlerde birleşmeleri için elinden geleni yapması önemliydi.İşin özü bir günde bitirdim yine ve bayılarak okudum.Bu evren ve Ruby Dixon favorim diyebilirim puanım 10/10 demek yetmez sevgili okurlar puanım 10/100000.Kesinlikle yetişkin okurlara önerebileceğim bu muhteşem seriyi mutlaka okumalısınız.İkisini birden
2024 263. kitabı
Kitap, Lizin khuisini alması ve Raahoshun(isme bak deliricem.) onu kabileden uzağa kaçırmasıyla başlıyor. İkilinin(sadece Liz dersek daha doğru olur.)diğer kitaptaki çift gibi aralarındaki çekime karşı direnmelerinin etrafında dönüyor esasında.(zaten konunun gidişatı da aynı sayılır. ) Liz, oldukça konuşkan ve avcılık yeteneği olan bir karakterdi. Başına gelen şeylere karşın hala direnmesi güzeldi. (Zaten olması gereken şey bu değil mi? Uzaylı beyefendiler çok hoş olsalar bile kızların basına gelen şeyler çok kötüydü. Bari şimdi seçimi onlara bırakın.) Raahosh ise doğduğundan beri yalnız kalmış, değersizlik duygularıyla sarmalanmış bir karakterdi. Diğer kitaptan daha çok sevmeme yol açan şey belki de budur. (Yaralı erkek karakterler kalp ben.) Kitabın sonuna doğru kabile tarafından bulunmaları ve devamında gelişenler hem olması gereken şeylerdi hem de bir tık bencilceydi. (Spoi vermek istemediğim için bu konudaki düşüncelerimi belirtmek istemiyorum.) Sadece kitabın kısa olmasına karsın ikisinin devamlı tekrar eden düşünceleri bana bir noktadan sonra fazla geldi. Anladım Liz oldukça narin bir kız ve Raahosh devasa. Okey. Bunu biraz geçsek hoş olmaz mıydı? Normalde devam etmezdim ama bundan sonraki çifti merak ettiğimden mecbur okuyacağım onu da. Okunur mu okunmaz mı o kısma siz karar verin.
Raahosh & Liz
2025 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2025 10:14
Herkese merhaba. Liz Cramer, sıkışıp kaldığı buz gezegeninden bir çıkıs yolu bulacağına vemin ederken kendini onu rahat birakmavan, asık suratlı ve inatçi uzaylı Raahosh ille bas basa bulur... "On iki insan, buzdan bir gezegende mahsur kalmıştık. Hayatta kalmak için bedenlerimizi yeniden yapılandırmak isteyen bir ortakyaşarla paylaşmak zorundaydık. Ben ona kene demev seviyorum. Ve benim kenem tam bir pislik, çünkü grubun en büyük, en asabi uzaylısının eşi olduğumu düşünüyor." Barbar Uzaylı, Buz Gezegeni Barbarlarınin devami ama her ikisini de okumanıza gerek yok, tabii okursanız hikâve daha zenqin olacak! "Raahosh ve Liz'in alev alan bir kimyası var hem de birbirlerinin güçlü yönlerine saygı duymay öğreniyorlar. Liz çok çekici bir karakter: duyarlı, cesur ve inatcı. Kendisi olduğu icin sevilmek isteyen suskun Raahosh'a mükemmel uyum sağlıyor... Seksi ve hizlı tempolu eşsiz bir uzaylı romantizmi." Kirkus
2024 87. kitabı
Kısa ve öz bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Ben birinci kitabı daha çok sevmiştim açık konuşmak gerekirse zaten bu kitaplar çok çerezlik tarzdalar. Yinede bu yazar kesinlikle beni kahkahalara boğabiliyor. Bu nedenle eğlenceli diyebiliriz. Birinci kitap daha akıcıydı. Bu kitaptaki kadın karakter feminist gibi görünse de saçma yepkileri ve hakaretleri çok fazlaydı. İstemem yan cebime koy tarzındaydı ama hakaret de etti erkek karaktere. Kitapları ayrı ayrı okumanızı değil de sırayla okumanızı tavsiye ederim. Farklı çifleri anlatsa da birinci kitapta olan evrene girişi okumalısınız. Yinede biri benden çerezlik eğlenmelik kitap tavsiyesi istese bu seriyi ısrarla söylerim. Keyifli okumalar.
2026 3. kitabı
İlk kitabını güzel sanarken bu kitapla karşılaşmak benim için gerçekten beklenmedikti. İlk kitabı güzel sandım diyorum çünkü birbirlerine cinsel çekim dışında bir şey hissetmeyen, hissetse bile derinliklerine girmeyen iki karakterden sonra Raahsoh ve Liz ilaç gibi geldi diyebilirim. İkilinin ayrı ayrı karakterleri o kadar güçlü ve tatlı ki anlatamam ve bence yazar bu kısımları çok güzel anlatmış. Hangi evrende olursa olsun kadın karakterinde güçlü olabileceğini ve eşini koruyup kollaması gereken kişinin sadece erkekler olmayacağını güzel göstermiş. Fantastik romantik okumayı sevenler lütfen bu kitabı oluyun. Bu türde favorilerim hala Clecanian serisi ancak bu da hiç fena değil. Hatta onlar kadar güzel bile diyebilirim.
2025 3. kitabı
Öncelikle son seksen sayfaya gerek var mıydı gerçekten? Ek bölümleri okurken kanser oldum yemin ederim. Kitap benim için daha yüksek bir puanda gidiyorken ek bölümlerde tekrar tekrar aynı şeyleri okumak puanımı baya bir geriletti... Bu kitabın sonunda ne olacağı ilk kitabın ek bölümlerinde spoiler olarak verilmişti, o yüzden çok heyecanlanarak okumadım. Kaldı ki spoiler almasam bile heyecanlanır mıydım bilemiyorum. Çok heyecanlı bir kurgusu yok yani anlayacağınız... Öyle elle tutulur bir konu olduğu da söylenemez hatta. E neden okuyorsun derseniz inanın ben de bilmiyorum. Eşine bakmak için kendini yırtan ve eşinin üstüne titreyen sorumluluk sahibi adamları okumak hoşuma gidiyor sanırım. Şey, uzaylıları yani... Neyse, uzaylı da olsa insan insandır... Bu kitapta Georgi'ye çok sinir olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Çok antipatikti gerçekten. Hamile kadını eşinden ayırmışsınız üstüne bir de sorun çıkarıyor diye kızıyorsunuz. Senin başına gelse ne yapardın acaba iki yüzlü karı??? Bu kız size az bile yaptı valla... Bir de tüm kitap Raahosh'un çirkin olduğu için ezilip büzülmesine üzüldüm valla yaa... Hayır bir de kapakta da çok çirkin gerçekten aksi bir şey de diyemiyorum o yüzden. Önemli olan iç güzellik desem içi de hiç çekilecek gibi değil ki huysuz suratsız tripli bir adam... Yani tipten koparamayınca içe biraz çabalasaydın keşke ne diyeyim... Yat kalk Khui'ne dua et...
2025 23. kitabı
Serinin ilk kitabıyla kıyaslarsam Buz Gezegeni Barbarları daha okunabilir hâldeydi bence. Bu kitapta yetişkin içerik aşırı ön planda, ben biraz daha olaylar üzerinden gidilmesini isterdim. Okunmaya değer yerler çook az, atlaya atlaya okudum.. Maalesef bu seri hayal kırıklığına uğrattı.

Ruby DixonYazar · 4 kitap
Ruby Dixon, "Bilim Kurgu Romantizmi" kitap türü yazarıdır. Ruby ayrıca kahveyi ve müstehcen kitapları da seviyor ve muhtemelen bir noktada "cat lady" olacak.