Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Denizler Fatihi

Barbaros

Metin Özdamarlar

Barbaros Sözleri ve Alıntıları

Barbaros sözleri ve alıntılarını, Barbaros kitap alıntılarını, Barbaros en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İmparatorluk tıpkı bir üçgene benzemişti. Bir ucu, Avrupa'da, bir ucu Asya'da, diğer ucu da Afrika' daydı.
Çocukların düşünmesini sağlayıcı sorular.
Cerbe Adası'na nasıl gidilir acaba? Durup birisine sorsak mı? İyi de denizin ortasında kime soracağız ki?
Sayfa 31
Reklam
Barbaros' un Hatıra Defteri "Bir ülke ki, halkı bizi istemez, bizden memnun değildir, bize yakışan oydu ki, çekilip gidelim. Bir ülkenin hükümdarı, askeri, ileri gelenleriyle uğraşmak sorun değildi. Yeter ki halkı bizi desteklesin. Fakat halk arasında da memnuniyetsizlik olunca, o yeri terk etmek lazımdı. Bir zamanlardan beri bunu düşünüyorum. Şimdi kesin kararımı verdim."
Yeter ki beyinler tv tablet ile uyuşmasın.
Küçük Hızır, ders çalışmaktan arta kalan zamanlarını, internet ve televizyon daha icat edilmediği, adanın futbol takımı da daha kurulmadığı için, deniz kenarında geçiriyordu. Uzun uzun seyrettiği denizin ardında ne olduğunu hep merak ediyordu. bazen adaya yanaşan gemileri de seyretmeye gidiyordu. bir an önce büyümek istiyordu.
Sayfa 17
Hızır Reis gerçekten kızıl sakallı mıydı?
düşmanları daha önce kızıl sakallı ve kızıl saçlı anlamındaki Barbaros lakabını Oruç Reise vermişlerdi. Kaynaklar, Hızır Reisin orta boylu, sağlam yapılı, gür siyah saçları, kirpikleri ve sakalı olduğunu belirtiyor. Barbaros adı daha önce Oruç Reise verilmişti. Onun ölümünden sonra aynı ismi Hızır Reise de vermişlerdir. çoğu tarihi belge de zaten iki kardeşten Barbaros diye bahsetmektedir.
Sayfa 42
Çocuklara güzel bir anlatım...
O zamanlarda tüm ticaret deniz üzerinden yapılıyordu. Tüccarlar kendi ülkelerinde olmayan malzemeleri başka ülkelerden alarak kendi ülkelerine satıp para kazanıyordu. Kara ticareti ise kervanlardaki at, eşek, deve gibi hayvanlara yüklenerek yapılıyordu. ama bir geminin taşıdığı yük ile bir kervanın taşıdığı yük karşılaştırılamazdı tabi... Gemiler tonlarca yük taşırken, kervanlar daha az yük taşıyordu.
Sayfa 39
Reklam
Barbaros Hayrettin PAŞA
Bu kitap gerçekten çok güzel bir kitap kitap 'ı okuyuncan bir daha okumak istersiniz..
Sayfa 30 - barbaros hayrettin paşaKitabı okudu
Preveze Zaferi, Barbaros Denizler Fatihi
Barbaros Hayrettin Paşa'nın hatıra defterinden, Tarihin en büyük deniz zaferi olan Preveze Deniz Zaferi sonrası: " Başta İspanya, Venedik, Ceneviz, Papalık, Floransa, Malta donanmalari olmak üzere Kral Karlos'un toplayıp Andrea Doria'nin emrine verdiği donanma büyüklüğünde bir donanmayı ben hayatımda görüp isitmedigim gibi, tarih kitaplarında da okumadım.
Sayfa 107 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Kaptan-ı Derya olunca(Barbaros'un hatıra defterinden)
Dünyanın en büyük donanmasının başına geçtiğim için sonsuz bir sevinç içindeydim. bu öyle bir donanmaydı ki, tüm Avrupa'nın donanmaları birleşse bu donamayı yenemezdi.
Sayfa 93
Çocuk diliyle güzel anlatılmış
Hızır Reis'in Midilli'ye döndüğü günlerde, Osmanlı Padişahı II. Beyazıt bu dünyadan ayrılmış, yerine oğlu Yavuz Sultan Selim geçmişti. Ama Yavuz Sultan Selim'in kardeşi mızıkçılık yaparak tahta kendisinin çıkması gerektiğini söyledi. Yavuz Sultan Selim bunu kabul etmedi. Ayrıca kardeşi Korkut'un pasaportsuz ülke dışına çıkışını engellemek istiyordu. bu yüzden ikinci bir emre kadar tüm gemilerin denize açılmasını yasakladı. Böylece Korkut'un deniz yoluyla kaçmasını engelleyerek kovalamaca oynamak istiyordu. bugünlerde Hızır Reis te Midilli adasından ayrılmaya karar verdi. Neden mi? Çünkü bu yasaktan sonra Midilli Adasında ticaret yapamayacağını biliyordu.
Sayfa 31
Reklam
Tunus'un Fethi sırasında
Barbaros Tunus'un fethi sırasında savaş için karaya çıkttı. topları çekecek yeterli sayıda hayvan olmayınca çareyi topların üzerine yelken taktırmakta buldu. Rüzgarın etkisiyle toplar böylece savaş alanına kasar rahatlıkla götürüldü. bu mükemmel fikir sayesinde Tunus fethedildi. Barbaros İstanbul'un fethi sırasında gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet'ten esinlenmişti.
Sayfa 99
Barbaros düşüncelerle daldığı uykusunda bir rüya gördü: Gemisine doğru binlerce balık geliyordu. Elleriyle balıkları topladı. Balıkların bir kısmının karnı yarılmıştı. Sonra birkaç kişi gelip kendisine balıklar verdi ve "Bunlar padişah hazretlerinin hediyesidir." dediler. Bu sırada Barbaros uyandı. Rüyayı yorumlattı. Balıklar: Düşman gemileri. Karnı yarık balıklar : İsabet almış düşman gemileri. Birkaç kimsenin Barbaros' a balık vermesi: Padişahın vereceği hediyeler.
Sayfa 120Kitabı okudu
Barbaros'un Hatıra defteri. (Ülkesi Cezayir'i terk ediyor.)
Bir ülke ki ,halkı bizi istemez, bizden memnun değildir, bize düşen oydu ki, çekilip gidelim. Bir ülkenin hükümdarı, askeri, ileri gelenleriyle uğraşmak sorun değildi. Yeter ki halk bizi desteklesin. Fakat halk arasında da memnuniyetsizlikler olunca, o yeri terk etmek lazımdı. Bir zamandan beri bunu düşünüyordum. Şimdi kesin kararımı verdim.
Sayfa 81
Neden Cezayir? (Barbaroslar Devlat Kuruyor)
Cezayir önemli bir konuma sahipti. Akdeniz'e hakim bir yerdeydi. Ayrıca bu denizde gemileriyle cirit atan İspanyollar'ın deniz tarafından karşı komşusuydu. Eğer burada bir ülke kurulursa hem Akdeniz kontrol edilebilir, hem de yoğun olarak geçen füşman gemilerine zarar verilebilirdi.
Sayfa 70
Piri Reis, Barbaros'un öğrencisiydi.
İlk dünya haritasını kim çizmiştir? cevabı uzaklarda aramayın. çok yakınınızda. Evet. Piri Reis. Bu harita bilim adamlarını şaşkınlığa uğratıyor. O zamanın koşullarında, hiç bir teknolojik alet olmadan, uydu fotoğraflarından yararlanılmadan çizilmişti bu harita. hem de bu günkü dünya haritasına şaşılacak derecede benzeyecek şekilde Amerika, Atlas Okyanusu, Gröland aynen çizilmişti. bu harita, 1513'te deri üzerine çizildiğinde Macellan daha dünya turuna çıkmamıştı. (Macellsn dünya turuna 1519'da çıktı.) Yaa… Piri Reis ne de olsa Barbaros'un öğrencisiydi.
Sayfa 51
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.