Başlangıç

Nisan 2018
Kağıt Yayınevi ve Danışmanlık

2020 24. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2020 09:29
Selam. Hemen biten bir kitapla geldim. Kısa ve güzel bir yolculuktu. Okurken hem sinirlendim hem eğlendim. Çünkü kitapta Can adında bir karakter vardı ve ben Can isimli erkeklerden nefret ederim. NEFRET. Neyse. Kitap genel olarak güzeldi. Ama çok hızlı başladı hızlı bitti. Daha 30. sayfa mıydı 40. mıydı tam hatırlayamıyorum ama neler oldu neler. Hayır yani hemen nasıl güvendin Selin sen? Nasıl hemen numaranı verirsin Can'a ya? Allah Allah. Neyse. Genel olarak konu ve kurgu güzeldi. Betimlemeler aşırı iyidi. Aslında aynı günde biterdi ama ben geç saatte başladım ve uykum vardı. Ama bu sabah bitirdim. Şans verip okuyabilirsiniz. Ha bir de unutmadan, kitapta Cemal Süreya alıntıları vardı. Ve nedense hiç Cemal Süreya okumadığımı fark ettim. Bu corona bitsin hemen Cemal Süreya almak istiyorum. BaşlangıçBaşlangıç Sedat KılavuzSedat Kılavuz
2020 46. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2020 02:31
Şimdi sizi önce yaz gününde ısıtacak, sonrasında üzerinize karlar yağdırıp üşütecek bir yolculuğa çıkartıyorum. Selin ve Can’ın yolculuğu. . Selin ve Can, kendi hayatlarının sorunları içinde savrulan iki gençtir. Ve hiç ummadıkları bir zamanda, beklenmeyen bir yerde birbirlerine rastlarlar. Kendi savaşları içinde boğulan bu iki genç birbirine tutunarak yeni hayaller inşa etmeye, karanlıkları aydınlığa çevirmeye, geleceğe yön vermeye çalışırlar. Spoiler olmaması nedeniyle fazla detay veremesem de sonu ile beni oldukça hüzünlendiren bir kitap oldu. Aslında gidişattan dolayı az çok tahminler yapıyordum ama finalde üzülmekten kendimi alamadım. İki karaktere de ayrı ayrı üzüldüm, kimseye kızamadım. . Okurken en sevdiğim olaylardan biri de kitabın aşırı bizden olmasıydı. Sürekli kulaklarımda Levent Yüksel ve Sezen Aksu döndü durdu. Gezdikleri, gördükleri her mekandan geçmiş olabilme ihtimaliniz hep vardı. Özellikle Cemal Süreya ile ilgili verilen detaylar çok hoştu. Şairi sevmeme rağmen hakkında çok fazla hakim olmadığım bilgiler öğrendim. Selin ve Can’ın inişli çıkışlı bu öyküsüne davetlisiniz.
2020 412. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2020 14:13
Hem aşk okuyup hem üzülmek istiyorum diyenleri toplamak adına bir kitap. Önce bahçelerde çiçek açtıracak sonra da sizi dolunun ortasında bıracak bir hikaye. Can ve Selin’in hikayesi. Kendi hayatlarının rüzgarında savrulan,hayatlarını problemlerine adamış iki genç. Gittikleri psikoloğa hep aynı zamanlarda gitmeleri ama Selin’in Can’ı hiç fark etmeyişi. Can’ın fark ettiğini de sonradan öğrendiğimiz bir kitap. Selin kendini tamamen babasından intikam almaya adamış,nasıl bırakıp gider diye kendini hırslardan hırslara sürüklediği bir hayata sahip. Can’ın nesi olduğunu söyleyemem lakin,anne babasından korkup ayrı eve çıkacak kadar kötü bir psikolojik durumda. Doktorun Selin’in “damarına basmasıyla” Selin’in koşa koşa bağıra bağıra hastaneden çıkmasıyla kesişiyor yolları. Can’ın Selin’e su uzatıp,kendini iyi hissettiği yere götürebileceğini teklif etmesiyle. Sonra da ver elini harika bir aşk hikayesi. Dili fazla akıcı,tek oturuşta bitirtebilecek türden. Fakat olaylar bana ters. O kadar hızlı gelişti ki, “Allah’ım bir saniye mola rica ediyorum.”,moduna geçtim birden. Birden aşık oldular, hiç tanımadan. Ve birbirlerini hiç tanımadan birden ayrıldılar. Ben de öylece izledim. O kadar öfkelendim ki Can’a. Ortada bir problem varsa,hayatınızdaki insanlarla beraber atlatmayı denemek yerine gitmeyi kafasına koymuş insanlardan nefret ediyorum. Selin Can’a her türlü desteği verirken Can’ın yaptıklarına çıldırmamak elde değil. Son olarak bahsedilen şarkılar ve yan karakterler o kadar içimizdendi ki,hemen kanınızın ısınacağı türden. Keyifli bir aşkı sonunda kalp kırıklıklarını görmek de olsa okumaya var mısınız? • @kagityayinevi • @sedatkilavuz
2022 25. kitabı
Severek okuduğum güzel bir aşk kitabı, aşk kitabı sevenler  için tek bir solukta  okunabilecek bir eser. Kitabın daha uzun  olmasını  isterdim. Kitabın çabuk bitmesi yazarın dilinden  kaynaklanıyor. Gayet akıcı, sürükleyici  bir dile sahip. @sedatkilavuz devamı olmasını  istiyorum, sonu  böyle  bitmemeliydi. Okuma  fırsatı verdiğiniz  için teşekkürler ederim . #kitaparkası Geldi, sevdi, sevdirdi ve gitti... Bir masal gibiydi aşkı, uyumadan önce anlatılan, hayali en güzel masal. Bir varmışla başlayan, bir yokmuşla bitmeyen...  Bir masal daha bitti. Gitti kahraman tüm ışıkları tek tek kapatıp, karanlığa hapsederek.  Masal eksik, kelimeler yok. Tamamlanamıyor, sonu gelmiyor. Masalın mutlu zamanlarında kaldı kahraman, mutsuzluğa iten kahramanı beklerken.  Kahraman yok.  Bitti masal... Tamamlanamadı, ne mutlu, ne mutsuz. Eksik kaldı masal, yalnız kaldı. Bir varmışı gördü, bir yokmuşta kaldı...
2023 9. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2023 12:20
Aşk kitabı sevenlerin bayılacağı bir kitap.Çok güzeldii ve bir solukta okunacak bir kitaptı.Sonu böyle bitmemeliydi.Bence 2.bir kitap gelmeli, hikaye yarım kalmamalı. "Bir varmışı gördü bir yokmuşta kaldı..." ben bu cümlede kalacağım yeni bir kitap gelene kadar.

Sedat KılavuzYazar · 2 kitap
Sedat Kılavuz, Edebiyat, Roman kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.