Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı

M. Orhan Okay

Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı Gönderileri

Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı kitaplarını, Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı sözleri ve alıntılarını, Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı yazarlarını, Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
277 syf.
·
Puan vermedi
Kırılma noktamız...
Nahif, lâtif ve nâzik bir üslûbun akademik bilgiyle bütünleştiği bu kitabımız; Türk edebiyatının, Batı medeniyetinin tesirinde filizlenmeye başladığı vetireye tekâbül eden safhasına dâir tarihî ve edebî yazılardan müteşekkil...
Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı
Batılılaşma Devri Türk EdebiyatıM. Orhan Okay · Dergah Yayınları · 201757 okunma
Edebi eseri herhangi bir aracıya gerek olmaksızın orijinal yapısıyla her seviyeden okuyucuya doğrudan doğruya ulaşabilen tek sanattır.
Sayfa 207Kitabı okudu
Reklam
Edebiyatsız millet dilsiz insan gibidir.
Sayfa 152 - Dergâh yayınlarıKitabı okudu
“Edebiyatsız millet dilsiz insan gibidir.”
Sayfa 152 - Dergâh Yayınları
277 syf.
·
Puan vermedi
Orhan Okay hocanın, yeni Türk edebiyatına dair olan görüşlerini ele aldığı, Batılılaşma sürecinde edebiyatımızın geçirdiği süreci sistematik ve anlaşılır bir dille ortaya koyduğu kitaptır. Tanzimat ile başlayan yenileşme sürecimizin, Servet-i Fünun, Fecr-i Ati, Milli Edebiyat, Cumhuriyet dönemlerine gelinceye kadar geçirdiği evreyi ve edebî türleri ortaya koyan güzel bir kaynaktır. İyi okumalar.
Batılılaşma Devri Türk Edebiyatı
Batılılaşma Devri Türk EdebiyatıM. Orhan Okay · Dergah Yayınları · 201757 okunma
Edebiyatımız bir bütündür.
Edebiyatımız eskisi, yenisi, divan ve âşık edebiyatı ile bir bütündür. Onu sınıflara, türlere, dönemlere, yüzyıllara, edebî gruplara ve topluluklara, hatta tek tek yazarlara varıncaya kadar bölmek, her ilim alanında olduğu gibi bahsin küçük bölümlerinde derinleşmek için yapılmış, konuyu inceleyen araştırıcıya göre rölatif ve suni ayırmalardır. Bir metot zarureti olarak görünen böyle tasniflerin dışında gerçek olan, millet hayatındaki devamlılıktır.
Sayfa 198 - Dergâh YayınlarıKitabı okudu