Beat Kuşağı

2019
Karakarga Yayınevi

2026 2. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 14:47
BEAT KUŞAĞI – HARVEY PARKER/PAUL BUHLE/ED PİSKOR Beat kuşağını ( ‘’yani tükenmişliğin sonsuz mutluluğu’’ - kitapta böyle ifade edilmiş) kendi özneleriyle canlandıran müthiş bir çizgi roman. Jack Kerouac, Allen Ginsberg, William Burroughs bu kuşağın yaratıcıları ve temsilcileri gibi. 1920’lerde doğan kuşak, hayatı öylesine bunaltıcı ( başka bir sözcükle ifade etmek isterdim.) buluyorlar ki bütün gerilimlerini, anlayışlarını, bakış açılarını yansıtan eserler ortaya çıkarıyorlar.. Aşırı bohem bir yaşantıdan, çok ilgi çekici roman, şiir, resim sanatı ve üslubu doğuyor. En önemlisi 1950-1960 yıllarını kapsayan ve neredeyse kısacık süren bu kuşak, tüm dünyayı etkiliyor. Kitabı okuyunca hâlâ , günümüzde bile, etkisinin olduğunu anlıyorsunuz. Çizerleri ve yazarı pek çok kaynaktan beslenerek ortaya etkileyici bir kitap çıkarmış. Konuyu basitçe ve ayrıntılarıyla ortaya koymuşlar.
Beat KuşağıHarvey Pekar · Karakarga Yayınevi · 201929 okunma

Harvey PekarYazar · 1 kitap
Harvey Pekar, 8 Ekim 1939 yılında Cleveland, Ohio, ABD'de dünyaya gelmiştir. 1957 yılında Shaker Heights Lisesinden mezun olmuştur. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetlerinde kısa bir görev almıştır. Daha sonra okuldan ayrılarak Case Western Reserve Üniversitesine girmiştir. Gaziler idare Hastanesinde dosya memuru olarak işe alınmadan önce başka işlerde yapmıştır. 2001 yılında emekli olana kadar bu işte üne kavuşmuştur. Robert Crumb ile olan arkadaşlığından sonra otobiyografik çizgi roman dizisi American Splendor'un yaratılmasına yol açmıştır.