Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

(Uyku, Beslenme, Davranış, Tuvalet Eğitimi)

Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler

Tracy Hogg

Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler Sözleri ve Alıntıları

Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler sözleri ve alıntılarını, Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitap alıntılarını, Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendinizden emin gözüküp, kararlılığınızdan ödün vermediğinizi gösterirseniz, göreceğiniz değişikliğe inanamayacaksınız. Ama eğer kendiniz de tereddüt içindeyseniz, çocuğunuz bunu gözden kaçırmayacaktır. Daha şiddetli çığlıklar atarak, daha sık uyanarak sizi deneyecek ve yaptığınız işten pes ettirecektir.
Sayfa 389Kitabı okudu
Güven Sağlamanız İçin 12 Öneri:
1 - Onu anlamaya çalışın. Ağlamalarını ve beden dilini yorumlamaya çalışın. Böylelikle neden ağladığını anlayabilir ve buna göre içinde bulunduğu “ruh halini” görebilirsiniz. 2 - Bebeğinize E.A.S.Y. planını uygulayın. Bilindik ritüelleriniz olsun, böylelikle bebeğiniz nasıl bir beklentide olması gerektiğinin farkında olacaktır. 3 - Bebeğinize değil, bebeğinizle konuşun. Her zaman konuşurken bebeğinizin gözünün içine bakın. 4 - Bebeğinizin sahip olduğu fiziksel alana saygı duyun. Yapacağınız bir şeyi öncelikle ona açıklayın. Özellikle bebeğinizin doktoruna giderken. 5 - Bebeğinizin ağlamalarını hiçbir zaman duymazlıktan gelmeyin ve onun anlamaya başlamasını beklemeden hislerini dile getirmeye gayret edin. 6 - Bebeğinizin duygularının sizin eylemlerinize rehber olmasına izin verin. 7 - Hangi yöntemlerin bebeğinizi sakinleştirdiğini saptayın. 8 - Bebeğinizin doğru şekilde beslendiğine dair şüpheleriniz varsa, başlangıçtan itibaren gerekli adımları atmaktan çekinmeyin. 9 - Gündüz ve gece uyku saatlerine bağlı kalın. Yeterli uykuyu alabilen bir bebek, önüne çıkacak her türlü engelle duygusal yönden daha iyi baş edebilir. 10 - Etrafında dolaşmayın, bebeğinizin kendi bağımsızlığını keşfetmesini ve bundan keyif almasını sağlayın. 11 - Etkinlikleri bebeğinizin kendini en iyi hissettiği saatlerde planlamaya çalışın. 12 - Bebeğinizin bakımında rol oynayan kimselerin onun karakter yapısını anladığından ve kabullendiğinden emin olun.
Sayfa 111Kitabı okudu
Reklam
1 yaşından sonra büyüme hızları da yavaşlamaya başlar, doğal olarak iştahları da azalır. Aynı şekilde diş çıkarmak da birinci yılda beslenmeyi etkileyen unsurlardan biridir. Sonuç olarak, bu yaşlardaki hemen her çocuk daha az yemeye başlar. Bebeğiniz artık 3’ü çoğunlukla katı besinlerden ve 2’si 240 cc civarı sıvı gıdadan oluşan toplam 5 öğün yemek yemelidir.
Sayfa 211Kitabı okudu
Soru denilen şey, yaratıcı çözüm gerektiren bir durum veya tanımlanması gereken bir olgudur. Doğru soruları sorarsanız, doğru cevapları ulaşırsınız.
Sayfa 11
Bebeğiniz katı gıdaya başlarken sorulması gereken sorular: - Bebeğiniz ilk kez bir katı gıda ile tanıştığında kaç aylıktı? Ebeveynlere bu geçişe bebekleri 6 aylık olduğunda başlamalarını öneririm. - Bebeğiniz prematüre mi doğdu? Eğer öyleyse, kronolojik yaşının, gelişimsel yaşı ile aynı olmadığını aklınızdan çıkarmayın. - Bebeğiniz nasıl
Sayfa 200Kitabı okudu
Reklam
Bebeğiniz sağlıklı ya da sevdiğiniz bir besini yediği zaman çok büyük bir olaymış gibi davranmayın. Örneğin “Aferin bebeğime, salatalığını ne güzel yedi.” ya da “lahananı yersen, sana bir kurabiye vereceğim.” gibi sözler söylememelisiniz. Çünkü bu tip sözler yemek yemekte sanki iyi olmayan bir şeyler olduğunu ve yemek göze alınırsa ödüllendirilmesi gerektiği gibi bir düşünce ima edecektir. LÜTFEN, bebeğinize devamlı değişik lezzetleri ilk başta reddedse bile sabırla tekrar tekrar sunun! Küçük bir çocuğun hangi tatlardan hoşlanabileceğine çok şaşıracaksınız.
Sayfa 194Kitabı okudu
Hareketli Bebekler: Hiçbir zaman uzun süre aynı yerde oturmasını beklemeyin. Sıklıkla yer ve mekan değiştirmeye ihtiyaç duyarlar. Aktif oyunlar ve güvenli keşifler için birçok fırsat yaratmaya çalışın. Fakat fazla uyarılmamasına dikkat edin. Çok yorgun olduğunda duygularıyla baş edemeyecektir. Öfkelendiği zaman, sakinleşene kadar onu olayların gerçekleştiği mekandan uzaklaştırın.
Sayfa 105Kitabı okudu
ah bu bebekler!
...ama bazen kendinizi tutmanız ve olayları zamana bırakmanız gerekir.
Sayfa 513 - gün yayıncılıkKitabı okudu
Duygusal ve Sosyal Dönüm Noktaları: Formülün Uygulanması
12 AYDAN 18 AYA KADAR: 1 yaşına gelmiş bir çocuğun etrafındaki her şey, onun için artık bir merak konusu olmuştur. Ona keşfetme fırsatı vermeniz, aynı zamanda da onun kendini emniyette hissetmesini sağlamanız gerekir. Çocuğunuz bu dönemde bazıları agresifmiş gibi görünen çeşitli duyguları keşfetmeye çalışır. Bu davranışları bilinçli bir öfke
Sayfa 437Kitabı okudu
Geri14
74 öğeden 61 ile 74 arasındakiler gösteriliyor.