2024
DLS Yayınları
Türler:

2024 81. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Sultan İpekeşen kaleminden Bedel kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 152 sayfalık bir kitap.🩶 "Lambası yanan ya da yanamayan her evin, her odanın ayrı bir hikâyesi vardır. Kimi tam ortasında yer alır hikayesinin kimi kıyısında köşesinde." Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde yaşayan, servi boylu, kıvır kıvır beline kadar saçları, ela gözleriyle on sekiz yaşında imkânsızlıklara meydan okuyan Maral. Annesi o daha dört-beş yaşlarında iken ölen, babası başka bir kadınla evlenmiş, Maral'ı kendisine ayak bağı olmasın diye de babaannesine bırakmıştı. “Yaşarken ölünür müydü?” Üç amcasından en büyüğü olan Reşat Bey diğer kardeşlerine, "Maral artık okula gitmeyecek. Annemiz iyice yaşlandı, babaannesine o bakacak," demesi, babaannesinden başka kimseden ses çıkmaması bunun üzerine daha fazla dayanamayıp bir hışımla karşı çıkan Maral ve amcasının vermiş olduğu tepkisi sert bir tokattı. Maral'a atılan o tokat, onun hayatının ikinci dönüm noktası olacaktı. “Biliyor musunuz, ben neye kırılsam hep babasızlığıma ağlıyorum.” Maral'ın yaşadığı bölgede kan davaları halen devam etmekteydi. Kimseye faydası olmayan, sadece hayata veda eden, kocasını kaybeden kadınlar, babasız kalan çocuklar oldukça fazlaydı. Maral'ın ailesi ile bir başka aile arasında da kan davası vardı. Her iki aile arasındaki bu kan davasının sebebi neydi? Kan, kin, öfke devam mı edecek yoksa bu düşmanlık kardeşliğe mi dönecekti? Geçmişin izleri ve günümüzde yaşanan olayların bedelini ödemek zorunda kalanlar kim olacaktı? “Bedel” biz okurları toplumsal ve kültürel farklılıkların karakterler üzerinden yaşadıkları zorlukları, verdikleri mücadeleleri, kişisel ve toplumsal olarak ödenen bedellerin sonucunda insanların nasıl değiştiğini ve dönüştüğünü gözler önüne
2024 87. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2024 20:07
Mutluluğun sesi herkes için farklı bir anlam ifade etse de bazen ortak bir şekle bürünebiliyordu. Merhaba arkadaşlar bugün su gibi akıp biten bir eserle karşınızdayım. O kadar çok akıcı bir kaleme sahip ki yazar ne ara son sayfaya geldiğimi bile anlamadım. Okurken bir yandan hüzünle doluyor içimiz, bir yandanda merak ve heyecanla olayların akışını okuyoruz. Hiç bitmesini istemedim eserin keşke biraz daha fazla olsaydı sayfa sayısı dedirtti. Birde eserin içerisinde bulanan çizimler muhteşemdi, okurken ayrı bir keyif verdi Kitapta her karakterin bir sırrı veya hüzün dolu bi hayat hikayesi var. Gün geçtikçe bütün sırlar ortaya çıkmaya başlar. İlk sayfalarında Maral'ın okumak için verdiği mücadeleyi okuyoruz. Annesi öldükten sonra babası tarafından red ediliyor. Babaannesi ve amcası sahip çıkıyor Maral'a. Reşat bey amca olarak sahip çıkmaya çalışır ama kendi bildiği doğrular aslında çevresine zarar veriyor kırıp üzüyor herkesi farkında olmadan.Maral'ın tek istediği okuyup kendi ayakları üzerinde durmak. Ama amcası istemez okumasını. Derya hoca yetimhanede büyüyüp öğretmen olmuş yıllarca ailesini aramakta. Berzan ve Dilşat iki düşman ailenin çocuğu ama aşık olurlar birbirine. Reşat Bey'in bütün aileden sakladığı çok büyük bir sırrı var. Ve kitabın sonunda bu sır ortaya çıkar. Ay ben kaptırdım kendimi neredeyse kitabın hepsini anlatacağım size Neyse daha birçok olay var kitapta hemen alıp okuyun derim. Maral okuyabilecek mi sizce? Reşat Bey'in sakladığı sır nedir sizce? Derya hoca yıllar sonra kiminle karşılaşır acaba? Derya hoca ailesini bulabilecek mi sizce? İki düşman aile barışacaklar mı sizce? Soruların cevabı için mutlaka kitabı okuyun Sevgili yazarım emeğine yüreğine sağlık, kalemin daim olsun inşallah, ve bol bol okuyucuların olsun inşallah
2024 124. kitabı
Merhaba Bugün sizlere dlsyayinlari ‘ndan Sultan İpekeşen kaleminden Bedel kitabı ile geldim. Yazarın daha önce Mirza ve Mehtabın Sesi kitaplarını severek okumuştum,kalemini sevdiğim bir yazar. Bedel kitabını da aynı duygularla okudum. “Bedel” romanı biz okuyucuları derin bir içsel yolculuğa çıkarıyor ve hayatın zorlu yüzleriyle yüzleştiren etkileyici bir kitap.Hem bireysel hem de toplumsal bedellerin nasıl ödendiğini,bu süreçte insanların nasıl değiştiğini ve dönüştüğünü çarpıcı bir dille anlatıyor.Geçmişin izleri ve yaşanan olayların bedelini ödemek zorunda kalan karakterler yer alıyor.Ana karakterimiz hayatın bir noktasında karşılaştığı trajedi ile nasıl başa çıktığı ve etkilerini hayatının her alanında nasıl hissettiğini anlatıyor.Bu süreçte ailesi,dostları ve çevresiyle olan ilişkileri de derinlemesine ele alıyor.Yaşadıkları zorluklar,verdikleri mücadeleler ve elde ettiği kazanımlar bizleri derinden etkiliyor. Yazarımız,karakterlerin iç dünyalarını ve duygusal çalkantılarını ustalıkla işlerken,aynı zamanda toplumsal ve kültürel dinamiklere de ışık tutuyor.Kitabımızda bir yandan bireysel,diğer yandan da toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı sorunları ve bu sorunların insanlar üzerindeki yaşadığı etkilerini de gözler önüne seriyor. Yazarımızın,güçlü anlatımı ve karakterlerin hissettirdikleri ile kitabı elinizden bırakamadan okuyup bitiriyorsunuz.”Bedel” hayata dair önemli dersler verirken ayrıca düşündüren ve duygulandıran bir kitap.Okumaya başladığınız andan itibaren sizi içine çekiyor ve uzun bir süre de etkisinden kurtulamıyorsunuz. Yazarın kalemiyle halen tanışmadı iseniz mutlaka tanışmalısınız “Her sabah içinde öten kuşların şarkısını yüreğinde dinler,onlarla ezgiler mırıldanırdı. Umut kuşlarıydı bunlar,tüm olumsuzluklara inat,içinde öten umut
2024 138. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2024 17:38
#kübranınkitabı Merhaba kitap dostlarım size bugün elinize aldığınızda bırakamayacağınız , sımsıcak bir hikayesi olan ama tabii ki de bol kötüleri olan ama iyilerin de çoğu yerde kazandığı bir kitapla geldim. kitapta altın Çizdiğim kendimden bir şeyler buldum öyle cümleler oldu ki şimdi size kitabın içeriğini ve o güzel cümlelerden birkaç tanesini paylaşacağım. Yazarımız @sultanipekeşen ‘inin kalemine bayıldım umarım okur bol olur, kalemi daim olur Yazarımız bize karakterlerin iç dünyasını ve toplumun kültürünü harmanlayarak çok güzel bir hikaye ortaya çıkarmış. Bazı yerlerde duygular o kadar güzel geçirmiş ki bize karakterlerin yaşadığı duyguları birebir hissettim diyebilirim. Herkesin küçük veya büyük, kendince acıları vardır maral. Kimi yazıya döker bu acıları, kimi toprağa , kimi suya, kimi de altı çizili birkaç cümleye… Dedi , ve ve Selim’in dediği gibi kitaptaki her karakterin kendince acıları vardı ama tabii ki çoğu sinir olduğum Reşat Bey yüzündendi. Meral Diyarbakır’ın eğil ilçesinde yaşayan , güzeller güzeli kıvır kıvır saçları beline kadar 18 yaşında annesiz ve babası hayattayken babasız yaşayan bir kızdı. alt kattaki evlerine babaannesi ile yaşar üst katta da Yeğenleri amcası ve yengesi yaşardı, her şeye rağmen umut ve hayal dolu, hayalleri için çabalayan hayat dolu bir kızdı neşet amcasına zorluklar yaşatırsa yaşatsın hayallerini gerçekleştirmiş tabii ki Selim abisi ve Derya hocası sayesinde. Derya hoca da yetiştirme ürünü büyümüş ailesi merak eden ailesiz yaşamış bir öğretmendir fakat onu bu acılarla büyüten kendi öz dayısı yani nefret ettiğim reşat beydir o kadar çok daha için acıtacak acı var ki kitapta ben hepsini anlatmak istemiyorum siz kendiniz okuyun bence ama kitap gerçekten beni çok etkiledi çok güzel bir kitaptı yazarımıza çok teşekkür