Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bediüzzaman'ın Öğrenirken Kullandığı Metodlar

Muhlis Körpe

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İfrat-tefrit
İşte bir kısım insanlar, Allah'ın bir delili olan tabiatı ve maddeyi ona ortak koşmakla düşünce de aşırıya kaçmaktadırlar. Bir kısım insanlar da aklın gereği olan düşünmeyi, ibret almayı, idrak etmeyi terk ederek yalnızca zevkin, hazzın ve ihtirasın peşinde koşarak delilleri görmezden gelmekle isyan içindedir. İşte bu taşkınlıklar, insanın ruh sağlığını bozmaktadır. Mutluluğuna bir engeldir.
https://youtube.com/shorts/R9s8BwoW6CU?feature=share
Bir talebe yalnızca zekasına güvenmemelidir. Kararlı olmayan nice zekilerin ilim tahsilinden vaz geçtikleri görülmektedir.
Reklam
İlim talebesi düşüncesinde, yaşantısında ve davranışlarında aşırıya kaçmamalıdır. Aşırılıkların İslam dinine zarar verdiğini bilmelidir.Mümkün oldukça duygu ve irade dengesini korumaya çalışmalıdır.
Bir işin önündeki engelleri aşmak, yılmaz bir irade ile kararlılık göstermek, sonuca odaklanmak ve mücadele azmini yitirmememek o işi niçin yaptığını bilmekle doğru orantılıdır. Çünkü gayesi olan insan engel tanımlamaktadır.
Fakat ziyade etmek, nizamı bozduğu ve vehme kapı açtığı için, daha zararlıdır. Noksana cehil bir derece özür olur. Fakat ziyan etmek ilimle olur.
Reklam
Kendisini yetişirmek isteyen bir insan hayatını kitabını ds okumalı, ibretle etrafına bakmalıdır. Dünya daki nesne ve olayların İlahi terbiyeye ait birer ders olduğunu unutmamalıdır.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.