“Biz” kelimesi insanın her bir yanının alçı ile kaplanması gibidir. Onu ilk önce bir taş gibi sertleştirir ve altındaki her şeyi kısa zamanda tahrip eder. Beyaz beyazlığını, siyah siyahlığını kaybeder ve her renk alçının kirli griliği içinde boğulur. Ahlaktan yoksun kişilerin, iyi insanların erdemine ve güçsüzlerin, muktedir insanların kuvvetine el uzatmasını; ahmakların, düşünen kafaların irfanına ortak olmasını, kısacası meziyetin olabildiğine alçaltılıp kabahatin alabildiğine taltif edilmesini temin eden tek şey yine bu “Biz” kelimesidir. Bütün ellerin, en kirlisinin bile mıncıklamaya hak kazandığı anda saadetimin ne kıymeti olabilir? Aptalların bile el uzattığı yerde aklımın, sefil ve güçsüzler de dahil olmak üzere bütün yaratıkların tahakkümü altında kalan hürriyetimin ne kıymeti olabilir? Ve yalnız eğilerek, itaat ederek, hürmet etmediğim kişilerin hürmet etmediğim fikirlerlerini kabul edeceksem, hayatımın ne kıymeti olabilir?... ... İşte gerçek kudretin gerçek yüzünü görüyorum şimdi. Bu kudreti toprağın üzerinde yüceltiyorum. Bu kudreti insanlar varoldukları günden beri aramışlar. Bu bilinmeyen kudret onlara saadet, huzur ve gurur vermiş. Bu kudret, bu tek kelime, bu sihirli güç; “BEN”
Ben sana hep üşüyordum, Çünkü kıştım. Nakıştım, bakıştım… İnkar etmiyorum da bunu.. Seni sevmek gibi büyük işlere kalkıştım.. Ve lütfen inkar etme Sana en çok, ben yakıştım...
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Sırrımızı kendimize saklayıp toprağın altına gömmemeliyiz.
Sayfa 39·Kitabı okudu
Bu gece söylediğimiz her şey mubahtır.
Sayfa 38 - Pdf·Kitabı okudu
BÜYÜK SUÇ. Başkalarının düşünmediği kelime- leri düşünüp, onlan kimsenin görcmiyeccği bir kâ- ğıda getirm ek, büyük suçtur
Sayfa 1 - Tur Yayınevi·Kitabı okudu
Demek ki insanlar, birbirleri veya kardeşleri ile olan ilişkilerinde hür olabilmeli, aksi taktirde onlardan uzaklaşmalıdırlar.
Sayfa 79·Kitabı okudu