1961 - Beni Benden Dinleyin!

Ben Devrim

Muhittin Şimşek
4 Ağustos 2020
Alfa Yayınları

·208 syf.·
2020 1. kitabı
129 günde bütün zorluklara rağmen Devlet Demir Yolları mühendislerinin gerçekleştirdiği mucizenin adıdır Devrim. Dış mihraklar iç mihraklar aklınıza Türkiye’nin sanayileşmesini istemeyen bütün güruhlara rağmen gece gündüz üretilen 2 tane ilk yerli arabalarımız… Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanma süreçleri ve idamları… Resmi belgelerle Devrim’in dilinden o dönemi anlatan mükemmel bir eser. Ve hatta üretilen arabaların günümüzde ve o günde yüzde kaç yerli olarak üretilme oranları da var. 2020 yılında Togg’un ilk çıktığı dönemlerde okuduğum bir eserdi. Baktım 1k’da çok az rağbet görmüş, bu nedenle bunları yazma ihtiyacı hissettim. Dili olsun, üslubu olsun gayet açık ve akıcıydı. Dönemi yaşatıyor eser. Okuyacak olanlara şimdiden istifadeli okumalar diliyorum. Kitapla kalalım vesselam.
Ben DevrimMuhittin Şimşek · Alfa Yayınları · 202011 okunma
Muhittin Şimşek - Ben Devrim İncelemesi - DİKKAT SPOİLER İÇERİR!
Puan vermedi·208 syf.·
2020 61. kitabı
Devrim arabası, Devrim niteliğinde bir girişim olmuştur Türkiye için. Kalkınma girişimidir Devrim. Küllerinden yeniden doğmaktır Devrim. Ki tabii doğamadı, zaten kitap bu süreci Devrim'in kendi dili ile anlatıyor. Rahmetli Erbakan Hoca'nın girişimi ile başlayan Devrim süreci harika bir kadroyla vücut buluyor, araç artık türlü zorluklarla banttan çıkıyor, hem de üç adet. Resmi geçitle sergilenecek, dönemin cumhurbaşkanı binecek, benzin bitiyor (veya bitiriliyor). Eskişehir'de sadece 1 adet sergileniyor. Diğer iki adet kayıp. Yandı mı, yakıldı mı belli değil. Sonuç olarak Devrim, büyük bir yaradır bende. Bir sızı, doğmamış bir çocuk gibi özlemi vardır içimde. Şuan tekrar bir girişimde ülkemiz. İnşallah bu kez engellenmeden bir seri üretim yaparız, şeytanın bacağını kırarız. Devrim'in kardeşleri doğacaktır başta Allah'ın izniyle sonrasında bizim çabamızla.
Ben DevrimMuhittin Şimşek · Alfa Yayınları · 202011 okunma

Muhittin ŞimşekYazar · 12 kitap
1985 yılında Marmara Üniversitesi'nden mezun oldu. 1999 yılında Profesör oldu. Nisan 2007'de YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine ve 2008 yılında Denetleme Kurulu Başkanlığına, Kasım 2008 - 2012 arasında Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Genel Kurulu üyeliği yapmış bu süreçte YÖK Yürütme Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Mart 2013 itibariyle Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK Genel Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 8 Mart 2008 tarihi itibariyle de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.