Şubat 2015
Profil Yayıncılık

Benim Meselem
2025 17. kitabı
Okunma: 07 Mart 2025 23:46
Sohbet tadında neredeyse günlük konuşma dilinde meramını, düşüncelerini anlatan bir yazar. Bu sebepledir ki okuyucuyu yormaz yazdıkları. Bosna direnişinden, Ortadoğu'ya, Fetöden, 28 Şubat sürecine pek çok konuyu ele aldığı toplamda yedi bölümden oluşan kitap kendi içerisinde alt başlıklardan oluşmakta. Yazılarında entellektüel kişiliğini de ortaya seriyor. Kitabın isminden de anlaşılabileceği gibi yaşanan, yaşanmakta olan pek çok uluslararası sorunu kendi meselesi olarak görüyor. Keyifle okunası bir kitap.
2020 9. kitabı
İs. Kılıçaslanı gerek yazılarından, gerekse sosyal medya hesaplarından hep takip ederim. Ancak bu kitapla kendisine daha da kulak vermem gerektiğini idrak ettim. Kalemi, fikri, ufku gerçekten güçlü bir yazar.
·168 syf.·
2017 5. kitabı
Ismaıl Kılıçarslan sohbet tarzında yazdığı yazılarında okuyucusunun aklından geçenleri dillendirebilen bunu yaparken de olaya entellektüel bi bakış açısı ve yorum getirebilen ancak okuru yormadan meramını anlatan bir yazar. Bu kitabında da keza öyle...
Puan vermedi·
Kendisini televizyonda çıkışlarıyla gösterirken artık yazılarıyla da gösteriyor. Düşündürücü, tartışmaya açık yazılarıyla okura farklı bir bakış açısından bakma fırsatı yakalıyor.
Televizyon

İsmail KılıçarslanYazar · 12 kitap
İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a taşındı. İlahiyat eğitimini yarıda bırakarak bu kez aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne kaydoldu. İlk şiiri Kaknüs Dergisi’inde yayınlanan şairin; Hece, Yedi İklim, Dergah, Kırklar,Fayrap, Atlılar ve İtibar gibi dergilerde de şiirleri yayınlandı. "Portakal, Turta, Bir de Kirpi", "Ablam Uzak Ülkede", "Amerika Sen Busun" ve "Gelecek ve Diğer Meseleler" isimli dört şiir kitabı var. "Ablam Uzak Ülkede" ile 2004 yılında Cahit Zarifoğlu Şiir Ödülü'nü aldı. "Başka Masallar" isimli bir "büyüklere masallar" kitabı da olan şair, ayrıca belgesel senaryoları da yazdı. Senaryosunu yazdığı belgeseller arasında "Aliya", "Cahit Zarifoğlu – Yaşamak" ve "Roger Garaudy" var. Bu belgesellerden "Aliya", "T.Y.B Yılın Belgeseli" ödülünü aldı. "Cahit Zarifoğlu – Yaşamak" ise Antalya Film Festivali'nde finalde yarıştı.