Ya ilahena! Fazlınla, cömertliğinle, kereminle ve rahmetinle, Kur'an'ı derde karşı bizim için bir şifa, gerek hayatımızda, gerek ise ölümümüzden sonra bize sevimli bir dost, dünyada yakın bir arkadaş, kabirde yoldaş, kıyamette şefaatçi, sırat üzerinde nur, cehenneme karşı bir siper, cennette arkadaş ve bütün hayırlara ulaştıracak bir delil ve imam kıl, ey kerem sahiblerinin en cömerdi ve ey merhametlilerin en merhametlisi! Amin!
Ya İlahena! Furkan- i Hakim'in kendisine indirildiği zata ve onun bütün aline ve ashabına salat ve selam eyle.
Amin!
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
وَلاَ تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ ر۪يحُكُمْ ٭ وَ قُومُوا لِلّٰهِ قَانِت۪ينَ ٭ قَدْ اَفْلَحَ مَنْ زَكّٰيهَا وَ قَدْ خَابَ مَنْ دَسّٰيهَا ٭ وَلاَ تَشْتَرُوا بِاٰيَات۪ى ثَمَنًا قَل۪يلاً
Ey âhiret kardeşlerim ve ey hizmet-i Kur'âniye'de arkadaşlarım! Bilirsiniz ve biliniz: Bu dünyada, hususan uhrevî hizmetlerde; en mühim bir esas, en büyük bir kuvvet, en makbul bir şefaatçı, en metin bir nokta-i istinad, en kısa bir tarîk-ı hakikat, en makbul bir dua-yı mânevî, en kerâmetli bir vesile-i makàsıd, en yüksek bir haslet, en sâfî bir ubûdiyet "İhlâs"tır.
İhlas Risalesi
Herbir nebat ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları, "Bismillah" der.
Sert olan taş ve toprağı deler geçer. Allah namına, Rahman namına der, her şey ona müsahhar olur.