Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyninize Bir de Bu Açıdan Bakın

Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019)

Bilim Çocuk Dergisi

Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019) Gönderileri

Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019) kitaplarını, Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019) sözleri ve alıntılarını, Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019) yazarlarını, Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cildimiz neden kurur?
Cilt esnekliğini ve nemini yitirdiğinde incelir ve kurumaya başlar. Cildin nemini yitirmesindeki en yaygın neden soğuk havadır. Hava soğuduğunda vücudumuzdaki yağ bezleri daha az yağ üretir. Bu nedenle cildin nem miktarını dengelemek zorlaşır. Ayrıca soğuk havada cildimizi besleyen kan damarları da daralır. Tüm bunların sonucunda cilt gerilir ve kurumaya başlar. Soğuk havada havadaki nem miktarı da düşer. Bu da ciltteki suyun daha hızlı buharlaşmasına neden olur. Böylece cilt kurumaya başlar. Soğuk havanın dışında yaşlanma, güneş ışınları, hormonal değişiklikler ve kullanılan ilaçlar da cildin kurumasına neden olabilir.
Evcil Hayvanlarla Aynı Ortamda Yaşayan Çocuklarda
Evcil Hayvanlarla Aynı Ortamda Yaşayan Çocuklarda Bazı Hastalıklar Daha Az Görülüyo İsveç’teki Göteborg Üniversitesinden bir grup bilim insanı tarafından alerji ve çocuklar üzerine bazı çalışmalar yapıldı. Bunun sonucunda çok sayıda evcil hayvan bulunan bir ortamda yaşayan çocuklarda, alerjik solunum yolu ve cilt hastalıkları görülme
Reklam
60 syf.
6/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Kapak konumuz beynimizle ilgili. Öykü Afrika’da başlıyor. Savanada yaşayan insanlar için en büyük tehlikelerden biri aslanlar. Ancak insanların da güçlü bir savunma sistemi var. Bunun güçlü kaslar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ama tam olarak öyle değil. Bizi tehlikelerden koruyan en önemli organımız beynimiz. Örneğin bir kayanın arkasında bir aslan mı yoksa bir ceylan mı olduğunu bilmiyorsak beynimiz bizi en kötü duruma karşı hazırlıyor. Yani otomatik olarak orada bir aslan olduğunu düşünüyoruz. İşin ilginci, bu yalnızca bir aslanla karşılaştığımızda olmuyor. Günlük yaşamda karşılaştığımız birçok durumda da beynimiz benzer şekilde çalışıyor. Nasıl mı? Devamı Beyninize Bir de Bu Açıdan Bakın başlıklı yazımızda. Derginizin içinde ayrıca iletişimle, psikologların çalışma şekliyle, Moğolistan’la, zıplayarak oynanan oyunlarla ve sporlarla ilgili yazılar bulacaksınız. Ayrıca bildiğiniz üzere birçok sabit köşemiz var. ( Editör Yazısı )
Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019)
Bilim Çocuk - Sayı 253 (Ocak 2019)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Degisi Yayınları · 201911 okunma