Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri

John Henry

Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri Gönderileri

Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri kitaplarını, Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri sözleri ve alıntılarını, Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri yazarlarını, Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bilimsel dünya görüşü, doğa felsefesi ile faydacı ve deneyimci doğal büyü geleneğinin evliliğinden doğmuştur."
"Bilim hakkında hep vardı zannederek konuştuğumuzda açıkça meseleyi ıskalamış oluyoruz."
Reklam
Neticede matematik yapay bir biçimde kurulmuş bir sistemdi ve önermelerinin kesinliği şartlara bağlıydı: Belirli bazı aksiyomlar ve ku­rallar kabul edildiğinde onlann neticesi diye temellendirilebilecek muhtelif sonuçları kabul etmek zorunlu olur. Fakat aksiyomlar ve diğer ispatlar fiziksel dünyayla bir şekilde niçin ilişkili olsunlar? Mesela, ne­gatif bir değer ile başka bir negatif değerin çarpımının sonuçta pozitif bir değer verdiği önermesinin, şeylerin gerçekte ne olduklarıyla nasıl bir ilişkisi bulunabilir?
Sayfa 30 - good quests for mathematiciansKitabı okudu
“Saatin kendisi mekan, yürüşü zaman ayarı da insandır.”
Teknoloji tarihini anlamak için erken dönem modern Avrupa kültüründe “saat metaforu” denilen şeyin önemini göz önünde bulundurmamız gerekir. 13. yy’ın sonunda mekanik saatin icadıyla birlikte saat giderek dünyanın düzenlilik ve kurallılığı için kullanılan bir metafor haline geldi. Tanrı, bir saat yapıcısı kabul edilmeye başlandı ve saatin işleyişi, kişinin kendisine düşen vazifeyi ifa etmesinin ve sistemin otoritesine boyun eğmesinin önemini gözler önüne serdi.
Yeni nesil seküler hamilerin ilgilerinin yansımaları..
Ortaçağ resimlerinin her zaman dinî konuları tasvir ettiğini görürsünüz. Rönesans’ta ise pek çok farklı konu kendini resimlerde göstermeye başlar-klasik mitolojiden sahneler, avcılık sahneleri, dinî olmayan tarihsel konular vb.-
145 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
Batı medeniyeti ortaçağda içinde bulunduğu karanlık dönemden rönesans ve reform hareketleri ile kurtulmuştur. Elbette bu bir anda gerçekleşmemiştir. Bu geçiş yüzyıllara yayılan uzun bir süreci temsil etmektedir. Geçiş kolay olmadığı gibi bir çok bedelinde ödendiği bir başkaldırı dönemidir. Bilimsel devrim ise tam olarak bu olayların sosyal, kültürel ve entelektüel etkileşiminin bir neticesi olarak tarih de yerini almaktadır. Din ve klise ile yönetilen devletlerde özgür düşünme ortamının kaldırıldığı bu dönem de skolastik ve patristik felsefe akıl ile vahiyi uzlaştırmaya çalışmakta ve her türlü akılsal etkinliğin önü kapatılmaktaydı. On altıncı yüzyılda başlayan ve on sekizinci yüzyılda zirveye ulaşan bu bilimsel devrim hareketi modern bilimin temellerini oluşturmaktadır. Eser bilim tarihine ilgi duyan okuyucular için birikimlerine katkı sağlayacaktır.
Bilim Devrimi ve Modern Bilimin Kökenleri
Bilim Devrimi ve Modern Bilimin KökenleriJohn Henry · Küre Yayınları · 200923 okunma
Reklam
Bilim
Bilim hakkında, "hep vardı" zannederek konuştuğumuzda açıkça meseleyi ıskalamış oluruz.
Küre yayınları
Bilimcilere!
Bilim (science) kelimesinin şimdiki anlamı on dokuzuncu yüzyılda kullanıma sokulmuştur ve erken modern dönemde şu an kullandığımız anlamda 'bilim' diye bir şey yoktur.
Küre yayınları