Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022)

Bilim ve Teknik Dergisi

Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) Gönderileri

Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) kitaplarını, Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) sözleri ve alıntılarını, Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) yazarlarını, Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
kimde denesem acaba
Göz kırpma sırasında göz kapaklarımızın kapalı kalma süresi de sohbet ettiğimiz kişinin bilinçaltında farklı çıkarımlarla sonuçlanabiliyor. Örneğin, bir deneyin bulgularına göre, kırpma sırasında göz kapaklarını ortalamadan biraz daha uzun süre kapalı tutan kişiler, karşılarında onlara bir şeyler açıklayan kişide "anlaşıldı" intibası uyandırıyor; bu yüzden karşı taraf açıklamalarını daha kısa tutuyormuş.
Şu anda ön tasarım aşamasında olan TF-X'in 2023'te hangardan çıkması, 2025'te Blok-0 denilen ilk uçağın üretiminin tamamlanması ve 2026'da ilk uçuşun gerçekleşmesi hedefleniyor. Bu süreçte, 3 prototip üretilecek. Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek Blok-1 yapılandırmasının ise 2029 yılına kadar geliştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Faz-2 kapsamında üretilecek 10 adet TF-X Blok-1 savaş uçağı, 2030 2033 yılları arasında Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilecek. 2034 2040 yılları arasındaki Faz-3 kapsamında ise diğer TF-X bloklarının geliştirilmesi ve seri üretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
Reklam
TUSAŞ tarafından 2011'de geliştirilmeye başlanan TF-X'in 2030'da aktif olarak kullanılmaya başlanması hedefleniyor. Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili ve harici silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi hemen her alanda yerli ve milli sistemlerin kullanılacağı uçağın 2070'e kadar Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılması planlanıyor.
Bilimsel araştırma yaparken ilginizi çeken bir makaleye benzer makaleleri bulmak kimi zaman çok kolay olmayabilir. Böyle bir durumda ConnectedPapers.com sitesi işinizi hayli kolaylaştırabilir. Binlerce makalenin analiz edilmesiyle oluşturulan makale ağı sayesinde, herhangi bir makaleyi seçip onunla ilişkili olabilecek onlarca makaleyi görebiliyorsunuz. Sistem, makaleleri kullandıkları kaynakların ve aldıkları atıfların benzerliklerine göre ilişkilendiriyor.
biz deyince yobaz oluruz
Kuramsal hesaplar, Dünya Güneş'e biraz daha yakın olsaydı ya da Güneş oluşumunun ilk aşamalarında bugünkü kadar ışıma yapıyor olsaydı, Dünya'nın da bugün Venüs benzeri yaşamaya elverişsiz bir gezegen olacağını gösteriyor.
Dünya'nın yüzey sıcaklığının su buharının yoğunlaşmasına izin verecek kadar düşmesi, büyük oranda Güneş'in uzak geçmişte bugüne kıyasla daha az ışıma yapması sayesinde mümkün olmuş.
Reklam
Biyoekonomi Odaklı Kalkınma İçin Entegre Biyorafineri Konsepti Projesi (INDEPENDENT) kapsamında hayata geçirilen, alg (yosun) biyokütlesinden jet yakıtı elde etmek için tasarlanan karbon negatif biyorafineri tesisi Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos'taki Sarıtepe Yerleşkesi'nde açıldı. INDEPENDENT Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.
Yosunlardan Jet Yakıtı
Biyoekonomi odaklı kalkınma için entegre biyorafineri konsepti projesi kapsamında hayata geçirilen, alg biyokütlesinden jet yakıtı elde etmek için tasarlanan karbon negatif biyorafineri tesisi Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos'taki Sarıtepe Yerleşkesi'nde açıldı.
Sayfa 44
48 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.