Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022)

Bilim ve Teknik Dergisi

Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) Gönderileri

Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) kitaplarını, Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) sözleri ve alıntılarını, Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) yazarlarını, Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Derginin bu sayısında, ülkemizin önemli teknoloji atılımlarından oluşan ve bazıları daha önceki sayılarda yayımlanan yazılardan derlenen bir seçki hazırlayarak okurların bilimsel farkındalığını artırmayı ve ülkemiz gençlerine geleceğin teknoloji üreten dünya devleri arasında yer alabileceklerini bir kez daha hatırlatmatılıyor. Ayrıca, bu ayki poster geçmişten günümüze hem pasif olan hem de aktif durumda veri aktarmaya devam eden ve yakın gelecekte uzaya gönderilmesi planlanan Türkiye’nin tüm haberleşme ve gözlem uydularına yer veriliyor. Özlem Ak bu ayki yazılarında TÜBİTAK Bilim Ödülü alan Prof. Dr. Jale Yanık’ın ilham veren çalışmalarından ve mRNA aşılarının geliştirilmesine özverili çalışmalarıyla katkı sağlayan bilim insanları Katalin Karikó ve Özlem Türeci’den bahsediyor. “Merak Etmek İyidir!” ve “Yaşlılık Bir Hastalık mıdır?” başlıklı yazılar da zevkle okuyanan yazılardan.
Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022)
Bilim ve Teknik - Sayı 652 (Mart 2022)Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Yayınları · 2022103 okunma
Bütün Alıntılar
En Büyük Eklem Bacaklı Fosili Bulundu İngiltere’nin kuzeyindeki Northumberland bölgesinde 326 milyon yıl önce yaşamış, Arthropleura cinsine ait bir tür kırkayağa ait bir fosil bulundu. 50 kilogram kütleye, 2,63 metre uzunluğa ve 55 santimetre genişliğe sahip olduğu tahmin edilen canlıya ait fosil, bugüne kadar keşfedilmiş en büyük eklem bacaklı fosili olarak kayıtlara geçti. 8 Yapay Zekâ Kod Yazmaya Başladı Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un OpenAI ile ortaklaşa geliştirdiği Copilot adındaki yapay zekâ uygulaması, açık kaynak kodları inceleyerek oluşturduğu bilgi havuzu sayesinde programcılara kod yazarken önerilerde bulunuyor. 41 En Hafif Magnezyum İzotopu Elde Edildi 62
Reklam
Yapay Zekâ Kod Yazmaya Başladı Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un OpenAI ile ortaklaşa geliştirdiği Copilot adındaki yapay zekâ uygulaması, açık kaynak kodları inceleyerek oluşturduğu bilgi havuzu sayesinde programcılara kod yazarken önerilerde bulunuyor.
En Büyük Eklem Bacaklı Fosili Bulundu İngiltere’nin kuzeyindeki Northumberland bölgesinde 326 milyon yıl önce yaşamış, Arthropleura cinsine ait bir tür kırkayağa ait bir fosil bulundu. 50 kilogram kütleye, 2,63 metre uzunluğa ve 55 santimetre genişliğe sahip olduğu tahmin edilen canlıya ait fosil, bugüne kadar keşfedilmiş en büyük eklem bacaklı fosili olarak kayıtlara geçti
Reklam
Çocuklar her konuyu merak eder. "Neden dinozorlar yok oldu?", "Neden insanlar uçamaz?" gibi "Neden...?" ve "Nasıl...?" ile başlayan birçok soru sorarlar. Çocukken çevremizdeki her olup biteni ne kadar merak ettiğimizi, aklımızda bir sürü soru ile gezdiğimizi ve sürekli sorular sorduğumuzu hatırlayalım. Peki ya şimdi? Neden merak ederiz? Eskisi kadar meraklı mıyız? Merak etmenin faydaları neler? Merak neden yaşımız ilerledikçe azalıyor?
yaşlı ve alzaymırmışım
Örneğin, yaşlanma ile ilişkilendirilen Alzheimer hastalığı, "yalnızlığı seven" olarak bilinir.
48 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.