ボーイミーツマリア (Bōimītsumaria)

Kosei Eguchi (Peyo)

Okuyun.
2025 154. kitabı
Normalde inceleme yazmayı düşünmüyordum, alıntı yapmayı da ama birden yapmak istediğimi fark ettim. Öncelikle şunu belirtmem lazım: Cinsiyet kimliği meselesinde çok hassas biriyim. "Bir kadın kadın gibi olmak zorunda, bir erkek erkek gibi davranmak zorunda" gibi yargılardan nefret ediyorum. Bir kadın isterse ‘kadın gibi’ davranır, bir erkek isterse makyaj yapar, elbise giyer, kupe takar. Bu kadar basit. Diyelim ki bir erkek çocuğu küçükken kız gibi yetiştirildi ama sonra kendi kararıyla erkek gibi görünmek istiyor—bu konuda da susulmamalı. Aynı şekilde reşit bir bireyin, kendinden büyük biriyle, kendi iradesi ve rızasıyla bir ilişki yaşamasına da kimse karışamaz. Erkeklere ve kadınlara dayatılan kalıplar beni boğmaya başladı. "Erkek küpe takamaz, kız kısa saç kestiremez. Kız oversize giyemez, vücut hatlarını belli etmeli. Erkek trip atamaz, duygularını gösteremez." Bu ne ya? Ve bu yargıların çoğunu, ironik şekilde, kadın haklarını savunduğunu iddia eden kızlar koyuyor. İşte bu daha da sinir bozucu. Neyse, şimdi asıl konumuza geçelim, çünkü ben bu konuda susamıyorum. -Spoiler- Peyo tarafından yazılan ve çizilen tek ciltlik, cinsiyet kimliği, aşk ve ergenliğin karmaşık duygularını cesurca ele alan bir yaoi/shounen-ai mangasıdır. Hikâye, romantizmin ve kişisel keşfin sınırlarında gezinen iki gencin içten ve bazen de acı dolu ilişkisini anlatır. Ana karakterimiz Taiga, küçüklüğünden beri aktör olmak isteyen, daha belirgin tabiriyle kahraman olmak isteyen bir genç. Tabii bu yüzden okulunda drama kulübüne katılıyor. O gün de bir dans gösterisi var ve elbette o da gidiyor. Taiga, okulun ilk gününde tiyatro kulübünden Maria’yla tanışıyor. Maria sahnede o kadar etkileyici ki, Taiga ilk görüşte ona aşık oluyor. Hatta ona okulun bahçesinden topladığı çiçeği veriyor ve
Boy Meets MariaKosei Eguchi (Peyo) · Seven Seas · 202135 okunma
2022 15. kitabı
"cinsiyet nedir? insanları ikili cinsiyet sistemine yerleştirmek doğru mudur?" gibi soruları düşündürten her eseri çok seviyorum. bir kişiye dahi bu soruları düşündürtse çok büyük adımdır. cinsiyet psikolojik midir, sosyolojik midir, biyolojik midir? cinsiyet kişiseldir ve kişisel olan her şey politiktir. işte bu yüzden mangada arima her ne kadar kız gibi yetiştirilse de "erkek gibi yetiştirilseydi böyle şeyler yaşamazdı" gibi çıkarımlarda bulunmak da hatalıdır, eksiktir. kimse kimsenin cinsel kimliği bekçisi değildir ve olmamalıdır. mangada özellikle liselilerin yani nispeten ergen/çocukça sorgulamaların bulunması, insanı insan olduğu için sevmenin, sevginin formunun olmaması gibi düşüncelerin olması en beğendiğim noktalar oldu. trigger warning eklemeden geçmeyelim rape sahneleri bulunmaktadır. flashback sahnelerinde bu tarz travmaları hikayelerde hiç eksik etmiyorlar maalesef.. kısa, öz, samimi daha ne duruyorsunuz yahu!
Boy meets MariaKosei Eguchi (Peyo) · Milky Way Ediciones · 202035 okunma
2025 2. kitabı
Ya şimdi insanların gelişmesi adına kesinlikle okumaları lazım özellikle Türkiye'nin trans bireyler yada eşcinseller hakkında çok bilgisiz kalmamalılar tabi bide cinsiyet ikileminde olan yada her şeyi cinsiyete bağlamayı bırakmalılar sonuçta buda hayatın bi parçası isteyerek olunmaz olan bir şeyi reddetmeyin lütfen
Boy meets MariaKosei Eguchi (Peyo) · Milky Way Ediciones · 202035 okunma

Kosei Eguchi (Peyo)Yazar · 0 kitap
Kosei Eguchi 29 Temmuz 1997'de doğdu. Çocukluğunda sık sık tek başına oyun oynar, parmak kuklalarıyla hikayeler yaratırdı. Çizim yapmayı seviyordu ve ilkokul yıllarında çizgi romanlar çiziyordu. Ressam olarak iyi bir seviyeye sahip olmasına rağmen bu konuda düşünmek konusunda isteksizdi, bu yüzden başkalarıyla resim yoluyla iletişim kurdu. ailesi onun mangaka olmasına razı değildi çünkü hepsi başarılı olamayacaktı. Ancak Printemps Yayıncılık'taki bir editör, Tokyo Sanat Üniversitesi'ne girmek amacıyla yağlı boya eğitimi aldığı sırada Eguchi ile ilgilenmişti. Profesyonel kariyerine 2017 yılında Peyo takma adı altında BL mangası Boy Meet Maria'nın yayınlanmasıyla başladı. Boy Meet Maria'yı okuyan bir Kodansha editörü, onunla Twitter üzerinden doğrudan mesaj yoluyla iletişime geçti ve 2019'da, BL türünü shonen olarak değiştiren, Aylık Shonen Dergisi'nde baş kahramanı olan Kimio Alive adlı yeni bir manganın yayınlanmasını başlattı. YouTuber olmayı hayal eden bir lise öğrencisi. Bu durumda yazar gerçek adını açıklamaya ve kullanmaya karar vermiştir. Manganın yayımında, Japonya'da Kovid-19 salgınının patlak vermesi, Japonya'da olağanüstü hal ilan edilmesi ve kitapçılarda tanıtım yapılmaması nedeniyle sorunlar yaşanması, Kodansha'nın ikinci cildin çıkmasının ardından çalışmayı iptal etmeyi düşünmesine neden oldu. satılık. Cildin yayınlandığı gün Eguchi acilen hastaneye kaldırıldı. İki gün sonra 19 Ağustos 2020'de 23 yaşındayken aniden öldü. Ölüm nedeni açıklanmadı. Sonuç olarak Kimio Alive, Eylül 2020'de yayını durdurdu.