Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Başka Din: Tasavvuf

Cemre Demirel

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Üzerinden ders çıkarılmamış her acı boşadır.
Sayfa 105 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Peki, Kur'an'a göre bu dünya bir hayal midir? Bu dünya bir illüzyon, yok efendim gölge varlık veya yokluk mudur sufilerin iddia ettiği gibi? Kur'an'dan öğrenelim: "Biz gökleri, yeri ve bunların arasındakileri hak olarak yarattık ..." (hicr suresi 85) Neymiş? "Hak olarak yarattık" Bu kadar basit. "Hak", "hakikat" sözcüğünün köküdür. Yani bu dünya gerçektir. Elin, ayağın, gözlerin, sokakta gördüğün kedi gerçektir. Çektiğin acılar gerçektir. Duyduğun mutluluk gerçektir. Bunlar görelidir, kişiden kişiye farklı algılanır, fakat göreli olmaları; gerçek oldukları gerçeğini değiştirmez.
Sayfa 53 - Pdf
Reklam
Zira hem Kuran'a, hem de Mevlana'ya ve tasavvufa inanmak felsefi açıdan mümkün değildir. Mantıksızlığın dik alasıdır. Aynı anda hem Fenerbahçeli hem Galatasaraylı olmak gibidir.
Sayfa 53 - Pdf
Anlamadığınız şeyi "vardır bir kerameti" diye savunma aptallığına düşmeyin.
Sayfa 52 - Odf
Benim gözümde günümüzdeki Müslüman ülkeler Allah'a İskandinav ülkelerinden daha uzaktır. Zira biri sürekli Allah ile aldatır, Allah adına kurallar koyar, Allah adına haramlar üretir, fetvalar verir, Allah adına kendi egosunu tatmin eder, Allah adına kendi cebini doldurur. Diğeri ise en azından Allah'ı hiç işin içine katmaz.
Sayfa 191 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Gayet net
Türkiye’de yaşayan sıradan bir Müslüman olarak, ne zaman yaşanan dinin bir çarpıklığını dile getirsem, ne zaman insanların İslam zannedip inandıkları herhangi bir şeyin İslam ile bağdaşmadığını söylesem, ne zaman din adına yapılan kötü ve gereksiz bir uygulamanın İslam’da yeri olmadığını deme cesareti göstersem, ben de çok benzer cevaplar işitiyorum: “Bu kadar İslam alimi yanılıyor da, sen mi doğrusunu biliyorsun?” ya da “Yıllardır kimse bunu fark etmedi de, sen mi şimdi fark ettin?” ya da “Bu kadar insan yanlış biliyor da, bir tek sen mi doğrusun?”
Sayfa 10 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Elif Şafak bohemliği
Mevlana hem muhafazakâr kesim tarafından, hem de Elif Şafak gibi graffiti yapılmış duvar önünde uzaklara bakarak poz verip fotoğraf çektirince havalı ve bohem olduğunu zanneden modern kesim tarafından benimsenen kusursuz bir gelenek örneğidir.
Sayfa 22 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.