Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Marka Adı Yaratmak

Steve Rivkin

Bir Marka Adı Yaratmak Gönderileri

Bir Marka Adı Yaratmak kitaplarını, Bir Marka Adı Yaratmak sözleri ve alıntılarını, Bir Marka Adı Yaratmak yazarlarını, Bir Marka Adı Yaratmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
330 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Bir Marka Adı Yaratmak
Steve Rivkin ile Fraser Sutherland'ın ortak çalışması olan ve Türkçeye "Bir Marka Adı Yaratmak" adıyla çevrilen kitap, Eylül 2011 yılında İstanbul Ticaret Odası yayınlarından çıkmış. Bir harf, bazen ne kadar çok elzem ve önemli olabiliyor. Doğru ve yanlış kullanımı sonucu maddi ve manevi fayda ya da zarar da ortaya çıkabiliyor. Bir harften kelimeye sonra markaya giden yolun İngilizce serüvenini okuyoruz. Kitapta geçen markaların bir kısmı hala kullanılıyorken, bir kısmı silinmiş ve bir kısmı da hiç duymadığımız isimlerden oluşuyor. Sadece markanın nasıl ortaya çıktığını da anlatmıyor. Dilin yapısından başlayarak kelime grupları, harfler ve farklı diller de nasıl yankılandığı konusuna da değiniliyor. Kapsamlı ve bilgilendirici bir kitap. Bu kitap reklam, halkla ilişkiler bölümlerinde okuyan ya da çalışanlara faydalı olabilir. Tavsiye ederim. Bu kitabı 9 - 15 Ocak 2021 tarihleri arasında okudum. Bu yazı da 15 Ocak 2021 tarihinde 1000Kitap sitesine eklendi.
Bir Marka Adı Yaratmak
Bir Marka Adı YaratmakSteve Rivkin · Brandage Yayınları · 20113 okunma
İngiliz İngilizcesi ve Amerikan İngilizcesi
Britanya İngilizcesi Amerikalılara burnu havada gelebilirken. Amerikan İngilizcesi de Britanyalılara zevksiz ve cahilce gelebilmektedir.
Sayfa 225 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Reklam
Maharajah Mac
McDonald’s küresel düşünmek istediyse de yerel davranmak zorunda kaldı. Hindistan’daki tüketicilerin çoğu inekleri kutsal sayıyor ve sığır eti yemiyordu. Bu sebeple McDonald’s, Big Mac yerine Maharajah Mac'i hazırladı - iki koyun köftesi, özel sos, yeşillik, peynir, turşu ve soğan.
Sayfa 209 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
İngilizce melezdir.
İngilizce melezdir. Bir ağaca benzetirsek, İngilizce gramerden oluşan bir gövdeye sahiptir ve kelimelerin çoğu Germen kökenlidir. Yaprakların büyük bölümü Yunanca, Latince veya Fransızca’dan oluşur
Sayfa 201 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Antropolojik açıdan hayvanlar genellikle gardiyanlar ya da rehberler olarak sahiplenilen totemlerdir.
Sayfa 187 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
At sırtında Marlboro tüttüren adam
Marlboro Adamı katıksız bir yaratıcılığın eseridir. At sırtında Marlboro tüttüren adam ilk kez 1954’te kullanılmıştı ve 1993 yılına gelindiğinde tarihin en uzun soluklu reklam kampanyası unvanını kazanmıştı.
Sayfa 186 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Reklam
“Duygusal bir bağ olmadan, marka adının değeri yoktur.”
Sayfa 179 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Aynen öyle!
Önce bir şey hissederiz, sonra uygun kelimeler buluruz. Çivi çakarken parmağınıza çekiçle vursanız, öncelikle şok ve kızgınlık hissedersiniz -kendinize ya da çekice karşı. Hissettikten sonradır ki küfürler eşliğinde kelimelere dökeriz.
Sayfa 179 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
İngilizce muz kabuklarından, yanlış anlamalardan ve dil dönmelerinden oluşan biraz kaygan bir dil. İngilizceyi son derece iyi konuşanların bile sıkça hata yaptıkları bir gerçek.
Sayfa 174 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
X, Z, C, ve D harflerinin ilaç adında yer alması
James L. Dettore X, Z, C, ve D harflerinin fonolojik harfler olduğuna dikkat çekerek; “Bir ilaç adının tonlaması ne kadar sert ise, doktor ve hastanın gözünde etkisi o kadar kuvvetlidir” açıklamasını yapmıştır.
Sayfa 168 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Reklam
Birçok reklamın arkasındaki teori
Birçok reklamın arkasındaki teorinin “bir şey ne kadar fazla tekrarlanırsa o kadar etkilidir” olduğu bir sır değil.
Sayfa 158 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Başarılı marka adı yaratıcıları
İngilizce’de yeni kelimeler yaratmak için yüzlerce yıldır başarıyla kullanılıyor. Başarılı marka adı yaratıcıları bu tekniklerin değerinin farkındalar ve bu teknikleri yeni, ilgi çekici, akılda kalıcı ve tüketicinin yabancılık çekmeyeceği isimler yaratmak için kullanıyorlar.
Sayfa 156 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Melez bir dil olan İngilizce,
Melez bir dil olan İngilizce, başka dillerden kelimeler adapte etmesi, sahiplenmesi, hatta direk olarak çalması ile meşhurdur.
Sayfa 148 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
"... K harfi, her zaman favori harfim olmuştur.
George Eastman Kodak markasını yarattığında şöyle demişti; “Güçlü ve keskin duruşuyla K harfi, her zaman favori harfim olmuştur.”
Sayfa 148 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
Reebok kadınlar için tasarladığı Incubus spor ayakkabısı
1997’de Reebok kadınlar için tasarladığı Incubus spor ayakkabılarının bağcıklarına dolandı. Ayakkabı pazara sürülmüştü ki hemen ardından kelimenin kadınlara musallat olan karabasan anlamına geldiği öğrenildi. Üretim derhal durduruldu.
Sayfa 136 - İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Eylül 2011Kitabı okudu
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.